Selger Jøtul til oppkjøpsfond

Jøtuls F305 vant nylig designpris.
Jøtuls F305 vant nylig designpris. Foto: Jøtul

Det svenske oppkjøpsfondet Ratos selger ovnsprodusenten Jøtul for 360 millioner kroner til et annet oppkjøpsfond, OpenGate Capital.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ratos eier 93 prosent av Jøtul.

Investeringen har ikke vært spesielt lønnsom for Ratos, oppgir selgeren selv i en pressemelding. Selv om salget gir en positiv nettoeffekt på 40 millioner svenske kroner, er den årlige gjennomsnittlige avkastningsraten negativ.

Jøtul har i dag produksjonsanlegg i Norge, Danmark og USA. Ifølge Ratos hadde ovnsprodusenten en omsetning på 898 millioner kroner og et netto driftsresultat (EBITA) etter avskrivninger på 11 millioner kroner de siste 12 måneder per 30. september i fjor.

Jøtul ble startet i 1853, men var på konkursens rand på slutten av 1920-tallet, da selskapet ble overtatt av Johannes Gahr, morfar til Jonas Gahr Støre. Gahr fikk skuta på rett kjøl, og selskapet ble solgt til Norcem-konsernet i 1977, skriver Nettavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært