– Lønnsnivået er «hinsides»

– Lønnsnivået- og økningen fremstår som enormt umusikalsk, sier Anette Trettebergstuen, Aps mediepolitiske talsperson og nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.
– Lønnsnivået- og økningen fremstår som enormt umusikalsk, sier Anette Trettebergstuen, Aps mediepolitiske talsperson og nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Toppolitikere reagerer på lønnen til ledelsen hos TV 2-eier Egmont.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge årsrapporten fra TV 2-eier Egmont var den totale kompensasjonen til ledergruppen på 4,87 millioner euro i 2017, skriver DN. Det tilsvarer 45,4 millioner kroner omregnet med gjennomsnittskursen i 2017. Året før var lønnen 4,648 millioner euro, eller 43,2 millioner kroner. Tallene inkluderer pensjonskostnader.

– Lønnsnivået- og økningen fremstår som enormt umusikalsk når vi vet hvilke utfordringer bransjen står i, hvor usikre fremtidsutsiktene er for mange ansatte, og hvordan det stadig må kuttes, sier Anette Trettebergstuen, Aps mediepolitiske talsperson og nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, til avisen.

Les også: Jan Andreassens påskeeventyr

TV 2 er fremdeles i forhandlinger med Kulturdepartementet om en ny allmennkringkasteravtale, som vil gi kanalen inntil 135 millioner kroner årlig, eller 675 millioner kroner over fem år.

Les også: Bolig: Meglertopper spår videre prisoppgang

Hinsides!

Høyres mediepolitiske talsperson, Tage Pettersen, mener ifølge DN at lønnsnivået er «hinsides» det vi er vant med i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Høyres mediepolitiske talsperson, Tage Pettersen, mener ifølge DN at lønnsnivået er «hinsides» det vi er vant med i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Høyres mediepolitiske talsperson, Tage Pettersen, mener ifølge DN at lønnsnivået er «hinsides» det vi er vant med i Norge.

– Egmont har medievirksomhet i 30 land. Egmonts konsernledelse er avlønnet markedskonformt basert på dansk og internasjonalt nivå. Ledelsens vederlag er sammensatt av fast vederlag pluss prestasjonsbonus og «retention»-bonus, som det er knyttet en rekke betingelser for utbetaling av, sier styreleder Lars-Johan Jarnheimer i Egmont gjennom pressesjef Jesper Eising.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Aktuelt: EU gleder seg over norsk Acer-avstemning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden