Gründer på utkikk etter smarte penger

Sonni Christine Jakobsen (i midten) skal få fart på fakturaene sammen med May Linn Gjerding og Erik Vasaasen. Foto: Andreas Klemsdal
Sonni Christine Jakobsen (i midten) skal få fart på fakturaene sammen med May Linn Gjerding og Erik Vasaasen. Foto: Andreas Klemsdal

Firmanavnet høres ut som en sangkonkurranse på kommersiell TV, men investorene synger med. Og snart er det premiere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun sikter høyt. Høyere enn gründere flest. Hun vil hoppe bukk over noen av Norges største finansinstitusjoner og når hun lander på andre siden vil hun knuse et gammelt monopol – med et brak.

Første gang Finansavisen snakker med Sonni Christine Jakobsen blir det ingen artikkel. Hun sikter så høyt. Ett år senere har selskapet overlevd inkubasjonen, det er finansiert opp og straks lanseres produktet.

Navnet er mInvoice, men det har ingenting med sangstemmer å gjøre. Selskapet skal utfordre hvordan bedriftene fakturerer og forbrukerne betaler.

– Formidling av en digital fakturainformasjon som efaktura og autogiro er fortsatt en stor kostnadspost for bedrifter som ikke har en stor pengesekk. Dermed kan ikke alle bedrifter tilby sine eksisterende kunder en slik løsning. Dette skal vi gjøre slutt på, sier hun.

For det er nok snakk nå.

– Mange snakker om innovasjon, kunstig intelligens, digitalisering og et samarbeid med startups. Men det er mye prat og lite handling, mener Jakobsen.

Satt inne med forretningsidé

Det startet en maidag i 2016 på en Ruter-buss. Jakobsen møtte en gammel studiekompis, Erik Vasaasen. De spurte hverandre - som gamle kjente gjør - hva driver du med nå? Jakobsen hadde fortsatt sin gamle jobb i Kredinor, men innrømmet at tankene var et annet sted. Etter å ha tatt en mastergrad innen strategisk forretningsutvikling og innovasjon på BI i 2016 satt hun med skissen til en ny forretningsidé, som hun forklarte til Vasaasen. Nå vurderte hun å hoppe av jobben og satse 100 prosent på sin nye idé.

Vasaasen har jobbet med systemdesign i flere tiår.

– Jeg tenkte umiddelbart at et sånt system har potensiale for disrupsjon i flere bransjer, spesielt endringene vi ser komme innen betalingsformidling, som følge av det nye EU-direktivet PSD2, forteller Vasaasen.

– Dagen etter hadde han laget en skisse av IT-arkitekturen som mInvoice har bygget sitt programvaresystem etter, forteller Jakobsen.

Les også: Dette kan du selge uten at gevinsten blir skattlagt

Gis tilgang til kunder

mInvoice er et omfattende softwaresystem som er bygd fra bunnen av. Det er en digital service­plattform som tilbyr markedsføring, kundeservice og fakturaformidling på samme sted. Systemet fjerner mellomleddene som e-post, eFaktura og papirfakturaer. Bedrifter skal bruke ressurser på andre ting enn å sende fakturaer.

Forbrukerne kan laste ned mInvoice som en app eller logge inn på web, og motta og betale fakturaer.

Tanken er at tjenesten er bankuavhengig. Kunden kan dermed både flytte og endre bank uten at det påvirker faste betalinger. Du blir mindre avhengig av den store banken, som du aldri får rotet deg til å bytte ut. Det store spørsmålet for mInvoice er om forbrukerne er villige til å ha flere innlogginger, for å gjøre noe så kjedelig som å betale en faktura.

Bedriftene som bruker systemet får tilgang til en egen portal som inneholder oversikt over alle utsendte, betalte og ubetalte fakturaer.

Første steg inn i markedet tar mInvoice sammen med etablerte Compello, som har over 7.000 bedriftskunder og rundt 2,5 millioner betalingstransaksjoner hver måned. De to har inngått et samarbeid. Det gir ikke mInvoice umiddelbart inntekter, men tilgang til mange potensielle kunder.

Må handle når tiden er inne

Det var en grunn til at Sonni mente det hastet, da ideen til mInvoice dukket opp. Hun har lært at man må handle når tiden er inne.

For 14 år siden studerte hun ved Universitetet i Oslo. Hun fikk ideen til en studentportal, som skulle få studenter på tvers av fakulteter til å bli kjent og møtes. Den fikk navnet Blinderndate og hun bygget denne sammen med Stian Strandem.

– Stian, jeg og to andre laget dette i løpet av to uker. Og det ble en kjempesuksess. Det rullet i to år og ble en plattform som svært mange studenter brukte. Det ble brukt som et sosialt medium, lenge før sosiale medier var funnet opp.

Etter hvert begynte studiene å gå mot slutten og Blinderndate krevde for mye kapasitet å drifte.

– Vi spurte universitetet om de var interessert i å overta, men de hadde nok med vedlikeholdsoppgaver som de ikke rakk over. Derfor valgte vi til slutt, med tungt hjerte, å legge det ned, forteller Jakobsen.

Senere ble sosiale medier det store, og Jakobsen fikk en erfaring for livet.

– Da jeg fikk ideen til mInvoice tenkte jeg, denne gangen skal jeg ikke legge det bort. Denne gangen skal jeg tenke stort.

Les også: Flyr deg til flyplassen for 500 kroner

Invitert til prestisjearrangement

mInvoice ble stiftet i juni 2016 og fikk etablerertilskudd fra Innovasjon Norge både i fase 1 og 2. Selskapet kom i finalen til The Factorys akseleratorprogram og gjennomførte sin første emisjon allerede syv måneder etter stiftelsen, og hentet inn totalt 2,3 millioner kroner fra ulike investorer. Selskapsverdien ble da satt til 20 millioner kroner.

I november 2017 ble mInvoice invitert til Manchester og Leeds i regi av Department for international trade i Storbritannia, et arrangement som ble gjennomført av Whitecap consult og den britiske ambassaden i Norge. Det er grunnlaget for at selskapet nå først og fremst vil satse på Storbritannia, i tillegg til Norden.

Investorene Davide de Picciotto og Nils Petter Skaset skal ha fulgt oppstartsselskapet fra idé-stadiet, da det deltok på fintech-akseleratoren The Factory på Fornebu. De og noen andre investorer tok emisjonen på 2,3 millioner kroner. Denne uken ga selskapet et tilbud om et konvertibelt lån til eksisterende aksjonærer og stengte tilbudet på 1,2 millioner kroner i påvente av neste emisjon som skal gjennomføres i løpet av året.

Les også: Nordmenn kjøper hytter som aldri før

På utkikk etter smarte penger

Jakobsen har tatt sats og svever over «dødens dal». Nå gjelder det å nå frem til andre siden.

– For meg var det et stort steg å bli gründer. Jeg sa opp en trygg og godt betalt jobb som jeg hadde hatt i over ti år. Du må ha guts og tørre å ta de tunge avgjørelsene, sier 37-åringen som har to små barn.

Kommersiell lansering er rett rundt hjørnet. Og for å få til det må hun ha mer penger, vekstkapital.

– I løpet av året skal vi hente inn mellom 15 og 20 millioner kroner. Da skal vi finansiere vekst. Men vi tar ikke enhver investor. Vi er på utkikk etter smarte penger.

Selskapet har i dag tre ansatte på full lønn, i tillegg til 1,5 årsverk på deltid som sitter og jobber på spreng i Tøyen Startup Village. Og når vi spør kollegene hennes om hva som kjennetegner Sonni som sjef, skynder hun seg selv å ta ordet.

– Jeg har lett for å skulle løse alt selv. Jeg må slutte å detaljstyre, la andre slippe til og stole på dem, erkjenner gründeren. Som om en kollega skulle sagt det.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 24. mars

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:56 FHI: Munnbind gir falsk trygghet mot sykdomssmitte08:33 Roper varsku: – Ikke interessert i å vente på ny ulykke før noe skjer08:29 Olsbu Røiseland får energi av VM-kjøret: – Kjempemotivert for resten av mesterskapet07:33 Stjerneklart for nordiske Michelin-avgjørelser i Trondheim07:28 Se hva Petter oppdaget utenfor kjøpesenteret07:23 Flere fjelloverganger i Sør-Norge stengt på grunn av uvær07:11 Casper Ruud ranket 34 og langt forbi farens all time high06:59 Politiet jakter ranere etter dorulltjuveri i Hongkong06:52 Huset til Northug er solgt godt over prisantydning06:23 General Motors trekker seg ut av Australia, New Zealand og Thailand06:17 Rapport: Flere frivillige organisasjoner i Norge – bare ikke for tro og livssyn06:00 Dette skjer i dag05:58 Politi ønsker tips om bingoran i Vestby05:30 Dette skjedde i natt05:30 EU bereder grunnen for utfasing av gass05:30 Ap i medvind i LO05:00 Bloomberg i skuddlinjen til de andre demokratene04:58 Saltbil veltet i Telemark – svært glatte veier i Sør-Norge04:30 Viruseksperter har startet arbeidet i Kina03:31 Juss-Buss: Ofre for bankID-svindel er nesten rettsløse02:20 Japan med dårligste kvartalstall på fem år02:01 Trump ber Russland stoppe grusomhetene i Syria01:11 Én mann omkom etter frontkollisjon i Asker01:11 Virusfrykt gjør at hurtigmatkjeder innfører kontaktløs servering01:07 Mer enn 750 klager til NRK etter MGP-rot00:43 Polsk mann bet finger av politimann etter biljakt00:42 Krasjet med politibil etter 40 kilometer politijakt00:06 Rekordsalg av alkoholfritt øl00:04 To menn pågrepet etter ransforsøk i Oslo23:41 Buskum beste nordmann i Iron Mountain23:25 Real Madrid avga poeng, har Barcelona i ryggen23:12 Thorsby-selvmål åpnet scoringsfesten da Sampdoria tapte stort22:59 Rekordraset stoppet da Nuis og Wüst ble 1500-vinnere22:58 22 drept i massakre i Kamerun22:51 To gjerningsmenn på frifot etter bingoran i Vestby22:51 Drama i Challenge Cup da Haldens håndballherrer gikk videre – Drammen røk ut22:49 Kaos på Heathrow på grunn av tekniske problemer22:48 Fransk helseminister overtar som ordførerkandidat i Paris22:40 Sagosen-misser da PSG tapte mesterligadrama22:31 En person forsøkt ranet i Oslo22:27 Elg og rådyr dør av på grunn av mye snø i Troms22:25 EU møter seks søkerland fra Balkan22:07 Norendal tilbake i bakken med 2.-plass i Calgary21:56 Porto-stjerne forlot banen etter rasistiske tilrop, like etter at han senket gamleklubben21:39 Bingoran i Vestby21:37 Kristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic21:30 Miljøaktivister hindrer Teslas nye fabrikk i Berlin21:28 Casper Ruud tok sin første ATP-tittel, overlegen mot Sousa i Buenos Aires21:18 Bayern tok tilbake tabelledelsen med storseier mot Köln21:09 Manglerud Star skaper spenning i sluttspillkampen21:03 IMF: Det nye koronaviruset kan påvirke global vekst20:54 Lars Helge Birkeland vant jaktstarten i IBU-cupen20:50 Laksevåg seriemester i bordtennis uten poengtap20:49 Per Sandberg åpner bar i Halden20:48 Solemdal tatt inn på landslaget før 15-kilometeren i VM20:37 Vipers vant for 18. gang på rad i eliteserien20:23 Norsk kvinne alvorlig skadd i Etiopia20:08 Arsenal-show etter pause sikret seier over Newcastle20:02 Syriske styrker rykker fram i Idlib og Aleppo19:35 40 amerikanske cruisepassasjerer virussmittet19:24 Google vil betale franske aviser for kvalitetsjournalistikk19:15 Internasjonalt etterlyst ransmistenkt pågrepet ved en tilfeldighet i Troms19:05 Sørloth fikk nedsatt karantene og scoret da Trabzonspor vant toppoppgjør18:54 Rekordstort kokainbeslag i Costa Rica18:52 Ulv skutt i Trøndelag18:36 Minst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo18:29 NRK droppet reprise av MGP-finalen17:58 Én viktig ting skiller Thunberg-opprøret fra tidligere bevegelser – følelser17:41 Uvær i Danmark – fireåring livstruende skadd17:39 Evakuering av virusfaste amerikanske cruisepassasjerer er i gang17:28 Statkraft sier nei til havvind16:57 – Jo mer naturlig vi kan gjøre ting, jo bedre er det for insekter og fugler16:35 Helnorsk pall da Johaug vant enkelt: – Det ble litt kjedelig16:17 Frp ber Oslo kommune kreve obligatorisk meslingvaksine15:48 Thingnes Bø tapte spurtduellen om jaktstartgullet i VM15:06 Kristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic14:43 Pål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund14:28 – Vi vedtok de nye fylkene vel vitende om at mange ikke ønsket det14:14 Voldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia13:47 Tre menn pågrepet etter voldshendelse i Brumunddal13:31 Marte Olsbu Røiseland tok VM-bronse13:14 Kina forbyr biltrafikk i Hubei-provinsen13:14 Kraft vant etter avlysning med Johansson i ledelsen12:46 Taiwan rapporterer sitt første dødsfall som følge av covid-19-viruset12:37 MGP-sjef: Uaktuelt med ny avstemning12:02 Skip skadet sjøkabel i Oslofjorden11:35 EL og IT Forbundet ber regjeringen vekte klima tyngre i offentlig innkjøp10:32 27 personer siktet for smugling av minst 100 kilo kokain i Danmark10:17 Fare for hungersnød etter ekstremtørke i Afrika10:10 Sanders i strupen på Bloomberg under partimiddag i Las Vegas10:02 Ingen mistanke om at noen er tatt av snøskred i Oppdal09:24 Februar – fortsatt en god måned for vinterferie09:07 LO-lederen: Økt ulikhet er som gift08:36 Ny rapport: Nye spisevaner hos oppdrettslaksen kan redusere klimautslipp08:12 Viken og Troms og Finnmark: Folket vil la fylkene oppløse seg selv07:54 Flere ledere har fått sparken i provinsen Hubei07:53 To unge døde av influensa i Norge07:00 Bø-brødrene i angrepsposisjon foran VM-jaktstarten06:53 Uvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering06:48 Tre biler brant på Bøler i Oslo
Siste nytt
08:56NorgeFHI: Munnbind gir falsk trygghet mot sykdomssmitte08:33NorgeRoper varsku: – Ikke interessert i å vente på ny ulykke før noe skjer08:29SportOlsbu Røiseland får energi av VM-kjøret: – Kjempemotivert for resten av mesterskapet07:33NorgeStjerneklart for nordiske Michelin-avgjørelser i Trondheim07:28MotorSe hva Petter oppdaget utenfor kjøpesenteret07:23NorgeFlere fjelloverganger i Sør-Norge stengt på grunn av uvær07:11SportCasper Ruud ranket 34 og langt forbi farens all time high06:59VerdenPolitiet jakter ranere etter dorulltjuveri i Hongkong06:52SportHuset til Northug er solgt godt over prisantydning06:23VerdenGeneral Motors trekker seg ut av Australia, New Zealand og Thailand06:17NorgeRapport: Flere frivillige organisasjoner i Norge – bare ikke for tro og livssyn06:00NorgeDette skjer i dag05:58NorgePoliti ønsker tips om bingoran i Vestby05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenEU bereder grunnen for utfasing av gass05:30NorgeAp i medvind i LO05:00VerdenBloomberg i skuddlinjen til de andre demokratene04:58NorgeSaltbil veltet i Telemark – svært glatte veier i Sør-Norge04:30VerdenViruseksperter har startet arbeidet i Kina03:31NorgeJuss-Buss: Ofre for bankID-svindel er nesten rettsløse02:20VerdenJapan med dårligste kvartalstall på fem år02:01VerdenTrump ber Russland stoppe grusomhetene i Syria01:11NorgeÉn mann omkom etter frontkollisjon i Asker01:11VerdenVirusfrykt gjør at hurtigmatkjeder innfører kontaktløs servering01:07NorgeMer enn 750 klager til NRK etter MGP-rot00:43VerdenPolsk mann bet finger av politimann etter biljakt00:42NorgeKrasjet med politibil etter 40 kilometer politijakt00:06NorgeRekordsalg av alkoholfritt øl00:04NorgeTo menn pågrepet etter ransforsøk i Oslo23:41SportBuskum beste nordmann i Iron Mountain23:25SportReal Madrid avga poeng, har Barcelona i ryggen23:12SportThorsby-selvmål åpnet scoringsfesten da Sampdoria tapte stort22:59SportRekordraset stoppet da Nuis og Wüst ble 1500-vinnere22:58Verden22 drept i massakre i Kamerun22:51NorgeTo gjerningsmenn på frifot etter bingoran i Vestby22:51SportDrama i Challenge Cup da Haldens håndballherrer gikk videre – Drammen røk ut22:49VerdenKaos på Heathrow på grunn av tekniske problemer22:48VerdenFransk helseminister overtar som ordførerkandidat i Paris22:40SportSagosen-misser da PSG tapte mesterligadrama22:31NorgeEn person forsøkt ranet i Oslo22:27NorgeElg og rådyr dør av på grunn av mye snø i Troms22:25VerdenEU møter seks søkerland fra Balkan22:07SportNorendal tilbake i bakken med 2.-plass i Calgary21:56SportPorto-stjerne forlot banen etter rasistiske tilrop, like etter at han senket gamleklubben21:39NorgeBingoran i Vestby21:37SportKristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic21:30VerdenMiljøaktivister hindrer Teslas nye fabrikk i Berlin21:28SportCasper Ruud tok sin første ATP-tittel, overlegen mot Sousa i Buenos Aires21:18SportBayern tok tilbake tabelledelsen med storseier mot Köln21:09SportManglerud Star skaper spenning i sluttspillkampen21:03VerdenIMF: Det nye koronaviruset kan påvirke global vekst20:54SportLars Helge Birkeland vant jaktstarten i IBU-cupen20:50SportLaksevåg seriemester i bordtennis uten poengtap20:49NorgePer Sandberg åpner bar i Halden20:48SportSolemdal tatt inn på landslaget før 15-kilometeren i VM20:37SportVipers vant for 18. gang på rad i eliteserien20:23VerdenNorsk kvinne alvorlig skadd i Etiopia20:08SportArsenal-show etter pause sikret seier over Newcastle20:02VerdenSyriske styrker rykker fram i Idlib og Aleppo19:35Verden40 amerikanske cruisepassasjerer virussmittet19:24VerdenGoogle vil betale franske aviser for kvalitetsjournalistikk19:15NorgeInternasjonalt etterlyst ransmistenkt pågrepet ved en tilfeldighet i Troms19:05SportSørloth fikk nedsatt karantene og scoret da Trabzonspor vant toppoppgjør18:54VerdenRekordstort kokainbeslag i Costa Rica18:52NorgeUlv skutt i Trøndelag18:36VerdenMinst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo18:29KulturNRK droppet reprise av MGP-finalen17:58VerdenÉn viktig ting skiller Thunberg-opprøret fra tidligere bevegelser – følelser17:41VerdenUvær i Danmark – fireåring livstruende skadd17:39Helse og livsstilEvakuering av virusfaste amerikanske cruisepassasjerer er i gang17:28NorgeStatkraft sier nei til havvind16:57Verden– Jo mer naturlig vi kan gjøre ting, jo bedre er det for insekter og fugler16:35SportHelnorsk pall da Johaug vant enkelt: – Det ble litt kjedelig16:17Helse og livsstilFrp ber Oslo kommune kreve obligatorisk meslingvaksine15:48SportThingnes Bø tapte spurtduellen om jaktstartgullet i VM15:06SportKristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic14:43SportPål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund14:28Politikk– Vi vedtok de nye fylkene vel vitende om at mange ikke ønsket det14:14VerdenVoldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia13:47NorgeTre menn pågrepet etter voldshendelse i Brumunddal13:31SportMarte Olsbu Røiseland tok VM-bronse13:14VerdenKina forbyr biltrafikk i Hubei-provinsen13:14SportKraft vant etter avlysning med Johansson i ledelsen12:46VerdenTaiwan rapporterer sitt første dødsfall som følge av covid-19-viruset12:37NorgeMGP-sjef: Uaktuelt med ny avstemning12:02NorgeSkip skadet sjøkabel i Oslofjorden11:35NorgeEL og IT Forbundet ber regjeringen vekte klima tyngre i offentlig innkjøp10:32Verden27 personer siktet for smugling av minst 100 kilo kokain i Danmark10:17VerdenFare for hungersnød etter ekstremtørke i Afrika10:10VerdenSanders i strupen på Bloomberg under partimiddag i Las Vegas10:02NorgeIngen mistanke om at noen er tatt av snøskred i Oppdal09:24NorgeFebruar – fortsatt en god måned for vinterferie09:07PengerLO-lederen: Økt ulikhet er som gift08:36NorgeNy rapport: Nye spisevaner hos oppdrettslaksen kan redusere klimautslipp08:12PolitikkViken og Troms og Finnmark: Folket vil la fylkene oppløse seg selv07:54VerdenFlere ledere har fått sparken i provinsen Hubei07:53Helse og livsstilTo unge døde av influensa i Norge07:00SportBø-brødrene i angrepsposisjon foran VM-jaktstarten06:53NorgeUvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering06:48NorgeTre biler brant på Bøler i Oslo
Populært