Meny

Da han skjøt en bjørn i Kroatia, ringte journalistene fra Moskva

Inge Helge Vassbotten bruker flere hundre tusen kroner på jakt i året. Jakttrofeene har fått et eget rom i et tilbygg ved garasjen.
Inge Helge Vassbotten bruker flere hundre tusen kroner på jakt i året. Jakttrofeene har fått et eget rom i et tilbygg ved garasjen. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

Hjemme i Norge har Inge Helge Vassbotten tjent flere hundre millioner kroner på fiskeoppdrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen) Regnet hamrer på ruten, mens Steinvik nærmer seg. Storevatnet gjemmer seg inne i skogen, mens Stølsundet kommer til syne på venstre hånd. Fylkesveien kom på 70-tallet. Mobildekningen lar ennå vente på seg. Noen hundre meter til og så dukker den opp. Trevillaen en oppdrettsmillionær verdig. Sporene i oppkjørselen viser at snøfallet har vært bra denne vinteren, men regnet er i ferd med å gjøre det om til sørpe.

– Beklager at jeg ikke har måkt.

Inge Helge Vassbotten står ved utgangsdøren og viser frem stokken i høyre hånd. Den er bare midlertidig. En kneoperasjon har satt 75-åringen litt tilbake, men bare for et par uker. Han er sprek. Storbonden. Oppdrettskongen. Jaktkjempen. Suksessfull mann har mange navn. På 70-tallet flyttet han hjem igjen sammen med sin kone Olaug, som nektet å bosette seg i Steinvik før fylkesveien sto ferdig. I mellomtiden begynte Inge Helge å bygge huset. I ferier og når han ellers fikk tid ble det saging og snekring. Tømmeret hentet han fra skogen bak som tilhører eiendommen. Gradvis har det utviklet seg til villaen som står der i dag.

– Har du lyst på kaffe? spør Inge Helge og får ja til svar.

Ute på kjøkkenet kommer han likevel på andre tanker.

– Vi får kanskje vente på Olaug. Da får du ordentlig kaffe. Jeg lager bare med pulver.

Han begynte karrieren i byggebransjen med sitt eget firma. Ingen andre ansatte, men Olaug var med.

– Du kan jo være med å koste og rydde, sa Inge Helge.

Les også: Nordea spår nok et godt år for fisk

Det løsnet i 1981

Men Olaug tok også hammeren i hånden. I støvler fylt med to lag Glava var hun med i alt slags vær, men etter sju år sa hun stopp og satte seg på skolebenken. Inge Helge tenkte også nytt og ville prøve fiskeoppdrett. Vi er fortsatt på 70-tallet. Han gikk til banken og spurte om lån, men fikk nei. De trodde ikke det var en bransje med noe fremtid. Årene gikk, men i 1981 løsnet det. Med 17.500 kroner hver seg i aksjekapital startet han Bru Fiskeoppdrett og Barlinbotn Settefisk sammen med Dagfinn og Almar Ellingsund. Starten var lovende, de tjente penger. I 1986 tok han steget videre med Steinvik Fiskefarm sammen med sønnen Alex. Denne gangen gikk det bedre hos banken. Inge Helge ønsket 10 millioner kroner i lån og kom med to forslag til bankmannen som håndterte lånesøknaden. Enten gikk han inn med 200.000 kroner i aksjekapital, med lovnad om å ikke ta ut lønn før selskapet gikk i pluss. Eller så kunne han gå inn med 400.000 kroner og ta ut lønn fra dag én. Det endte med det første alternativet.

– Ingen hadde fått et lån på 10 millioner i dag med så lite egenkapital, sier Inge Helge.

Les også: – Tallene fra Norsk Industri viser at det går bra

– Vi har bygd stein på stein

En gjennomsnittlig konsesjon lå den gangen på 15-30.000 smolt i året. Far og sønn gikk mye hardere til verks, med en konsesjon på 70.000. De satset stort, og de vant. Prisene var gode. Omsetningen gikk til værs. Etter to år var lånet på 10 millioner nedbetalt.

– Vi har bygd stein på stein. Vi har ikke lånt mest mulig for å kjøpe opp mest mulig, sier Inge Helge.

Nå produserer fiskefarmen laks på sju steder i kommunene Flora, Bremanger og Askvoll. I 2013 nådde de for første gang et resultat på over 100 millioner kroner i Steinvik Fiskefarm. I 2016 ble rekorden knust. Med en snittpris på laksen på 62 kroner ble det en omsetning på 477 millioner kroner, et resultat før skatt på 182 og et utbytte på 150 millioner. Inge Helge og Alex eier halvparten hver. De to andre partnerne i Bru Fiskeoppdrett og Barlindbotn Settefisk har solgt seg ut, så også der eier de alt selv. Tallene for 2017 er ikke klare, men konsernet ligger an til et resultat på rundt 150 millioner kroner.

– Se inn der, sier Inge Helge.

Vi har tatt en liten kjøretur til anlegget i Selvik.

– Der fyrer de ansatte i peisen om morgenen og spiser frokost sammen. Noen ganger er vi også med, og da sitter vi der som likeverdige. Vi hever oss ikke over de andre fordi vi er eiere.

Les også: Prisoppgang på fersk laks

Saken fortsetter under bildet

Oppretteren har også en fortid i byggebransjen. Huset har han bygget selv, med tømmer fra skogen bak. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen
Oppretteren har også en fortid i byggebransjen. Huset har han bygget selv, med tømmer fra skogen bak. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

Enklere å ha vært medlem av EU

Etter drømmeåret 2016 fikk de ansatte 100.000 kroner hver i bonus.

– Vi har en stabil arbeidskraft. De er pålitelige og ansvarsbevisste. Hvis noe blir ødelagt tar de det mye tyngre enn det vi gjør.

Er de også ansatte i næringen som skal ta over etter oljen? Er det fisken som skal videreføre gullalderen i Norge?

– Nei, det tror jeg ikke, sier Inge Helge.

– Vi sender jo fisken rett ut av landet. Det er i foredlingsprosessen de fleste arbeidsplassene er, men det skjer i Polen, Kina eller andre land utenfor Norge. Det hadde vært enklere om vi var medlem av EU, men det er vi ikke fordi et svært lite effektivt landbruk skal beskyttes.

Hvis landbasert fiskeoppdrett blir en suksess og sprer seg utover, tror han det vil svekke Norges posisjon.

– Veksten vil komme i utlandet. Du har for eksempel Portugal, som ligger nærme flere viktige markeder. I Norge er det også et seigt byråkrati, som gjør det vanskelig å starte opp noe, mener oppdrettskjempen.

– For ungdom er det umulig å komme inn i bransjen i dag. Du må ha 100 millioner kroner til en konsesjon, så du må være rik fra før. Det beste er å kjøpe seg en datamaskin og starte som konsulent. Å begynne med produksjon er ikke mulig.

Les også: Nordmenn skal bygge gigantisk laksanlegg i USA

Sønnen har tatt over

Selv har han trappet gradvis ned de siste 10 årene. Sønnen har tatt over den daglige driften og styrer nye utviklingsprosjekt. I Svelgen, drøyt 50 kilometer nord for Steinvik, er det nettopp et landbasert oppdrettsanlegg de satser på. De neste fem-seks årene er planen å investere 600 millioner kroner.

– Det prosjektet har du jobbet hardt og lenge med, skyter Olaug inn.

Kaffen og hjemmelagde lefser har kommet på bordet.

– I 10 år har han jobbet med å finne en god lokalitet. Han er utrolig flink til å planlegge. Det må du skrive.

Mannen hennes vrir seg litt i sofaen. Smilet er likevel på lur.

Oppretteren har også en fortid i byggebransjen. Huset har han bygget selv, med tømmer fra skogen bak. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen
Oppretteren har også en fortid i byggebransjen. Huset har han bygget selv, med tømmer fra skogen bak. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

– Er du enig?

– Jeg vet ikke. Nå er det i hvert fall Alex som styrer med det.

Sønnen bor i nabohuset, der Inge Helge selv vokste opp. Familien levde av gården med rundt 60 dekar dyrkbar mark og sauer, kyr og griser. Inge Helge fortsatte med gårdsdriften i noen år, men avviklet den da han startet i oppdrettsnæringen.

– I dag er det for smått til å leve av. De fleste rundt fjorden her har lagt ned gårdsdriften.

Faren hans var smed. Hvis bøndene i området måtte fikse landbruksredskaper var det han de kom til. Den ene bestefaren var tømrer og den andre snekker. Inge Helge hadde mange å lære av. 10 år gammel fikk han ti hummerteiner av den ene bestefaren. Klokken halv fem om morgenen gikk han ned til fjorden for å sette ut teinene. Deretter gikk han til skolen. Hjemme igjen gikk han tilbake for å hente fangsten og sette teinene ut på ny.

– Det var mye hummer her på den tiden og prisen var god. Jeg fikk rundt 30 kroner kiloen, som vel er 400 kroner i dag.

– Hva gjorde du med pengene?

– Jeg satte dem i banken. Da jeg begynte å studere, finansierte jeg det selv. Det var ikke noe som het Lånekassen den gangen, i hvert fall benyttet ikke jeg meg av det.

Glad det ble slutt på hjortejakta

Olaug har fått fyr i peisen. Flammene biter tak i veden, mens kveldsmørket er ferd med å senke seg utenfor. En lysekrone henger majestetisk ned fra taket. Panelet på veggene er sagd til i samme rommet som vi sitter. De giftet seg i 1962. Han var 20 år, hun 16. De har levd et liv der fritid er kjedelig og ferier brukes til ulike prosjekter. Olaugs hageprosjekt ligger gjemt under snøen, men om noen uker drar de til feriestedet i Frankrike. Der har hun en annen stor hage hun kan jobbe med. For Inge Helge er det jakt som er den store lidenskapen. Før jaktet han hjort i skogen i hjemtraktene, men de siste årene har han dratt utenlands for å jakte de store trofeene.

– Det er en Guds velsignelse at det stort sett ble slutt på hjortejakta hjemme. På det meste hadde Inge 18 løyver og tre stappfulle frysere med hjortekjøtt, sier Olaug med trykk på tallet.

Den neste utfordringen var å få plass til alle de utstoppede dyrene. Hun er glad i det store hjortehodet som henger i stuen, og bjørnen i etasjen under. Men det fikk også holde. Inge Helge bygde dermed et eget rom for å få plass til alt sammen. Der er Marco Polo-sauen har skjøt i Tadsjikistan. Maralhjorten han skjøt i Kazakhstan, som med 182 centimeter fra spiss til spiss på geviret var verdensrekord. Den som derimot ikke er der, er brunbjørnen på 450 kilo han skjøt i Kroatia. Den var så stor at de ville ha den på museum. Det hadde uansett kostet 40.000 euro å få den med seg hjem igjen.

– Det var enda godt den endte på museum, mener Olaug.

I etterkant ringte journalister fra Moskva. De ville høre om jaktsuksessen i Kroatia.

– Russland er et fantastisk land å jakte i. Canada og England er også bra, skryter Inge Helge.

– Noe idiotisk må jeg gjøre

Men han jakter over hele verden, og han velger fra øverste hylle. Den beste organiseringen. De beste guidene. Alt skal ligge best mulig til rette for at trofeene blir med hjem.

– Jeg bruker noen hundre tusen på jakt i året. Noe idiotisk må jeg også gjøre.

Hvert år fyrer han også av rundt 3.000 skudd for å trene. Dyret blir ikke skutt av seg selv.

– Du skyter på refleks. Det må være like naturlig som å gå.

Snart kommer sju trofeer på døren, fra forrige jakttur i England.

Inge Helgen har gjort karriere i en næring som har utvikling seg mye. Rå muskelkraft er i mange sammenhenger byttet ut med teknologiske nyvinninger. I starten balanserte han på landgangen ut til merdene med fóret i en sekk på ryggen. På vinteren var det med livet som innsats. Nå er det kameraer som følger med all fisken og registrerer hvem som trenger mat. Foret ligger i en forsyningsflåte ute ved merdene.

– Før tok det tre til fire år før fisken var slakteklar. Nå ligger snittet på 18 måneder. Det er bedre kvalitet på både smolt og fór, og fisken har bedre plass i merdene, sier Inge Helge.

Protesterer ikke på alle beskyldninger

Han har også gjort karriere i en næring som har slitt med dårlig omdømme. Det har vært sykdommer og parasitter, forurensing og rømming. Og ikke minst lusa, som det kanskje er mest fokus på i dag.

– Næringen er litt tilbakelent. Vi protesterer ikke på alle beskyldningene vi får, mener han.

– Lusa på fisken er ikke noe som kom med oppdrettsnæringen, den har alltid vært der. Vi prøver også hele tiden å finne tiltak som bekjemper den. Kjemikaliene virker ikke lenger, så nå prøver vi med termisk behandling. Vi produserer også rognkjeks, som spiser lusa. Lusebekjempelse er den største utgiftsposten vi har, med 15 millioner kroner i året.

I løpet av de godt over 30 årene han har holdt på har det også kommet noen skikkelige knyttnever i magen. I 1991 gikk Fiskeoppdretternes salgslag konkurs etter en periode med prisfall og kredittilstramming fra bankene. Steinvik Fiskefarm var den største kreditoren og mistet halvparten av egenkapitalen på 20 millioner kroner. I ettertid dekte staten fem millioner av tapet.

– Uten FOS-konkursen hadde vi nok vært enda større i dag, mener oppdretteren selv.

På begynnelsen av 2000-tallet fikk bedriften sine verste år, da lakseprisen for det meste lå mellom 10 og 22 kroner kiloen. I tre sammenhengene år tapte de én million kroner i måneden. For 2018 spår Norges Sjømatråd en pris på 52 kroner per kilo.

– Vi får ikke mer enn det markedet betaler, men priser på det nivået er bra for oss.

Familiebedrift

I Steinvik regner det visstnok 4.000 millimeter i året. Tallet er troverdig, for utenfor ser det ikke ut til at regnværsskyene har tenkt seg noe sted. Fra stuevinduet ser vi også rett på huset til Alex, som fører familiebedriften videre.

– Har dere tenkt på å selge?

– Vi er dyktige på oppdrett. Det er ikke sikkert vi er like gode på å forvalte penger, humrer Inge Helge.

– Drømmen din er vel at bedriften blir i familien i flere generasjoner fremover, legger Olaug til.

De vet i hvert fall hvor de skal være. I huset i Steinvik, eller i ferieboligen i Frankrike. Med stadig nye prosjekter, så pensjonisttilværelsen ikke blir kjedelig.

– Det blir nytt kjøkken og innendørs svømmebasseng på baksiden her, sier Olaug og smiler til mannen sin.

Inge Helge smiler tilbake. Han sier ikke nei.

Saken er først publisert i Finansavisen lørdag 27. januar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:27 Hvert år havner 4,5 billioner sigarettsneiper i naturen, nå tror forskere at de skader plantene våre19:11 Norsk familie saksøker Boeing etter flystyrten i Etiopia18:38 Senatet gir grønt lys til Esper som USAs nye forsvarsminister18:27 Se og hør Metallica spille «Forelska i lærer'n»!18:27 Tre personer hoppet i sjøen da båt begynte å synke i Karmøy18:24 Puerto Rico: Politiet skal granske kontroversielle tekstmeldinger18:23 Båt i ferd med å synke i Åkra i Rogaland – alle tatt opp fra sjøen18:04 Ny etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten18:00 Hydro-hopp på positiv børsdag17:58 Stoltenberg gratulerer Johnson17:43 To fengslet for tolv branner i Sverige17:19 Skaper frykt: Her er Nord-Koreas nye gigant-ubåt17:15 Skogbrann i samme område som fjorårets katastrofebrann i Hellas17:05 Strømmen begynner å vende tilbake i Venezuela17:03 Warholm tar over etter Bolt i Puma: – Det er dritkult, jeg kunne ikke vært mer fornøyd16:30 NRK: Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse16:26 Krekar-saken: Sanner endrer instruksen til UDI for å kunne trekke tilbake statsborgerskap16:21 UDI sier at de ikke hadde kjennskap til terroretterforskning i Italia16:12 Forsvarsdepartementet: Norge kontaktet av Storbritannia om eskorteplaner i Persiabukta16:05 Full stopp for torskefisket i Østersjøen16:03 NRK: Svein Jemtland anker ikke dommen på 17 års fengsel til Høyesterett15:59 Kvinne skadd i fallulykke ved Lindesnes fyr15:37 Svak krone gjør utenlandsferien dyr for nordmenn15:30 Brudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana15:26 Tap for Griezmann i Barcelona-debuten mot Chelsea15:24 Storbrann under kontroll i Portugal14:57 Her fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept14:39 Russisk LGBT-aktivist funnet drept14:25 Tidligere kinesisk statsminister er død14:23 Klagestorm mot NRK etter Scrabble-vits14:01 EUs brexit-sjef: – Ser fram til å samarbeide med Johnson13:28 Nordmann omkom i trafikkulykke i Thailand13:22 Gilbert om luftambulansekrisen: – Uforsvarlig og uholdbar13:21 NRK: PST sier det kan bli aktuelt å opprette saker mot Krekars meddømte13:01 Bergensskole stengt etter asbestfunn13:00 Britisk statssekretær i utdanningsdepartementet trekker seg12:38 Chloe (1) falt i døden fra bestefarens hender12:24 Fengslingsmøte torsdag for 18-åring som er pågrepet for drapsforsøk i Hellas12:18 Boris Johnson blir ny britisk statsminister11:56 Kollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal11:46 Børge ble 2,5 milliarder rikere på én dag11:34 Storbeslag av elfenben og skjelldyr i Singapore11:21 Funnet bak fryseren ti år etter at han forsvant11:13 Rekordmange har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak11:10 Trygg Trafikk: – Meningsløst å trimme elsparkesykler11:04 Demokratene vil ha svar fra motvillig Mueller10:50 Politiet frigir navn på omkommet basehopper10:48 Solskjær tok grep for å bedre United-spillernes form10:22 Sykehusene bryter tidsfrister oftere10:09 Norovirus påvist i Madlaleiren10:08 Aker BP-brønn avdekket opptil 200 millioner fat olje i Nordsjøen09:57 Ni uker satt av til straffesak mot voldtektstiltalt kulturprofil09:52 Jehovas vitner må betale erstatning til ekskludert medlem09:51 Maria Ressa for retten på Filippinene09:29 Narko-bil med milliard-last krasjet med parkerte politibiler08:42 Trump ønsker raskere utsending av folk uten lovlig opphold08:20 Oppfinner skal krysse Den engelske kanal med jetdrevet flygebrett07:48 Fakturasvindel på 97 millioner kroner ble til to års soning07:37 Johnson og Hunt venter på resultatet07:00 Aper, fisk og trær nærmere utryddelse06:45 Kaggestad tror Bernal vinner Tour de France06:30 Wiborg: – 50 prosent sjanse for at Frp går ut av regjering06:25 Sør-Korea avfyrte varselskudd mot russisk militærfly06:07 Henrik Christiansen videre til finalen på 800 meter fri i svømme-VM05:52 Sverige mener norsk politihelikopter krenket deres territorium05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Studie: Multiresistent malaria sprer seg i Sørøst-Asia03:40 Elsparkesykkel tok fyr i leilighet i Lillestrøm03:28 Tony Blair vil ikke bekrefte at han vil stemme på eget parti02:48 Flere organisasjoner vil ha nye utredninger av vindkraft02:27 Venezuela hevder seg utsatt for «elektromagnetisk angrep» etter strømbrudd02:26 Norsk kart til topps i verdensmesterskapet02:03 Irans utenriksminister: – Vi søker ingen konfrontasjon01:51 Utøya-naboer reagerer på minnested – varsler søksmål01:39 Rødt og Sp varsler nei til EUs fjerde energipakke01:26 Valgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra01:17 Budsjettenighet i USA01:03 Studie: Unødvendig for friske å forebygge hjerteinfarkt med aspirin00:37 Politiet: – Avpass farten ved våt veibane23:50 Bare gutter og ingen jenter født på tre måneder i 132 indiske byer23:11 Kontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord22:58 Advokatkontor klager inn Mattilsynet for Landsbruks- og matdepartementet22:51 Ricky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47 Ghayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43 Kvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10 Tre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49 Voldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44 Fergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28 To fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09 Moxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05 Tre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59 To personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59 Microsoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24 41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23 Real Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08 Mulig varmerekord i Paris denne uken19:39 Utøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34 Alkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21 Hunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet
Siste nytt
19:27Helse og livsstilHvert år havner 4,5 billioner sigarettsneiper i naturen, nå tror forskere at de skader plantene våre19:11NorgeNorsk familie saksøker Boeing etter flystyrten i Etiopia18:38VerdenSenatet gir grønt lys til Esper som USAs nye forsvarsminister18:27KulturSe og hør Metallica spille «Forelska i lærer'n»!18:27NorgeTre personer hoppet i sjøen da båt begynte å synke i Karmøy18:24VerdenPuerto Rico: Politiet skal granske kontroversielle tekstmeldinger18:23NorgeBåt i ferd med å synke i Åkra i Rogaland – alle tatt opp fra sjøen18:04SportNy etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten18:00PengerHydro-hopp på positiv børsdag17:58PolitikkStoltenberg gratulerer Johnson17:43VerdenTo fengslet for tolv branner i Sverige17:19VerdenSkaper frykt: Her er Nord-Koreas nye gigant-ubåt17:15VerdenSkogbrann i samme område som fjorårets katastrofebrann i Hellas17:05VerdenStrømmen begynner å vende tilbake i Venezuela17:03SportWarholm tar over etter Bolt i Puma: – Det er dritkult, jeg kunne ikke vært mer fornøyd16:30NorgeNRK: Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse16:26NorgeKrekar-saken: Sanner endrer instruksen til UDI for å kunne trekke tilbake statsborgerskap16:21NorgeUDI sier at de ikke hadde kjennskap til terroretterforskning i Italia16:12PolitikkForsvarsdepartementet: Norge kontaktet av Storbritannia om eskorteplaner i Persiabukta16:05VerdenFull stopp for torskefisket i Østersjøen16:03NorgeNRK: Svein Jemtland anker ikke dommen på 17 års fengsel til Høyesterett15:59NorgeKvinne skadd i fallulykke ved Lindesnes fyr15:37ReiseSvak krone gjør utenlandsferien dyr for nordmenn15:30NorgeBrudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana15:26NorgeTap for Griezmann i Barcelona-debuten mot Chelsea15:24VerdenStorbrann under kontroll i Portugal14:57VerdenHer fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept14:39VerdenRussisk LGBT-aktivist funnet drept14:25VerdenTidligere kinesisk statsminister er død14:23NorgeKlagestorm mot NRK etter Scrabble-vits14:01PolitikkEUs brexit-sjef: – Ser fram til å samarbeide med Johnson13:28NorgeNordmann omkom i trafikkulykke i Thailand13:22NorgeGilbert om luftambulansekrisen: – Uforsvarlig og uholdbar13:21NorgeNRK: PST sier det kan bli aktuelt å opprette saker mot Krekars meddømte13:01NorgeBergensskole stengt etter asbestfunn13:00PolitikkBritisk statssekretær i utdanningsdepartementet trekker seg12:38VerdenChloe (1) falt i døden fra bestefarens hender12:24NorgeFengslingsmøte torsdag for 18-åring som er pågrepet for drapsforsøk i Hellas12:18VerdenBoris Johnson blir ny britisk statsminister11:56NorgeKollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal11:46PengerBørge ble 2,5 milliarder rikere på én dag11:34VerdenStorbeslag av elfenben og skjelldyr i Singapore11:21VerdenFunnet bak fryseren ti år etter at han forsvant11:13NorgeRekordmange har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak11:10NorgeTrygg Trafikk: – Meningsløst å trimme elsparkesykler11:04VerdenDemokratene vil ha svar fra motvillig Mueller10:50NorgePolitiet frigir navn på omkommet basehopper10:48SportSolskjær tok grep for å bedre United-spillernes form10:22NorgeSykehusene bryter tidsfrister oftere10:09NorgeNorovirus påvist i Madlaleiren10:08PengerAker BP-brønn avdekket opptil 200 millioner fat olje i Nordsjøen09:57NorgeNi uker satt av til straffesak mot voldtektstiltalt kulturprofil09:52NorgeJehovas vitner må betale erstatning til ekskludert medlem09:51VerdenMaria Ressa for retten på Filippinene09:29VerdenNarko-bil med milliard-last krasjet med parkerte politibiler08:42VerdenTrump ønsker raskere utsending av folk uten lovlig opphold08:20VerdenOppfinner skal krysse Den engelske kanal med jetdrevet flygebrett07:48NorgeFakturasvindel på 97 millioner kroner ble til to års soning07:37VerdenJohnson og Hunt venter på resultatet07:00VerdenAper, fisk og trær nærmere utryddelse06:45SportKaggestad tror Bernal vinner Tour de France06:30NorgeWiborg: – 50 prosent sjanse for at Frp går ut av regjering06:25VerdenSør-Korea avfyrte varselskudd mot russisk militærfly06:07SportHenrik Christiansen videre til finalen på 800 meter fri i svømme-VM05:52NorgeSverige mener norsk politihelikopter krenket deres territorium05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17VerdenStudie: Multiresistent malaria sprer seg i Sørøst-Asia03:40NorgeElsparkesykkel tok fyr i leilighet i Lillestrøm03:28VerdenTony Blair vil ikke bekrefte at han vil stemme på eget parti02:48NorgeFlere organisasjoner vil ha nye utredninger av vindkraft02:27VerdenVenezuela hevder seg utsatt for «elektromagnetisk angrep» etter strømbrudd02:26NorgeNorsk kart til topps i verdensmesterskapet02:03VerdenIrans utenriksminister: – Vi søker ingen konfrontasjon01:51NorgeUtøya-naboer reagerer på minnested – varsler søksmål01:39NorgeRødt og Sp varsler nei til EUs fjerde energipakke01:26NorgeValgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra01:17VerdenBudsjettenighet i USA01:03VerdenStudie: Unødvendig for friske å forebygge hjerteinfarkt med aspirin00:37NorgePolitiet: – Avpass farten ved våt veibane23:50VerdenBare gutter og ingen jenter født på tre måneder i 132 indiske byer23:11NorgeKontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord22:58NorgeAdvokatkontor klager inn Mattilsynet for Landsbruks- og matdepartementet22:51VerdenRicky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47SportGhayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43NorgeKvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10NorgeTre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49SportVoldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44NorgeFergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28NorgeTo fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09PolitikkMoxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05VerdenTre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59NorgeTo personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59VerdenMicrosoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24Verden41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23SportReal Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08VerdenMulig varmerekord i Paris denne uken19:39NorgeUtøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34VerdenAlkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21VerdenHunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet
Populært