Meny

Norwegian innstiller tre USA-ruter

Norwegian legger ned tre flyruter til USA, i første omgang bare for den kommende vintersesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Bare ett år etter at Norwegian lanserte tre nye ruter fra Irland og Skottland, innstilles avgangene.

I første omgang vil flyrutene opphøre fra november til mars neste år, men det er ikke sikkert at de deretter vil komme tilbake.

– Det stemmer at vi ikke viderefører flygningene fra Edinburgh, Cork og Shannon til Providence til vinteren fordi færre reisende benytter seg av tilbudet i vintersesongen, svarer Lasse Sandaker-Nielsen, Norwegians kommunikasjonssjef, på spørsmål fra ABC Nyheter.

Han kan ikke garantere at de vil bli tatt opp igjen neste sommer:

– Rutene flys i inneværende sesong og vi håper å få plass til dem også neste sommer, sier Sandaker-Nielsen.

Skulle øke turismen

For bare 13 måneder siden ble disse rutene lansert som en del av selskapets ti nye transatlantiske ruter:

«Norwegians globale vekst fortsetter med lansering av 10 nye transatlantiske ruter mellom USAs østkyst og Irland, Nord-Irland og Skottland», het det i en pressemelding som sa at de skulle betjenes av den nye flytypen Boeing 737 MAX.

Etter å ha fått nødvendige tillatelser fra myndighetene i USA, kunne Norwegian med dette tilby 48 ruter mellom Europa og USA.

– Norwegians nye ruter er ikke bare godt nytt for de reisende, men også for lokal verdiskaping i USA, Irland, Nord-Irland og Skottland gjennom økt turisme og flere arbeidsplasser, sier konsernsjefen Bjørn Kjos ved den anledning.

Diskuterer nye ruter

Det var den irske storavisen Irish Times som onsdag fortalte om at rutene skulle opphøre fra vinteren. De mente nyheten var et tilbakeslag for det sørlige Irland hvor flyplassene Cork og Shannon ligger, som hadde regnet med økt turisme.

Rutene gikk til Providence på Rhode Island, ikke langt fra Boston med en stor irsk-amerikansk befolkning.

Kevin Cullinane er talsmann for flyplassen i Cork, og han sier de nå diskuterer andre mulige flyruter til USA med ulike selskaper – deriblant også Norwegian. I følge den irske avisen skal Norwegian ha luftet muligheten for en rute til New York, men at man skal være bekymret over rullebanens lengde.

– Vi håper å at disse diskusjonene vil bære frukter i år, sier Cullinane til Irish Times.

Har varslet underskudd

Nyheten om den irske fiaskoen kommer mindre enn to uker etter at Norwegian varslet et tap på 2,6 milliarder kroner første kvartal i år. Underskuddet vil i så fall være hele 800 millioner kroner verre enn på samme tid i fjor.

Selskapet har hentet inn 1,3 milliarder kroner i en rettet emisjon, men opplyste i en børsmelding at ytterligere 200 milliarder kroner skulle hentes inn.

Norwegians kommunikasjonssjef gir ikke inntrykk av at det skal være noe ekstraordinært ved at rutene legges ned etter allerede ett år.

– Norwegian vurderer det globale rutetilbudet løpende, og ruter som ikke benyttes i stor nok grad og som ikke er lønnsomme står alltid i fare for å ikke bli videreført, sier Lasse Sandaker-Nielsen til ABC Nyheter.

Reise
Privatøkonomi
Populært