Meny

Vil gi tilbake minst 85 prosent av formuen

Kjell Inge Røkke likte dårlig at Tiden forlag og forfatter Henrik Langeland vil gi ut bok om Aker mot hans vilje. Torsdag kom han forlaget i forkjøpet ved å legge hele bokmanuset gratis ut på nett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Kjell Inge Røkke vil ikke at barna skal arve så mye at de slipper å jobbe.

– Jeg har delt mitt liv inn i tre faser. Yte, nyte, dele. Og jeg har ingen ambisjon om at mine barn skal arve mye penger, forteller Kjell Inge Røkke i boken «Eventyrerne – En fortelling om Aker i vår tid» som ble lagt ut på Akers nettsider torsdag ettermiddag.

I boken forteller milliardæren blant annet om at han ønsker å gi tilbake minst 85 prosent av formuen sin til samfunnet, og at barna hans ikke skal arve så mye at de slipper å jobbe.

Les også:   Røkke legger omstridt Aker-bok gratis ut på nett

– De skal arve nok til å ha et greit liv, men ikke så mye at de ikke må arbeide. Det er hevet over enhver tvil. Om det er 85, 95 eller 99 prosent som går tilbake til samfunnet, er jeg meg helt likegyldig. Men et eller annet sted mellom der, ligger tallet, sier Røkke.

Du kan lese hele boken her.

Forsøkt stoppet

Røkke forsøkte først å stoppe forfatter Henrik Langelands jubileumsbok om Aker etter uenigheter mellom forfatteren og Røkke. Forhandlingene mellom Aker og Tiden Norsk Forlag endte resultatløst. I januar ble det kjent at forlaget gikk videre med planene om å utgi industrikonsernets jubileumsbok mot hovedeier Kjell Inge Røkkes vilje.

Torsdag svarte Røkke med å offentliggjøre manuset på selskapets nettside, for å komme forlaget i forkjøpet.

Les også:   Røkkes kone gir tilbake gaver verdt 150 millioner

Åpenhjertig

Det er ifølge Røkke og Øyvind Eriksen to hovedgrunner til at manuset til boken nå er blitt lagt ut gratis for alle.

For det første skal de som er interessert slippe å betale for det.

For det andre står det ikke noe i manuset som de ønsker å skjule.

I boken «Eventyrerne – En fortelling om Aker i vår tid» er Røkke åpen om både seg selv og selskapets historie, og han forteller blant annet om egne svakheter.

«Den største utgiften jeg har i mitt liv, er ikke formuesskatten, men min egen dumskap – den siste koster meg dyrt og jeg blir aldri kvitt den», sier Røkke til forfatteren i boken.

Les også:   Røkke har tjent 60,17 millioner hver eneste dag

Privatøkonomi
Populært