Zuckerberg innrømmer feilgrep

Det starter med et klikk. Facebooks virksomhet er basert på innhenting av personopplysninger, men etter at aksjekursen falt 9 prosent denne uken øker presset på eieren Mark Zuckerberg.
Det starter med et klikk. Facebooks virksomhet er basert på innhenting av personopplysninger, men etter at aksjekursen falt 9 prosent denne uken øker presset på eieren Mark Zuckerberg. Foto: Alberto Estevez / EPA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook-direktør Mark Zuckerberg innrømmer at selskapet har begått feil i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen. Han lover nå å ta grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zuckerberg sier i en Facebook- post på sin egen profil at selskapet vil gjøre flere ting for å beskytte brukernes personinformasjon i kjølvannet av skandalen.

– Vi har et ansvar for å beskytte informasjonen deres. Hvis vi ikke kan gjøre det, så fortjener vi ikke å tjene dere, skriver toppsjefen.

Zuckerberg har vært under hardt press for å forklare seg etter at det sist helg ble avslørt at kommunikasjonsbyrået Cambridge Analytica (CA) skal ha utnyttet personopplysninger fra millioner av Facebook-brukere.

Facebook har til nå skyldt på britiske CA, som blant annet brukte informasjonen til å lage analyser som ble solgt til daværende presidentkandidat Donald Trumps valgkampstab. Zuckerberg er blitt avkrevd svar fra blant annet EU-parlamentet og Parlamentet i Storbritannia.