Meny

Gustav Magnar Witzøe (25) får milliardutbytte

Oppdrettslaks foredles på fiskeribedriften SalMar på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Norges rikeste får påfyll i pengesekken.

Laksegiganten SalMar leverte torsdag sine tall for fjerde kvartal 2017. SalMar melder om et resultat etter skatt på 341.4 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot 1.027 millioner kroner i samme periode i fjor.

Selskapet foreslår et utbytte på 19 kroner per aksje for 2017. Ifølge konsensusestimat fra Inquiry Financial, var det ventet et utbytte på 12,7 kroner per aksje. I juni 2017 ble det utbetalt et utbytte på 12 kroner per aksje.

Les også:  Vil servere laks over hele verden

Gustav Magnar Witzøe (25), som i 2016 hadde en skattelignet formue på 11,14 milliarder kroner, får dermed ekstra påfyll i pengesekken, skriver DN.

Witzøe og familien har gjennom investeringsselskapet Kverva as en eierandel på 53,4 prosent i Salmar, tilsvarende 60,5 millioner aksjer. Det gir ifølge avisen en utbyttebetaling på 1,15 milliarder kroner til Kverva. Witzøe eier igjen 87,92 prosent av Kverva-aksjene, som betyr at han kan få utbetalt ganske nøyaktig én milliard kroner i utbytte.

Gustav M. Witzøe fikk overført familieformuen fra sin far Gustav Witzøe i 2006.

Les også: Kina halverer tollsatsen på laks - kan gi norsk eksport-boom 

Les også: Kinesiske inspektører skal kontrollere norsk laks

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert hos Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært