Meny

Når maskinen får velge

Ved å kartlegge dine digitale fotavtrykk, kan maskiner fortelle mye om hvem du er som person. Dette begynner nå rekrutteringsfirmaer å bruke. Foto: Dreamstime
Ved å kartlegge dine digitale fotavtrykk, kan maskiner fortelle mye om hvem du er som person. Dette begynner nå rekrutteringsfirmaer å bruke. Foto: Dreamstime

Før var det mennesker med makt som valgte personer til posisjoner. Nå tar algoritmene og kunstig intelligens over. Og i front på ­verdensbasis står en nordmann, som har bygget et ­milliardselskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han heter Espen Skorstad og han er psykolog.

Vær alltid skeptisk til psykologer. De er de første du møter når en tragedie rammer og de siste du prater med før separasjonspapirene fylles ut. Heldigvis er psykologens makt stort sett begrenset til makt over ett enkelt menneske.

En begrensning som snart er i ferd med å opphøre, når psykologi kobles sammen med teknologi.

Espen Skorstad har bygget et milliardselskap, og nå presser han grensene innen bruk av teknologi for å rekruttere mennesker. Foto: Sebastian Lunde Ludvigsen
Espen Skorstad har bygget et milliardselskap, og nå presser han grensene innen bruk av teknologi for å rekruttere mennesker. Foto: Sebastian Lunde Ludvigsen

Espen Skorstad begynte å jobbe som klinisk psykolog i 2000. Men han mente det måtte være noe mer der ute.

18 år senere banker multinasjonale selskaper på døren til selskapet cut-e, som Skorstad grunnla sammen med Rudi Myrvang i 2003, og som etter partnerskap med et miljø i Tyskland er blitt verdensomspennende.

Det er historien om hvordan en norsk psykolog har flyttet grenser, men la oss begynne fra start:

– Da jeg var nyutdannet psykolog var alle arbeidpsykologiske tester og kartleggingsmetoder papirbaserte. Etter hvert som internett fikk sin utbredelse ble det vanlig å bruke web til slik tester. Men det var jo ikke fremskritt, det var bare de samme testene som ble gjort tilgjengelig via web. Vi mente det lå mye større muligheter der, derfor ble cut-e etablert i 2003.

Det cut-e gjorde var å lage tester som valgte veier underveis i intervjuet. Svarte du A på spørsmål 1, fikk du èn type spørsmål, svarte du B, fikk du andre spørsmål.

– Testene tilpasset seg respondenten og det vi drev med var jo egentlig kunstig intelligens, sier han og tømmer kaffekopp nummer to.

– Vi brukte bare ikke det begrepet.

– Skulle gjerne vært flue på veggen

Nå 15 år senere står vi foran et skred innen dette fagfeltet. Hvorfor?

Menneskesinnets reaksjoner og handlemønstre har opptatt forskere i flere hundre år allerede. Personlighetsforskningen er velutviklet. Intelligensforskningen er kommet langt. Og det er gjort hundrevis av studier på motivasjon. Det er ikke lenger en gåte hvorfor vi handler som vi gjør.

Vokste seg stor

I 2003 opprettet Espen Skorstad cut-e, sammen med Rudi Myrvang. I dag er cut-e verdensledende på utvikling av nettbaserte tester og spørreskjemaer til bruk ved rekruttering, seleksjon og utvikling av medarbeidere. Firmaet kartlegger årlig 30 millioner jobbsøkere i over 70 land.

I fjor ble cut-e solgt til den amerikanske forsikringsagenten Aon - for rundt en milliard kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Skorstad og Myrvang eide rundt 20 prosent av aksjene i cut-e. Som en direkte følge av transaksjonen, har cut-e fått kunder som Nike, Amazon, Facebook og JP Morgan.

Skorstad er spesialist i arbeids- og organisasjonsprsykologi. Han har vært redaktør for Scandinavian Journal of Organizational Psychology, undervist i psykologi og gtt ut boka "Rett person på rett plass", som er oversatt til flere språk.

Vi vet når penger driver oss, og når det mister betydning. Vi vet at uskyldige kan forklare at de er gjerningsmenn og hvorfor dette skjer. Vi vet at grupper kan gjøre dumme ting sammen, som enkeltmennesket ikke er i stand til. Vi vet hvorfor kjøleskapsdøren går opp selv om kroppen har fått nok mat til både to og tre dager.

Vi vet alt dette, men tidligere har vi ikke hatt tilgang til selve gullet: Enorme mengder data fra folk flest. Som en maskin kan lese og forstå. Psykologi koblet med maskinlæring.

Skorstad tenker tilbake på sin egen tid som praktiserende klinisk psykolog. Spol tilbake til år 2000.

– Tenk deg at du er min pasient. Du forteller meg om ting du strever med. Familierelasjoner, jobb og venner. Jeg får høre lange fortellinger om din komplekse verden fra deg, men jeg har fortsatt bare en enkelt informasjonskilde – din egen virkelighetsbeskrivelse. Jeg skulle så gjerne vært flue på veggen hos deg. Observert deg sammen med din kone, fått vite hvordan arbeidsgiver behandler deg og hva slags relasjon du har til venner.

Les også: Kraftig økning i inkassogjelden

Fagetisk uforsvarlig

Skorstad blir entusiastisk: All denne informasjonen får vi tilgang til nå.

– Hvordan?

– Ved å kartlegge dine digitale fotavtrykk, kan vi se hvordan du kommuniserer, hvilke venner du har, hvilke innkjøp du gjør, hvilke nettsteder du besøker og hvilke TV-serier du ser. Alt dette forteller svært mye om hvem du er som person.

– La oss ta Facebook som eksempel, og begrense dette til hvilke innlegg du har trykket liker på. Denne informasjonen er mer avslørende enn du tror. Dersom du gir tilgang på ti av dine «likes», kan vi beskrive din personlighet like presist som din kollega; 65 likes kan fortelle like mye om din personlighet som det en god venn kan; 130 avslører like mye om deg som et familiemedlem; og på 280 likes er innsikten like dyp som det en ektefelle kan stille med. De fleste legger igjen rundt 225 «likes», så virksomheter som har tilgang på dette, kan predikere din personlighet omtrent like nøyaktig som ektefellen din.

Skorstads kilde på dette er forskning fra Kosinski, Stillwell & Graepel, publisert i 2013. I USA har noen ­arbeidsgivere begynt å be jobbsøkere om passord til deres Facebookprofil.

– Fagetisk er det selvsagt helt uforsvarlig, sier Skorstad. Det handler blant annet om personvern. Samtidig finnes det andre måter å utnytte denne informasjonen på som er både etisk forsvarlig og nyttig for alle parter.

Les også: Ap vil fjerne kontantstøtten for å finansiere likestilt foreldrepermisjon

Samfunnsansvar på agendaen

Dyp innsikt om mange mennesker, brukt i en jakt på den rette medarbeider, er nå i ferd med å bre om seg. Her ligger det uante muligheter og cut-e er iferd med å nå ut til verden med sin teknologi. Det globale telekomselskapet Vodafone satser friskt.

Under World Economic Forum i Davos tidligere i år presenterte toppsjefen et nytt prosjekt, utviklet av cut-e.

Prosjekt har fått navnet meMachine og lanseres på tirsdag i Brüssel av grunnleggeren av Wikipedia, Jimmy Wales.

Vodafone har samfunnsansvar høyt på agendaen og en av de tingene de ønsker å fokusere spesielt på, er arbeidsledighet i land de opererer i. Samtidig ønsker de å styrke egen merkevare.

Tjenesten som cut-e har utviklet for Vodafone gir unge mennesker spørsmål om de ønsker en analyse av seg selv basert på deres profil på sosiale medier. På bakgrunn av dette får de en overflatisk profil av egen personlighet og interesser. Om de ønsker å lære mer om seg selv, kan de fullføre mer vitenskapelige tester, som blant annet måler interesser, logisk resonnering, arbeidshukommelse, multitasking, også videre. Basert på svarene får respondentene enkle karriereveiledningstips, tilbud om gratis opplæring og forslag til aktuelle stillinger rundt omkring i verden, til alle typer jobber som måtte passe for personen. På denne måten etablerer Vodafone en plattform som både bidrar til redusert arbeidsledighet og øker oppmerksomheten rundt selskapet.

– Dette er en utrolig spennende måte å tenke på, som kombinerer talent, teknologi, samfunnsansvar og markedsføring, sier Skorstad entusiastisk.

– Vodafone tror selv 10 millioner mennesker vil bruke dette hvert år, særlig i Asia og Afrika.

Les også: Betydelig færre dør av hjerteinfarkt og hjerneslag

– Dette begynner å bli skummelt

Dette sprer om seg i Europa, men ingen norske aktører har ennå tatt dette i bruk. I Norge vil det bare være tre-fire selskaper som er store nok til at det er aktuelt. USA ligger etter på dette området.

Skorstad tar en pause.

– Men så er det det neste steget. Video! Dette begynner å bli skummelt.

Det begynner uskyldig. Video kan være et ekstremt effektivt verktøy for en rekrutterer eller en HR-ansvarlig. La oss si det var 200 søkere til en stilling, bosatt på ulike steder i landet, fra lengst nord i landet til lengst sør, hvorav 20 er plukket ut som finalekandidater. Hvordan går man så videre får å finne de tre beste?

Et videoverktøy fra cut-e gjør det mulig for kandidatene å gjennomføre intervjuene hjemmefra, uten å ta den lange reisen. De får alle samme jobbrelevante spørsmål opp på skjermen, ikke helt ulikt et ordinært intervju. Ingen trenger å ta fri fra jobben eller bestille flybilletter for å være med i kampen om den attraktive stillingen. Og HR-sjefen kan evaluere 20 stykker i en fei.

Men dette er den enkle fremstillingen. Det er mer.

– Paradata.

– Paradata?

– Paradata er den informasjonen du får om kandidaten i tillegg til de konkrete svarene som avgis. Det handler mer om hvordan du svarer. Hvor lang betenkningstid du tar, hvordan tonefallet ditt er, hvilke øyebevegelser du har, hvordan kroppsspråket ditt er og så videre. En maskin er i stand til å oppfatte langt mer enn den menneskelige hjernen - og det er grunn til å anta at paradata kan bli vel så viktig som selve innholdet i det som blir sagt. For eksempel om hvor troverdig kandidaten er.

– Merk at dette fortsatt er på et tidlig stadium, men vi har stor tro på at vi vil finne interessante mønstre i data etter hvert som vi får samlet inn store nok datamengder. Når det er sagt, fagfolk - også psykologer - hadde stor tillit til polygrafen, mer kjent som løgndetektoren, hvilket de hadde liten grunn til. Her er det med andre ord viktig å holde tunga rett i munnen, rent vitenskapelig.

Les også: Dette er det lykkeligste landet i 2018

Maskin avslørte homofile

Skorstad samarbeider med noen av de mest fremtredende i verden på dette feltet. En av dem er Michal Kosinski.

Kosinski er professor ved Stanford University og skapte storm i fjor, etter å ha publisert forskning som viste at kunstig intelligens kombinert med video kan fortelle om en person er homoseksuell eller heteroseksuell. Forskningen ble gjort gjennom en sjekkeapp, og maskinen traff riktig i 91 prosent av tilfellene.

Michael Kosinski har vist hvordan digitale spor kan avdekke folks personlighet. I et forskningsperspektiv greide en maskin å anslå folks legning med en treffsikkerhet på 90 prosent. Denne teknologien kan være på vei inn i arbeidslivet Foto: Scanpix
Michael Kosinski har vist hvordan digitale spor kan avdekke folks personlighet. I et forskningsperspektiv greide en maskin å anslå folks legning med en treffsikkerhet på 90 prosent. Denne teknologien kan være på vei inn i arbeidslivet Foto: Scanpix

De enorme mulighetene som Skorstad og cut-e står overfor er at kombinasjonen av video og kunstig intelligens kan avdekke og avsløre personen som blir intervjuet.

Kosinski har vist at kunstig intelligens kan avdekke politiske standpunkt og sannsynligheten for at vi kan begå en kriminell handling i fremtiden. Disse muligheten reiser selvsagt enorme etiske dilemmaer.

– Kosinski har opplevd en storm i etterkant og vi må selvsagt hele tiden vurdere de etiske sidene av det vi gjør. Vi har kjent hverandre lenge. Blant annet forsker han på hvordan vi opptrer på internett, og hva denne atferden sier om oss, ut fra personlighet, intelligens, politisk ståsted, seksuell legning, også videre, sier Skorstad.

– Han er opptatt av å dokumentere hvor mye informasjon vi frivillig legger fra oss – og hva maskinene er i stand til å oppdage. Han har vitenskapelige artikler bak seg som har fått hår til å reise seg. Blant annet klarte å han å dokumentere at en maskin klarer å observere langt mer ved å studere et ansikt enn et menneske klarer. Forskningen har gitt ham store problemer i etterkant, ikke minst på grunn av lobbyister som etterspør hva man skal med denne type forskning og de etiske implikasjonene av det. Det råder liten tvil om at dette er et minefelt.

Les også: 11 tegn på at noen lyver til deg

Algoritmene kopierer fordommer

Algoritmene er ekstremt effektive, men også et samfunnsproblem.

– Tenk deg at du ønsker å la maskinene velge ut de mest suksessfulle forretningsadvokatene i Norge. Algoritmen ville basert på eksisterende mønstre kanskje funnet at den perfekte advokaten var mann, 1.86 cm høy, hadde høyt O2-opptak og bodde på Bestum.

– En maskin som reproduserer stereotyper er det motsatte av hva vi ønsker.

Dette vet vi allerede fra Google. I USA er det vist hvordan man får opp annonser for helt ulike bedrifter om man logger inn med et typisk afroamerikansk navn som «Tyrone» eller «Latoyah», sammenlignet med om man logger inn med et typisk anglosaksisk navn som «Anthony» eller «Kirsten». Algoritmene kopierer fordommer. Det ligger potensiell diskriminering i algoritmer, noe som er godt dokumentert i den nye boka «Algorithms of oppression».

– Hva slags protester opplever dere i dag, fra samfunnet og psykolog-standen?

Personlighetstester krysses nå med kunstig intelligens, for å plukke mennesker som skal inn i viktige posisjoner. Foto: Dreamtime
Personlighetstester krysses nå med kunstig intelligens, for å plukke mennesker som skal inn i viktige posisjoner. Foto: Dreamtime

– Hverken HR eller psykologer er blant de yrkesgruppene som er kjent for å ligge spesielt langt fremme teknologisk. Mange av disse har dessuten valgt seg til sine respektive fagfelt fordi de mener de besitter enkelte mellommenneskelige ferdigheter som gjør de spesielt godt skikket - og følgelig at de tar bedre ansettelsesbeslutninger enn andre. At en maskin skal kunne erstatte jobbintervjuet, vil for mange fremstå som helt utenkelig.

– Videoteknologi vil dessuten også innebære en effektivisering, som kan føre til at noen uroer seg for jobbene sine. Personlig er jeg langt fra religiøs med tanke på teknologiens utvikling, men jeg er sikker på at bruk av teknologi vil kunne både styrke beslutningsgrunnlaget ved ansettelser og effektivisere arbeidsprosessene. I nær fremtid tror jeg den som gjennomfører et jobbintervju uansett vil foretrekke å ha med seg en datamaskin inn i intervjuet, om ikke annet for å få tilgang på paradata.

– Du har utviklet et ekstremt verktøy for utvelgelse av mennesker. Hvordan ville du selv gjort det i testen?

– Det skal jeg være ærlig på. Jeg hadde ikke fått jobb i cut-e i dag, ikke sjans. Vi er en veldig attraktiv arbeidsgiver og vi får et tresifret antall søkere hver gang vi utlyser.

– Hva forteller det deg om disse testene?

– At vi trenger ulike mennesker i ulike roller. Gründeren har ikke de samme egenskapene som en forretningsutvikler, for eksempel. Det forteller også at vår egen medisin hjelper. Vi hadde aldri klart å komme dit vi er i dag, uten et helt fantastisk team.

Hans drøm er å utvikle det ultimate verktøyet for å finne frem til den perfekte gründer.

– Jeg har en drøm om å utvikle en algoritme som kan avdekke trekkene til en suksessgründer. Det er mye tro, håp og kjærlighet der ute i dag.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 17. mars

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:55 Ny cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15 Grøvdal VM-klar på 5000 meter21:47 Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17 Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær har falt ned20:52 Forsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29 Svensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28 Slik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27 Kroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27 26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26 Forskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25 Ber Nav gjøre seg klar til å fastslå farskap for Syria-barna19:55 Brann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50 SV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43 Drømmestart for Carlsen i Kroatia19:24 Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09 Sjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37 Ny bunnrekord for Frp på måling18:22 Nederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16 Milliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33 Klokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27 NHST kjøper hele Fiskeribladet17:04 55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02 – Arabere mindre religiøse16:37 Ti mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32 Erna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15 Mexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14 Fireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59 Norge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42 Karin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41 Danmarks neste statsminister møtt med jubel15:39 Solskjærs første signering er klar14:44 Kameraovervåking innføres i slakterier14:41 Sjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20 Sjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52 Iran passerer grense for anriket uran13:51 Håpefulle demokrater møtes til debatt13:23 Hetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03 Nærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57 Tottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55 Kvinne til sykehus etter dresinulykke12:29 Drapssiktet mann løslatt i Florø12:28 Sykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15 Hjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03 Laengen klar for Tour de France11:52 Menneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20 Varmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18 Thorsnes ble inspirert av England11:15 Bilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21 Brasils president trekker omstridt våpenlov10:13 NATO sikter mot verdensrommet10:12 REC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41 45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41 Reddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23 Hyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10 Kritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59 Flere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58 Franske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54 Erna oppsummerer halvår i strid motvind08:44 Migrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40 – Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39 Kraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15 Demonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05 VM-laget scorer også på sosiale medier08:04 Svensk politi etterforsker eksplosjon08:02 Stadig flere misbruker kokain og opioider06:59 Krüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40 Mjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32 Europa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30 Friskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30 Kraftig økning i antall selvmord i USA06:20 Avgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15 Enighet om ny rød regjering i Danmark06:15 Betenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:05 Enorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03 San Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00 Skjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28 Mueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26 DNB er størst i Norden03:45 Stopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43 Omstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30 Brasils høyesterett løslater ikke Lula01:22 17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31 Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22 Hver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32 Kvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31 Slik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26 Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20 Tidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17 Løfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16 Real Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13 Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09 Nederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41 Migrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar
Siste nytt
22:55SportNy cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15SportGrøvdal VM-klar på 5000 meter21:47NorgeKaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17NorgePlutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær har falt ned20:52VerdenForsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29NæringslivSvensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28PolitikkSlik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27PolitikkKroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27Norge26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26Helse og livsstilForskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25PolitikkBer Nav gjøre seg klar til å fastslå farskap for Syria-barna19:55SportBrann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50PengerSV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43SportDrømmestart for Carlsen i Kroatia19:24KulturKronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09SportSjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37PolitikkNy bunnrekord for Frp på måling18:22VerdenNederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16NorgeMilliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33NæringslivKlokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27NæringslivNHST kjøper hele Fiskeribladet17:04Penger55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02Livet– Arabere mindre religiøse16:37VerdenTi mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32PolitikkErna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15SportMexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14NorgeFireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59PolitikkNorge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42NorgeKarin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41PolitikkDanmarks neste statsminister møtt med jubel15:39SportSolskjærs første signering er klar14:44NorgeKameraovervåking innføres i slakterier14:41SportSjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20SportSjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52VerdenIran passerer grense for anriket uran13:51PolitikkHåpefulle demokrater møtes til debatt13:23HelseHetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03NorgeNærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57SportTottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55NorgeKvinne til sykehus etter dresinulykke12:29NorgeDrapssiktet mann løslatt i Florø12:28SportSykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15SportHjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03SportLaengen klar for Tour de France11:52VerdenMenneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20NorgeVarmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18SportThorsnes ble inspirert av England11:15VerdenBilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21VerdenBrasils president trekker omstridt våpenlov10:13VerdenNATO sikter mot verdensrommet10:12PengerREC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41Politikk45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41PolitikkReddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23SportHyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10NorgeKritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59Helse og livsstilFlere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58SportFranske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54PolitikkErna oppsummerer halvår i strid motvind08:44VerdenMigrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40Norge– Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39VerdenKraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15VerdenDemonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05SportVM-laget scorer også på sosiale medier08:04VerdenSvensk politi etterforsker eksplosjon08:02Helse og livsstilStadig flere misbruker kokain og opioider06:59SportKrüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40SportMjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32SportEuropa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30SportFriskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30Helse og livsstilKraftig økning i antall selvmord i USA06:20NorgeAvgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15PolitikkEnighet om ny rød regjering i Danmark06:15NorgeBetenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeEnorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03Helse og livsstilSan Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00NorgeSkjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28VerdenMueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26PengerDNB er størst i Norden03:45VerdenStopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43NorgeOmstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30VerdenBrasils høyesterett løslater ikke Lula01:22Norge17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31NorgeIkke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22NorgeHver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32NorgeKvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31SportSlik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26SportDen europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20NorgeTidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17VerdenLøfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16SportReal Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13VerdenFansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09SportNederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41VerdenMigrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NorgeBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar
Populært