Meny

Gründer på utkikk etter smarte penger

Sonni Christine Jakobsen (i midten) skal få fart på fakturaene sammen med May Linn Gjerding og Erik Vasaasen. Foto: Andreas Klemsdal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Firmanavnet høres ut som en sangkonkurranse på kommersiell TV, men investorene synger med. Og snart er det premiere.

Hun sikter høyt. Høyere enn gründere flest. Hun vil hoppe bukk over noen av Norges største finansinstitusjoner og når hun lander på andre siden vil hun knuse et gammelt monopol – med et brak.

Første gang Finansavisen snakker med Sonni Christine Jakobsen blir det ingen artikkel. Hun sikter så høyt. Ett år senere har selskapet overlevd inkubasjonen, det er finansiert opp og straks lanseres produktet.

Navnet er mInvoice, men det har ingenting med sangstemmer å gjøre. Selskapet skal utfordre hvordan bedriftene fakturerer og forbrukerne betaler.

– Formidling av en digital fakturainformasjon som efaktura og autogiro er fortsatt en stor kostnadspost for bedrifter som ikke har en stor pengesekk. Dermed kan ikke alle bedrifter tilby sine eksisterende kunder en slik løsning. Dette skal vi gjøre slutt på, sier hun.

For det er nok snakk nå.

– Mange snakker om innovasjon, kunstig intelligens, digitalisering og et samarbeid med startups. Men det er mye prat og lite handling, mener Jakobsen.

Satt inne med forretningsidé

Det startet en maidag i 2016 på en Ruter-buss. Jakobsen møtte en gammel studiekompis, Erik Vasaasen. De spurte hverandre - som gamle kjente gjør - hva driver du med nå? Jakobsen hadde fortsatt sin gamle jobb i Kredinor, men innrømmet at tankene var et annet sted. Etter å ha tatt en mastergrad innen strategisk forretningsutvikling og innovasjon på BI i 2016 satt hun med skissen til en ny forretningsidé, som hun forklarte til Vasaasen. Nå vurderte hun å hoppe av jobben og satse 100 prosent på sin nye idé.

Vasaasen har jobbet med systemdesign i flere tiår.

– Jeg tenkte umiddelbart at et sånt system har potensiale for disrupsjon i flere bransjer, spesielt endringene vi ser komme innen betalingsformidling, som følge av det nye EU-direktivet PSD2, forteller Vasaasen.

– Dagen etter hadde han laget en skisse av IT-arkitekturen som mInvoice har bygget sitt programvaresystem etter, forteller Jakobsen.

Les også: Dette kan du selge uten at gevinsten blir skattlagt

Gis tilgang til kunder

mInvoice er et omfattende softwaresystem som er bygd fra bunnen av. Det er en digital service­plattform som tilbyr markedsføring, kundeservice og fakturaformidling på samme sted. Systemet fjerner mellomleddene som e-post, eFaktura og papirfakturaer. Bedrifter skal bruke ressurser på andre ting enn å sende fakturaer.

Forbrukerne kan laste ned mInvoice som en app eller logge inn på web, og motta og betale fakturaer.

Tanken er at tjenesten er bankuavhengig. Kunden kan dermed både flytte og endre bank uten at det påvirker faste betalinger. Du blir mindre avhengig av den store banken, som du aldri får rotet deg til å bytte ut. Det store spørsmålet for mInvoice er om forbrukerne er villige til å ha flere innlogginger, for å gjøre noe så kjedelig som å betale en faktura.

Bedriftene som bruker systemet får tilgang til en egen portal som inneholder oversikt over alle utsendte, betalte og ubetalte fakturaer.

Første steg inn i markedet tar mInvoice sammen med etablerte Compello, som har over 7.000 bedriftskunder og rundt 2,5 millioner betalingstransaksjoner hver måned. De to har inngått et samarbeid. Det gir ikke mInvoice umiddelbart inntekter, men tilgang til mange potensielle kunder.

Må handle når tiden er inne

Det var en grunn til at Sonni mente det hastet, da ideen til mInvoice dukket opp. Hun har lært at man må handle når tiden er inne.

For 14 år siden studerte hun ved Universitetet i Oslo. Hun fikk ideen til en studentportal, som skulle få studenter på tvers av fakulteter til å bli kjent og møtes. Den fikk navnet Blinderndate og hun bygget denne sammen med Stian Strandem.

– Stian, jeg og to andre laget dette i løpet av to uker. Og det ble en kjempesuksess. Det rullet i to år og ble en plattform som svært mange studenter brukte. Det ble brukt som et sosialt medium, lenge før sosiale medier var funnet opp.

Etter hvert begynte studiene å gå mot slutten og Blinderndate krevde for mye kapasitet å drifte.

– Vi spurte universitetet om de var interessert i å overta, men de hadde nok med vedlikeholdsoppgaver som de ikke rakk over. Derfor valgte vi til slutt, med tungt hjerte, å legge det ned, forteller Jakobsen.

Senere ble sosiale medier det store, og Jakobsen fikk en erfaring for livet.

– Da jeg fikk ideen til mInvoice tenkte jeg, denne gangen skal jeg ikke legge det bort. Denne gangen skal jeg tenke stort.

Les også: Flyr deg til flyplassen for 500 kroner

Invitert til prestisjearrangement

mInvoice ble stiftet i juni 2016 og fikk etablerertilskudd fra Innovasjon Norge både i fase 1 og 2. Selskapet kom i finalen til The Factorys akseleratorprogram og gjennomførte sin første emisjon allerede syv måneder etter stiftelsen, og hentet inn totalt 2,3 millioner kroner fra ulike investorer. Selskapsverdien ble da satt til 20 millioner kroner.

I november 2017 ble mInvoice invitert til Manchester og Leeds i regi av Department for international trade i Storbritannia, et arrangement som ble gjennomført av Whitecap consult og den britiske ambassaden i Norge. Det er grunnlaget for at selskapet nå først og fremst vil satse på Storbritannia, i tillegg til Norden.

Investorene Davide de Picciotto og Nils Petter Skaset skal ha fulgt oppstartsselskapet fra idé-stadiet, da det deltok på fintech-akseleratoren The Factory på Fornebu. De og noen andre investorer tok emisjonen på 2,3 millioner kroner. Denne uken ga selskapet et tilbud om et konvertibelt lån til eksisterende aksjonærer og stengte tilbudet på 1,2 millioner kroner i påvente av neste emisjon som skal gjennomføres i løpet av året.

Les også: Nordmenn kjøper hytter som aldri før

På utkikk etter smarte penger

Jakobsen har tatt sats og svever over «dødens dal». Nå gjelder det å nå frem til andre siden.

– For meg var det et stort steg å bli gründer. Jeg sa opp en trygg og godt betalt jobb som jeg hadde hatt i over ti år. Du må ha guts og tørre å ta de tunge avgjørelsene, sier 37-åringen som har to små barn.

Kommersiell lansering er rett rundt hjørnet. Og for å få til det må hun ha mer penger, vekstkapital.

– I løpet av året skal vi hente inn mellom 15 og 20 millioner kroner. Da skal vi finansiere vekst. Men vi tar ikke enhver investor. Vi er på utkikk etter smarte penger.

Selskapet har i dag tre ansatte på full lønn, i tillegg til 1,5 årsverk på deltid som sitter og jobber på spreng i Tøyen Startup Village. Og når vi spør kollegene hennes om hva som kjennetegner Sonni som sjef, skynder hun seg selv å ta ordet.

– Jeg har lett for å skulle løse alt selv. Jeg må slutte å detaljstyre, la andre slippe til og stole på dem, erkjenner gründeren. Som om en kollega skulle sagt det.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 24. mars

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:25 Kvinne drept i opptøyer i Nord-Irland02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40 Brødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22 Mann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46 – Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00 Pochettino: – Mine spillere er helter23:43 Tottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34 Liverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24 Barr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54 Politiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12 Nordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21 Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56 Minst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39 Rouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20 399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57 Firmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29 Ettersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14 Mann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59 Horneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51 Senterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00 Angrer på tidligere gravferd17:28 NASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23 Manchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48 Russisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56 Perus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51 Kø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42 Tog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20 Død kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55 En av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53 Norsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39 Talsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24 Barnehagelærer valgte å svindle Nav14:23 Notre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45 Regjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28 Politiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24 FBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47 Påskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40 Forskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08 Brækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50 Vålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52 Snøskred i Tromsø09:52 Russ falt ut av russebil i fart08:56 Politiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11 Krisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela
Siste nytt
04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:25VerdenKvinne drept i opptøyer i Nord-Irland02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40VerdenBrødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22NorgeMann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46Verden– Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00SportPochettino: – Mine spillere er helter23:43SportTottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34SportLiverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24VerdenBarr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54MotorPolitiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12PengerNordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21NorgeAmundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56VerdenMinst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39VerdenRouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20Norge399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57VerdenFirmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29VerdenEttersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14NorgeMann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59SportHorneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51PengerSenterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00NorgeAngrer på tidligere gravferd17:28VerdenNASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23SportManchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48VerdenRussisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56VerdenPerus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51NorgeKø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42NorgeTog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20VerdenDød kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55NorgeEn av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53NorgeNorsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39PolitikkTalsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24NorgeBarnehagelærer valgte å svindle Nav14:23VerdenNotre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45NorgeRegjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28MotorPolitiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24VerdenFBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47NorgePåskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40VerdenForskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08SportBrækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50NorgeVålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52NorgeSnøskred i Tromsø09:52NorgeRuss falt ut av russebil i fart08:56NorgePolitiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11VerdenKrisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela
Populært