Meny

Spår Norwegian-konkurs – Kjos slår knallhardt tilbake

Bjørn Kjos. Foto: Eivind Yggeseth.
Ryanair-sjef Michael O’Leary har ved en rekke anledninger spådd konkurrenten Norwegian nord og ned. Under en konferanse i Brussel denne uken skal O’Leary på nytt ha varslet selskapets død, ifølge E24.

(Finansavisen): Spådommen kommer samtidig som Norwegian forventes å gå med store underskudd i år og er blitt straffet hardt i aksjemarkedet.

– Det er mange av pilotene hans som har begynt hos Norwegian, så han er vel litt sur. Dette har vært hans måte å drive på, men det er mange år siden vi sluttet å bry oss om hva han sier. Vi kan ikke å bruke tid på dette. Han sier det for å få medieoppslag om Ryanair. Men han har ikke filla peiling på Norwegian, sier Bjørn Kjos til Finansavisen.

Datterselskapet Norwegian Air Argentina skaffet seg tidligere i år 153 ruter, hvorav 73 innenlandsruter og 80 internasjonale. Så langt har det norske flyselskapet ett fly stasjonert i Argentina. I løpet av året skal ett bli til seks, og i første omgang skal rundt 125 ansatte rekrutteres.

Les også:   Sissener tjente grovt på Norwegian-short

– Hvis alt går som planlagt er vi trolig mellom 1.200 og 1.500 ansatte i 2025, noen flere hvis man inkluderer langdistanse, sier Norwegian-sjefen til Finansavisen.

Han mener det er vanskelig å uttale seg om hvordan Norwegians virksomhet i landet vil se ut i fremtiden, men understreker at den ambisiøse vekstambisjonen skal realiseres gradvis.

– Vi kommer ikke til å bygge opp hvis vi ikke ser resultater av det vi gjør. Samtidig er det nesten 50 millioner mennesker i Argentina, nesten dobbelt så mange som i Skandinavia, så det bør ikke være noe vanskelig å fly 70 fly her, sier Kjos til Finansavisen.

Les også:   Stor passasjervekst for Norwegian

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært