Meny

Robert og Jan tjente 100.000 hver dag

Robert Burud og Jan Lyder Isaksen - Foto: Finansavisen
Robert Burud og Jan Lyder Isaksen er blitt rike på 22 butikker.

– 2017 var et veldig tøft år, sier Robert Burud til Finansavisen.

Likevel klarte han og makker Jan Lyder Isaken å øke omsetningen i sine 22 Kiwi-butikker i fjor, og best av alt, de kuttet samtidig kostnader.

– Vi har redusert spesielt på svinn og lønnskostnader. Det gjør at vi får bedre marginer, sier Burud.

Driftsmarginen økte fra 2,9 prosent til 3,5 i fjor, som er svært bra blant lavprisaktører i dagligvaremarkedet.

På bunnlinjen satt de ifølge avisen igjen med 36,5 millioner kroner, eller 100.000 i overskudd for hver dag i fjor. Legger man til at de fleste butikkene holder stengt på søndager og man trekker fra noen handledager rundt jul, påske og andre helligdager, så er overskuddet per dag enda høyere.

Les også: Forsiktig optimisme, men virke er bekymret

Slo resten av markedet

Burud og Lydersen startet sammen for 17 år siden med 300.000 i egenkapital og én butikk i Asker Siden har imperiet vokset. Butikken i Asker er i dag den som har høyest omsetning, rundt 100 millioner kroner årlig.

Veksten i 2017 kommer hovedsakelig ifølge Finansavisen på grunn av nye butikker, ombygginger og utvidelser av allerede eksisterende butikker, skriver Finansavisen

– Vi hadde ikke mye organisk vekst, men det tok seg opp litt mot slutten av året, sier Burud til Finansavisen.

Han kan likevel ikke klage. Fra 2016 til i fjor økte Oslofjordmat salget med 8,45 prosent eller 86 millioner kroner.

Sammenlignet med dagligvaremarkedet og resten av Kiwi gjorde Burud og Isaksen det veldig bra.

Totalmarkedet økte med 0,9 prosent i fjor, ifølge tall fra analyseselskapet Nielsen og hele Kiwi økte salget med 5,5 prosent.

Les også: Skal ha fått en halv million for 71 grader nord

Utvider porteføljen i år

I 2018 forventer han ytterligere vekst.

– I januar flyttet vi en Kiwi-butikk på Bislett 50 meter opp i gaten i nye lokaler. Da gikk vi fra 270 til 1000 kvadratmeter, sier Burud til avisen.

– Og hvordan er effekten blitt?

– Den går veldig bra. Vi vil tydelig merke det på årets regnskap. Vi regner med å omsette for 60-70 millioner, kanskje mer. Butikken ligger i et område med mange studenter, og de er opptatt av mat til lav pris, sier Burud.

Det siste året har de også åpnet en butikk ved Briskeby brannstasjon og en på Løren.

– Vi har funnet et lokale i Ski som vi åpner i 2. halvår. Det blir bra. Det er i et område med to store leilighetskompleks og vi får butikk på gateplan, sier Burud.

– Hvordan blir 2018?

– Veldig tøft. Tøffere enn i fjor. Det er en beinhard kamp hver dag. Kiwi har sagt de skal være billigst og det kommer ikke gratis. Men det er veldig moro når vi får det til, sier Burud til Finansavisen.

Duoen driver 22 Kiwi-butikker i Oslo, Akershus og Østfold. Burud og Lyder Isaksen eier 49 prosent. 51 prosent eies av NorgesGruppen.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært