Marianne E. Johnsen: – Jeg elsker risiko

TJENE PENGER: Marianne Elisabeth Johnsen måtte lukke døren til børsnoterte Codfarmers, som ikke lykkes med oppdrett av torsk. Men hun har også tjent gode penger på andre selskaper i sjømatsektoren. Hun jobber for å få flere kvinner til å følge etter henne inn i rollen som styreleder i store organisasjoner.
TJENE PENGER: Marianne Elisabeth Johnsen måtte lukke døren til børsnoterte Codfarmers, som ikke lykkes med oppdrett av torsk. Men hun har også tjent gode penger på andre selskaper i sjømatsektoren. Hun jobber for å få flere kvinner til å følge etter henne inn i rollen som styreleder i store organisasjoner. Foto: Andreas Klemsdal

Hun har vært med på investeringer som har gitt 60-gangeren og realisert drømmen om en olivengård i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marianne Elisabeth Johnsen

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Vi snakker for mye om meg og mitt og vårt i dette landet. Jeg hadde valgt å snakke om hvordan vi bør se ut over landegrensene og tørre å tenke globalt. Men aller først ville jeg snakket om kvinners situasjon og rettigheter verden over.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Bruker vi virkelig våre offentlige midler effektivt nok?

Hva er din dårligste investering?

Codfarmers, hvor jeg som styreleder måtte avvikle virksomheten. Jeg tapte en god del penger på det.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

Jeg leser mye og det er så mye å ta av. Men for å velge litt sært: Edit Södergrans «Dikt i utvalg». I innledningen til boken skriver hun: «Min självsäkerhet beror på att jag har upptäckt mine dimensioner. Det anstär mig icke at göra mig mindre än jag är». Denne setningen har vært viktig for meg.

Hva er ditt drømmereisemål?

Casa Mia. Olivengården i Toscana.

– Jeg har sluttet å skrive dikt, sier hun til Finansavisen.

Marianne Elisabeth Johnsen sitter på en kafe på Aker Brygge, på en dag da nordavinden blåser snøen ned fra byens tak. Hun er en av Norges mest erfarne kvinnelige styreledere, så hun har ikke kommet for å snakke om poesi. Men hun lar seg rive med av et spørsmål og innrømmer: Hun skrev dikt. Nå har hun sluttet. Stearinlyset på bordet blafrer litt.

Spesialiteten er valgkomiteer. Finne rett person til rett posisjon. Hun har ledet valgkomiteene i Norwegian Property, Grieg Seafood og Odin Forvaltning. For å nevne noen. Hun er styreleder i en av landets største kulturinstitusjoner, Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand. Hun har også satt igang to store omstillinger. I Flyktningehjelpen snudde hun røde tall til sorte tall, en omstilling hun sto i front for gjennom årene som styreleder. I Norges Sjømatråd er kursen snudd, etter at hun overtok ledelsen av styret i 2016. Hun er også nestleder i styret for International Research Institute of Stavanger og styremedlem i Norway Royal Salmon.

Men nå har hun altså sluttet å skrive dikt.

Les også: Mer lønnsomt med kvinner i ledelsen

– Har funnet en harmoni, en balanse

For all del, hun har aldri strebet etter å bli en poet. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har MBA fra Solvay Business School i Brussel. Hun ble direktør i toppledelsen på Ullevål Universitetssykehus og direktør for strategi og forretningsutvikling i en av divisjonene industrikonsernet Elkem.

Det er ingen hvileløs sjel som har strenet gatelangs med blyant og notisblokk vi snakker om her. Men vi må jo uansett få svar på spørsmålet. Hvorfor?

– Å skrive dikt var kanskje et uttrykk for en lengsel, sier hun.

– Sette ord på noe man ikke har, noe som er større enn en selv, et svar eller en drøm kanskje, sier hun før hun overrasker:

– Men i dag har jeg funnet noe av det jeg lengter etter. En harmoni, en balanse.

Klippfisk fra langt oppi nord kommer på bordet. Den ligger og hviler på potetmos, etter en lang reise. Brandade de morue som det heter på menyen, et navn hentet fra et sted der klippfisken ikke kommer fra.

Realiserte drømmen

Men så må vi få vite hva det er hun har funnet. Kjærligheten? En ny religion? Transcendental meditasjon?

– En olivengård i Toscana. Jeg hadde drømt om det siden jeg var 25 år gammel. Rett før jeg ble 50 år fikk jeg mulighet til å kjøpe og realisere en drøm.

135 oliventrær, som i et godt år kan gi ett tonn oliven og et par hundre flasker olivenolje.

Lykken er altså ikke å eie minst mulig.

På gården er det plass til storfamilien. De voksne barna kan ta med kjærestene sine. Johnsen innrømmer at det er noe ekte, stort ved å jobbe fysisk ute på gården. Og det er også morsomt. Oliven går til produksjon og flaskene med olje, noen av dem i alle fall, ender opp under eget merke Casa Mia på Maschmanns Matmarked på Skøyen.

– Det å jobbe på gården er noe av det fineste jeg kan bruke tiden min på. Da tenker jeg hvor utrolig priviligert jeg er, som kan kombinere det profesjonelle livet her i Norge, med det å være utendørs i Italia og høste oliven. Det høres kanskje pompøst ut, men denne tilværelsen er poesi for meg nå.

Og det er kanskje også en form for suksess. For skal man finne roen må man være nådeløs mot alt som står i veien.

– Det er så mye som tar deg i hverdagen. Vi lar oss veldig lett diktere og påvirke av andre. Det er vanskeligere enn noen gang å velge vekk. Men det er jo nettopp det man må strebe etter. Ikke se til andre, velge det som er riktig for deg. Og ikke for å skryte, men dette er jeg ganske god til. Det er nok noe jeg har fra min far.

– Har sett baksiden av medaljen

Hennes far, Arve Johnsen, er 84 år gammel. Han står fortsatt opp hver morgen og drar til kontoret sitt på Vitenskapsakademiet. En bauta. Han var administrerende direktør for Statoil fra selskapet ble grunnlagt i 1972 og frem til 1988. Da hadde han bygget opp et av verdens største oljeselskaper til havs. Men det var også en av Norges største næringslivsskandaler som felte ham: Mongstad-saken.

– Jeg har sett baksiden av medaljen. Det var tøft da han måtte gå av. Husk at det var ikke mange slike saker i Norge på den tiden. Det påvirket familien. Vi var tre søstre, vi følte på det alle tre, sier Johnsen som var 24 år da Mongstad-saken sprakk.

Budsjettet sprakk med «en mong» - seks milliarder kroner. Tabloidene og Dagsrevyen sto utenfor huset i Asker. Men Arve overlevde, han var sterk.

– Han kommer nok til å fortsette å jobbe. Helt til det er slutt. Min farmor ble 101 år.

Hardt arbeid

Denne styrken blir hun ofte konfrontert med. At det må være lett for henne, for hun er jo så sterk.

– Den kommentaren har jeg fått av mange. Selv av min mor. Hun kan si: Jammen det er jo så lett for deg og Arve, dere er jo så sterke. Men det er jo ikke så enkelt. Å være den beste utgaven av seg selv er hardt arbeid, uansett hvem du er. Man må lære seg å dyrke de sterke sidene, og sultefore de svake.

Og noen ganger minner hun seg selv på hvor familien kommer fra.

– Min far var oppvokst på gård. Han ble den første i sin familie som tok videregående utdanning. Han fikk friplass på gymnaset og dro senere til Handelshøyskolen i Bergen og reiste ut og studerte videre. Han ville så gjerne ha mulighet til å velge her i livet. Jeg vokste opp med disse verdiene. Et nøkternt hjem på Billingstad, med sosialdemokratiske verdier.

Dette fikk hun utforske i 2003, da hun valgte å droppe videre konsern-karriere og heller ville stå på egne ben.

– Jeg har ikke hatt fast jobb på 15 år. Jeg ble fristet av en karriere der jeg var min egen sjef. Og jeg vet hva det vil si å jobbe hardt, jeg har ikke arvet masse penger.

Da hjelper det å like forretningslivet.

– Jeg elsker å tjene penger, elsker risiko. Jeg trives best når det er vanskelig, da ser jeg klarest.

Les også: Flest kvinner i styret i Nord-Norge

Aksjene gikk 60-gangeren

Hun har både tapt mye og tjent mye.

– Jeg bygget et lite konsulentselskap, fikk en god del styreverv og gjorde noen friske investeringer.

Den lønnsomme reisen skjedde i Pharmaq, et selskap som skulle bli verdensledende på fiskehelse.

– Jeg ble spurt om å bli med i styret i Pharmaq. Det var i 2004. Da hadde jeg nettopp begynt for meg selv. Da tok jeg mot til meg for første gang. Jeg sa at hvis jeg skal gå inn så skal jeg også ha aksjer. Jeg så at selskapet hadde et enormt potensial.

Og vokse gjorde det. 19 august 2008, måneder før finanskrisen inntraff, ble Pharmaq solgt videre til Orkla og Kverva. Da hadde aksjene gått 60-gangeren.

– Ikke seksgangeren. 60-gangeren, understreker Johnsen, som kunne putte et ukjent millionbeløp på kontoen.

Ble null verdt

Den ulønnsomme reisen skjedde i Codfarmers. Selskapet satset på torskeoppdrett, men måtte til slutt avvikle.

– Jeg ble styreleder og gikk inn med rundt 1 million kroner. Men selskapet lykkes ikke med satsningen på torskeoppdrett. Vi måtte til slutt avvikle og aksjene ble null verdt. Da måtte jeg legge ned hele selskapet. Det var en annerledes jobb.

Dyre erfaringer kan komme godt med. En rekke roller innen sjømatsektoren gjorde at hun til slutt fikk styrelederrollen i det omstridte Norges sjømatråd, som noen av de største aktørene har foreslått å legge ned. Sjømatrådet finansieres av norske fiskeri- og havbruksselskaper, gjennom en særavgift. Regjeringen har handlet og satt ned markedsavgiften fra 0,6 prosent av eksportverdien til 0,3 prosent.

Med det ble Sjømatrådets budsjett redusert fra 555 millioner kroner i 2016 til under 400 millioner kroner i 2018 og Johnsen har måtte rigge organisasjonen for en ny tid.

Les også: Mener de har for mye penger

– Uenighet har aldri plaget meg

Hun er avslappet i forhold til konsernsjefene som er kritiske til sjømatrådet.

– Jeg møter dem på et arrangement neste uke. Vi snakker fint sammen, uenighet har aldri plaget meg.

Det som kan plage henne er rekrutteringsbyråer. Hun har opplevd å få lange lister med kandidater til en direktørjobb, med kun menn oppført.

– Da sender jeg listen i retur og sier at dette er ikke bra nok. Vi må få flere kvinner inn i toppstillinger. Dette har jeg jobbet for i hele min karriere.

Så at hun har kommet lett til det, det vil hun ikke høre.

– Jeg var 18 år da jeg tok jobb som pleieassistent på Dikemark psykiatrisk sykehus. Den jobben hadde jeg i seks år. Det var en hard jobb og det var en jobb som ga meg innblikk i hvordan livet kan være, på sitt mest utfordrende.

– Vi tok av sjalene. Vi gråt

Hun mener hun alltid har gjort noe for å bidra til samfunnet. Et eksempel er seks år i Flyktningehjelpen. Røde tall skulle snus til sorte, noe hun greide gjennom ­ansettelsen av en ny generalsekretær.

– Jeg var i Kabul etter Taliban. Jeg snakket med kvinnene som bodde i flyktningeleirene. Det var kvinner på min egen alder, som hadde vært leger og advokater, men som nå ikke hadde noen ting. Det gjorde selvsagt et enormt inntrykk. Å føle på kroppen den faenskapen som har rammet. Når du har opplevd noe sånt, så er det krevende å komme hjem og forholde seg til de som klager over at trivielle gjøremål fører til en tidsklemme.

– Jeg satt i teltet sammen med kvinnene. Vi tok av sjalene. Vi gråt. Jeg spurte dem, hva kan jeg gjøre, om noe i verden, for dere? De svarte: never stop talking about us!

Et løfte hun så langt har holdt. Siden har Idar ­Kreutzer og Harald Norvik fulgt etter henne som ­styreleder i Flyktningehjelpen.

Liker makt

– Liker du makt?

– Ja.

Hun blunker ikke, forsøker ikke en gang å moderere seg. For hun er dønn ærlig og rett frem. Hun liker makt.

– Jeg liker å påvirke, jeg liker rollen som styreleder. Et styre er et kollegium. En styreleders jobb er å skape konsensus og få et styre til å bli et godt team, og slik skape verdier for selskapet. Altfor mange glemmer det og gjør det motsatte, skaper et styre som er splittet.

Konsensus er kanskje et ambisiøst mål når man tar på seg rollen som styreleder i en av landets største kulturinstitusjoner, der dramaet ofte kan være like stort i ledelsen som på scenen. Kilden Teater- og Konserthus for Sørlandet er en fusjon av fire kultur-institusjoner: Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera og Kilden kultur. Og en institusjon som fikk sørlendingene til å strutte av stolthet da signalbygget til 1,7 milliarder kroner ble åpnet i 2012.

– Noe av det viktigste vi gjør er å tørre å ta risiko, enten det er i kulturlivet, i business eller i frivillige organisasjoner. Kilden er et resultat av at noen var villige til å satse. Det samme gjelder jo hele vår velstand. Da vi begynte å lete etter olje skrev noen hos myndighetene at det er «tvilsomt om det finnes olje på norsk kontinentalsokkel».

Man må bare aldri slutte å tenke stort. Sikte. Drømme.

For eksempel om å kjøpe en olivengård i Toscana.

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:56 Protester stenger Santiagos T-bane03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir
Siste nytt
04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:56VerdenProtester stenger Santiagos T-bane03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir
Populært