Spetalen fikk nei til gigantbrygge

Øystein Stray Spetalen. Foto: Iván Kverme
Øystein Stray Spetalen. Foto: Iván Kverme

Etter snart 14 år går det forhåpentligvis mot slutten for den massive utbyggingen på Øystein Stray Spetalens enorme eiendom på Bygdøy i Oslo, skriver Kapital.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spetalen søkte i desember i fjor om å få bygge en L-formet brygge til eiendommen som ligger i Bygdøynesveien 25. Begrunnelsen var ifølge Kapital at den eksisterende bryggen jevnlig blir ødelagt på grunn av bølger fra fergetrafikk. En L-formet brygge vil dessuten føre til at båter som fortøyes skjermes mot bølger, noe som gjør påstigning og avlessing mer praktisk, ifølge søknaden til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune, melder Kapital.

Kommunen har imidlertid gitt Spetalen blankt avslag på søknaden om denne bryggen, og peker på at den etter utvidelsen vil utgjøre en overskridelse på over syv ganger mer enn det planen tillater, skriver Kapital. I tillegg vil bryggen bli 15 meter lenger enn tillatt utstikk fra strandlinjen, mener kommunen.

Les også: Spetalen selger seg ned i Seabird

«Det er søkt om dispensasjon fra reguleringsplan paragraf ni, som angir at det tillates brygge på inntil åtte kvadratmeter pr. eiendom. Største lengde fra strandlinje, eller største utstikk fra strandlinje ved normal vannstand, skal ikke overstige seks meter. Den omsøkte bryggen strekker seg etter utvidelsen 21 meter ut fra land og er over 57 kvadratmeter,» heter det svaret fra Oslo kommune.

I 2004 kjøpte Spetalen også Bygdøynesveien 33–35, som har 90 meter strandlinje, av Norsk Sjøfartsmuseum for 54 millioner kroner.

Spetalen besvarte ikke Kapitals henvendelse i saken.

Les også: Blystad og Spetalen gir gass - hamstrer aksjer

Saken er først publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy