Meny

Emisjon i Norwegian - selskapet henter milliardbeløp

Norwegian har tydeligvis hatt en tøff start på året. I en fersk oppdatering kan vi lese at selskapet regner med et resultat før skatt (EBT) på minus 2,6 milliarder kroner i årets første kvartal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For å styrke selskapets balanse henter Bjørn Kjos inn 1,3 milliarder til Norwegian.

Norwegian har engasjert Arctic Securities, Carnegie, Danske Bank og Pareto Securities for å hente inn 1,3 milliarder kroner i frisk kapital.

Bjørn Kjos gjør dette for å styrke selskapets balanse.

HBK Holding, der konsernsjef Bjørn Kjos er majoritetseier og styreleder Bjørn H. Kise er medeier, har forpliktet seg til å delta i emisjonen. HBK Holding kontrollerer 26,4 prosent av aksjene i Norwegian.

I en melding fra selskapet heter det at emisjonen har fått signifikant støtte fra eksisterende aksjonærer.

Emisjonen vil gjennomføres gjennom en såkalt akselerert bookbuilding-prosess. Den startet klokken 16.30 og vil avsluttes innen klokken 08.00 i morgen, onsdag.

Tirsdag sluttet aksjen på 171,60 kroner, ned 0,23 prosent. Det betyr at aksjen er ned 3,19 prosent den siste uken mens den har falt 2,50 prosent hittil i år.

Tirsdagens sluttkurs verdsetter det norske flyselskapet til 6,14 milliarder kroner.

Norwegian har tydeligvis hatt en tøff start på året. I en fersk oppdatering kan vi lese at selskapet regner med å omsette for 7,1 milliarder kroner og få et resultat før skatt (EBT) på minus 2,6 milliarder kroner i årets første kvartal.

Høye drivstoffpriser og en sterkere euro har bidratt til milliardunderskuddet.

I midten av september 2017 kunne vi lese at HBK Holding kjøpte 803.000 aksjer i Norwegian til en kurs på 240 kroner stykket. Pris: 192,72 millioner kroner.

Artikkelen har tidligere vært publisert på hegnar.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært