Kvadratmeterpris på 150.000 kroner

Lokker med kokk, alkohol og concierge - nå kommer eldreluksusen

Borge Borgenhaug - Foto: Finansavisen
Borge Borgenhaug - Foto: Finansavisen

Axer Eiendom har ikke latt seg inspirere av Stein Erik Hagen eller eldreminister Åse Michaelsen, men de snakker samme språk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) – Det er ikke vi som har latt oss inspirere av Stein Erik Hagen eller eldreminister Åse Michaelsen, men vi snakker absolutt samme språk, sier Pål P. Syse, daglig leder i boligutviklingsselskapet Axer Eiendom til Finansavisen.

Han viser til Stein Erik Hagens uttalelser til VG under World Economic Forum i Davos i slutten av januar, hvor investoren avslørte planene om aldershjem med vinkjeller, lege og sykepleiere – eller «eldreluksus», som VG kalte det på forsiden.

Men der Hagen vil satse på femstjerners eldrehjem, vil Axer Eiendom, boligutviklingsselskapet som er bygget opp av Borger Borgenhaug gjennom snart 20 år, ifølge avisen satse på selveierleiligheter for de eldre.

Les også: Trygve Hegnar: Milliardærene tar feil

150.000 kr meteren

«Villa Montebello» kalles prosjektet som er planlagt i Husebybakken på Oslos vestkant og som skal bestå av 21 omsorgsboliger med et stort innslag av fasiliteter som fellesrom, gjesteleilighet og treningsfasiliteter, samt tjenestetilbud. Med høy grad av tjenester og mye fellesarealer ligger det i kortene at dette ikke er boliger for absolutt hvemsomhelst. Syse sier prosjektet egner seg for dem «med relativt grei økonomi», uten at man trenger å være rik.

– Dette er ikke planlagt for spreke 73-åringer som uansett er ute og reiser ni måneder i året. Dette er et tilbud for de som er ferdigreist, forklarer Syse til Finansavisen.

Borgenhaug sier selskapet har planer om å selge boliger med dette konseptet for rundt 150.000 kroner meteren. Ifølge presentasjonsmateriale fra Axer Eiendommene har de ulike enhetene i prosjektet «ca. 54 effektive kvadratmeter», som skulle tilsi en utsalgspris på minst 8,1 millioner kroner.

I tillegg kommer felleskostnader og betaling for tjenester. Felleskostnadene vil ligge på nivå med det som er vanlig for ordinære boligprosjekter, mens service-, omsorgs- og trygghetstjenesten vil koste rundt 15–20.000 kroner i måneden, avhengig av omfang.

For denne prisen planlegger selskapet å tilby blant annet:

Husvert/ consierge som vil bistå beboerne med ulike servicetjenester og etablere ønskede aktiviteter og skape et godt bomiljø.

Kokk/kjøkkenpersonell som vil tilberede og servere lunsj og middag hver dag.

Servicepersonale som kan bistå beboerne med ønskede gjøremål som rengjøring og vask og stell av tøy.

Trygghetstjenester med en digital trygghetsalarm for hver leilighet.

Les også: Elendig start på det nye bilåret

Tilbyr finansiering

Axer har også planer om å tilby finansieringsløsninger for eldre som kanskje har store verdier i eksisterende bolig.

– Så etterkommerne må spørre seg om de ønsker å gi foreldrene et godt liv eller om de ønsker en bra arv?

– Hehe, her er det nok slik at man skal kunne både gi dem bedre et liv og sørge for at det blir igjen litt penger til arvingene, sier Borgenhaug.

– Det handler om å frigjøre midler til annet enn boligen, sier Syse.

Les også: En rekke nøkkeltall fra USA

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært