Meny

Røkkes kone gir tilbake gaver verdt 150 millioner

Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig under åpningen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kjell Inge Røkke fikk Anne Grete Eidsvigs eierandeler i luksusboligene.

( Kapital : ) På vei ut døren av ekteparets enorme luksusbolig på Konglungen i Asker, og før hun flytter inn i en enebolig på nabotomta, gir Anne Grete Eidsvig tidligere mottatte gaver til en verdi av 150 millioner kroner tilbake til Kjell Inge Røkke, skriver Kapital.

Rett før det nå i februar ble kjent for offentligheten at ekteparet flytter fra hverandre, så leverte de to – den 9. februar i år, med bud – en svært viktig supplering av sin tidligere tinglyste ektepakt i Brønnøysundregistrene. Av suppleringen til parets ektepakt går det frem at Eidsvig gir Røkke i gave både hennes halvpart av den enorme luksuseiendommen på Konglungen, og hennes halvpart av den trolig like luksuriøse eiendommen i Prinsessealleen på Skøyen i Oslo.

Bakgrunn:   Ny ektepakt avslører Røkke-bytte av eiendommer

Anslår markedsverdi

Eiendomsmeglere Kapital har vært i kontakt med, anslår at markedsverdien av eiendommen med adresse Konglungfaret 12 kan ligge på rundt 200 millioner kroner, selv om byggekostnadene nok er langt, langt høyere. Kanskje ligger byggekostnadene på opp mot det dobbelte av en pris det kunne vært mulig å oppnå ved et salg.

For huset i Prinsessealleen 18, med også en nær to mål stor tilstøtende tomt, spriker megleranslagene fra nær 80 til 100 millioner kroner. I parentes skal det legges til at Eidsvig også gir fra seg sin eierandel i tre tomannsboliger på Konglungen, hvor noen av Røkkes ansatte bor. Disse boligene kan til sammen kanskje være verdt 20–25 millioner kroner, skriver bladet.

I sum ser det altså ut som om Eidsvig – i forbindelse med at hun og Røkke flytter fra hverandre – har gitt Røkke tilbake gaver verdt 150 millioner kroner.

Les også:  Kjell Inge Røkke og kona flytter fra hverandre

I mottagers særeie

I den supplerende ektepakten heter det også ifølge Kapital at Røkke gir Eidsvig i gave hans halvpart av Konglungveien 36, en 500 kvadratmeter stor enebolig som Eidsvig nå flytter til.

Det var i forbindelse med at lokalavisen Budstikka i Asker og Bærum fanget opp denne ene eiendomsoverføringen at det ble offentlig kjent at paret flytter fra hverandre. Eidsvigs samtidige overføringer av hennes halvparter i seks andre eiendommer i Asker og Oslo, gikk imidlertid da under radaren.

Gjennom gaveoverføringene har Røkke og Eidsvig nå fordelt dem imellom alle eiendommer de tidligere har eid sammen. “Eiendommene skal inngå i mottagers særeie”, som det heter i den ferske suppleringen av ektepakten. I tillegg til eneboligen Eidsvig nå overtar, av meglere verdsatt til rundt 30 millioner kroner, eier hun også en annen enebolig litt lenger vest på Konglungen. Den ble kjøpt i 2016 for 25 millioner kroner. Der har Eidsvigs mor borett, skriver Kapital.

Røkkes personlige pressetalsmann Rolf Nereng ønsker ikke å kommentere opplysningene i denne artikkelen, utover å vise til tidligere bekreftelser til pressen om påkrevde rapporteringer om eiendomstransaksjoner, og at paret flytter fra hverandre, men blir nærmeste naboer.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært