Meny

Bjarne Skeie har brukt 40-50 mill. på å renvaske seg

Bjarne Skeie - Foto: Finansavisen.
Sørlendingen og milliardæren Bjarne Skeie synes alle sakene rundt oljeselskapet Skeie Energy er helt forferdelig.

– Helt forferdelig, sier milliardær Bjarne Skeie på spørsmål fra DN om hvordan han vil beskrive alle rettssakene som er dukket opp i kjølvannet av hans satsing på å bygge opp et nytt norsk oljeselskap, Skeie Energy.

Avisen skriver at han mandag var vitne i rettssaken der Christian Selmer, tidligere sjef for Skeies oljeselskap, som nå har skiftet navn til E&P Holding, og Arne Helland, tidligere finansdirektør i seismikkselskapet TGS er tiltalt av Økokrim for grovt skattesvik.

Les også:   Skeie på eiertoppen i Fred. Olsen Energy

I tillegg har Skeies selskaper blant annet gått en rekke rettsrunder i sivile saker mot Christian Selmer og hans selskaper. Skeie har vunnet første runde mot staten om et garantiansvar på 400 millioner kroner, skriver avisen.

– Det har ikke vært i vår villeste fantasi å bli innblandet i skattesvindel, sa Skeie i retten ifølge DN.

Han forteller til avisen at han har brukt mellom 40 til 50 millioner kroner på advokater på de ulike sakene.

– Og det vil vi fortsette med. Vi vil renvaske oss, sa Skeie.

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært