Emisjon i Norwegian - selskapet henter milliardbeløp

Norwegian har tydeligvis hatt en tøff start på året. I en fersk oppdatering kan vi lese at selskapet regner med et resultat før skatt (EBT) på minus 2,6 milliarder kroner i årets første kvartal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Norwegian har tydeligvis hatt en tøff start på året. I en fersk oppdatering kan vi lese at selskapet regner med et resultat før skatt (EBT) på minus 2,6 milliarder kroner i årets første kvartal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For å styrke selskapets balanse henter Bjørn Kjos inn 1,3 milliarder til Norwegian.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian har engasjert Arctic Securities, Carnegie, Danske Bank og Pareto Securities for å hente inn 1,3 milliarder kroner i frisk kapital.

Bjørn Kjos gjør dette for å styrke selskapets balanse.

HBK Holding, der konsernsjef Bjørn Kjos er majoritetseier og styreleder Bjørn H. Kise er medeier, har forpliktet seg til å delta i emisjonen. HBK Holding kontrollerer 26,4 prosent av aksjene i Norwegian.

I en melding fra selskapet heter det at emisjonen har fått signifikant støtte fra eksisterende aksjonærer.

Emisjonen vil gjennomføres gjennom en såkalt akselerert bookbuilding-prosess. Den startet klokken 16.30 og vil avsluttes innen klokken 08.00 i morgen, onsdag.

Tirsdag sluttet aksjen på 171,60 kroner, ned 0,23 prosent. Det betyr at aksjen er ned 3,19 prosent den siste uken mens den har falt 2,50 prosent hittil i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdagens sluttkurs verdsetter det norske flyselskapet til 6,14 milliarder kroner.

Norwegian har tydeligvis hatt en tøff start på året. I en fersk oppdatering kan vi lese at selskapet regner med å omsette for 7,1 milliarder kroner og få et resultat før skatt (EBT) på minus 2,6 milliarder kroner i årets første kvartal.

Høye drivstoffpriser og en sterkere euro har bidratt til milliardunderskuddet.

I midten av september 2017 kunne vi lese at HBK Holding kjøpte 803.000 aksjer i Norwegian til en kurs på 240 kroner stykket. Pris: 192,72 millioner kroner.

Artikkelen har tidligere vært publisert på hegnar.no