Da han skjøt en bjørn i Kroatia, ringte journalistene fra Moskva

Inge Helge Vassbotten bruker flere hundre tusen kroner på jakt i året. Jakttrofeene har fått et eget rom i et tilbygg ved garasjen.
Inge Helge Vassbotten bruker flere hundre tusen kroner på jakt i året. Jakttrofeene har fått et eget rom i et tilbygg ved garasjen. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

Hjemme i Norge har Inge Helge Vassbotten tjent flere hundre millioner kroner på fiskeoppdrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen) Regnet hamrer på ruten, mens Steinvik nærmer seg. Storevatnet gjemmer seg inne i skogen, mens Stølsundet kommer til syne på venstre hånd. Fylkesveien kom på 70-tallet. Mobildekningen lar ennå vente på seg. Noen hundre meter til og så dukker den opp. Trevillaen en oppdrettsmillionær verdig. Sporene i oppkjørselen viser at snøfallet har vært bra denne vinteren, men regnet er i ferd med å gjøre det om til sørpe.

– Beklager at jeg ikke har måkt.

Inge Helge Vassbotten står ved utgangsdøren og viser frem stokken i høyre hånd. Den er bare midlertidig. En kneoperasjon har satt 75-åringen litt tilbake, men bare for et par uker. Han er sprek. Storbonden. Oppdrettskongen. Jaktkjempen. Suksessfull mann har mange navn. På 70-tallet flyttet han hjem igjen sammen med sin kone Olaug, som nektet å bosette seg i Steinvik før fylkesveien sto ferdig. I mellomtiden begynte Inge Helge å bygge huset. I ferier og når han ellers fikk tid ble det saging og snekring. Tømmeret hentet han fra skogen bak som tilhører eiendommen. Gradvis har det utviklet seg til villaen som står der i dag.

– Har du lyst på kaffe? spør Inge Helge og får ja til svar.

Ute på kjøkkenet kommer han likevel på andre tanker.

– Vi får kanskje vente på Olaug. Da får du ordentlig kaffe. Jeg lager bare med pulver.

Han begynte karrieren i byggebransjen med sitt eget firma. Ingen andre ansatte, men Olaug var med.

– Du kan jo være med å koste og rydde, sa Inge Helge.

Les også: Nordea spår nok et godt år for fisk

Det løsnet i 1981

Men Olaug tok også hammeren i hånden. I støvler fylt med to lag Glava var hun med i alt slags vær, men etter sju år sa hun stopp og satte seg på skolebenken. Inge Helge tenkte også nytt og ville prøve fiskeoppdrett. Vi er fortsatt på 70-tallet. Han gikk til banken og spurte om lån, men fikk nei. De trodde ikke det var en bransje med noe fremtid. Årene gikk, men i 1981 løsnet det. Med 17.500 kroner hver seg i aksjekapital startet han Bru Fiskeoppdrett og Barlinbotn Settefisk sammen med Dagfinn og Almar Ellingsund. Starten var lovende, de tjente penger. I 1986 tok han steget videre med Steinvik Fiskefarm sammen med sønnen Alex. Denne gangen gikk det bedre hos banken. Inge Helge ønsket 10 millioner kroner i lån og kom med to forslag til bankmannen som håndterte lånesøknaden. Enten gikk han inn med 200.000 kroner i aksjekapital, med lovnad om å ikke ta ut lønn før selskapet gikk i pluss. Eller så kunne han gå inn med 400.000 kroner og ta ut lønn fra dag én. Det endte med det første alternativet.

– Ingen hadde fått et lån på 10 millioner i dag med så lite egenkapital, sier Inge Helge.

Les også: – Tallene fra Norsk Industri viser at det går bra

– Vi har bygd stein på stein

En gjennomsnittlig konsesjon lå den gangen på 15-30.000 smolt i året. Far og sønn gikk mye hardere til verks, med en konsesjon på 70.000. De satset stort, og de vant. Prisene var gode. Omsetningen gikk til værs. Etter to år var lånet på 10 millioner nedbetalt.

– Vi har bygd stein på stein. Vi har ikke lånt mest mulig for å kjøpe opp mest mulig, sier Inge Helge.

Nå produserer fiskefarmen laks på sju steder i kommunene Flora, Bremanger og Askvoll. I 2013 nådde de for første gang et resultat på over 100 millioner kroner i Steinvik Fiskefarm. I 2016 ble rekorden knust. Med en snittpris på laksen på 62 kroner ble det en omsetning på 477 millioner kroner, et resultat før skatt på 182 og et utbytte på 150 millioner. Inge Helge og Alex eier halvparten hver. De to andre partnerne i Bru Fiskeoppdrett og Barlindbotn Settefisk har solgt seg ut, så også der eier de alt selv. Tallene for 2017 er ikke klare, men konsernet ligger an til et resultat på rundt 150 millioner kroner.

– Se inn der, sier Inge Helge.

Vi har tatt en liten kjøretur til anlegget i Selvik.

– Der fyrer de ansatte i peisen om morgenen og spiser frokost sammen. Noen ganger er vi også med, og da sitter vi der som likeverdige. Vi hever oss ikke over de andre fordi vi er eiere.

Les også: Prisoppgang på fersk laks

Saken fortsetter under bildet

Oppretteren har også en fortid i byggebransjen. Huset har han bygget selv, med tømmer fra skogen bak. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen
Oppretteren har også en fortid i byggebransjen. Huset har han bygget selv, med tømmer fra skogen bak. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

Enklere å ha vært medlem av EU

Etter drømmeåret 2016 fikk de ansatte 100.000 kroner hver i bonus.

– Vi har en stabil arbeidskraft. De er pålitelige og ansvarsbevisste. Hvis noe blir ødelagt tar de det mye tyngre enn det vi gjør.

Er de også ansatte i næringen som skal ta over etter oljen? Er det fisken som skal videreføre gullalderen i Norge?

– Nei, det tror jeg ikke, sier Inge Helge.

– Vi sender jo fisken rett ut av landet. Det er i foredlingsprosessen de fleste arbeidsplassene er, men det skjer i Polen, Kina eller andre land utenfor Norge. Det hadde vært enklere om vi var medlem av EU, men det er vi ikke fordi et svært lite effektivt landbruk skal beskyttes.

Hvis landbasert fiskeoppdrett blir en suksess og sprer seg utover, tror han det vil svekke Norges posisjon.

– Veksten vil komme i utlandet. Du har for eksempel Portugal, som ligger nærme flere viktige markeder. I Norge er det også et seigt byråkrati, som gjør det vanskelig å starte opp noe, mener oppdrettskjempen.

– For ungdom er det umulig å komme inn i bransjen i dag. Du må ha 100 millioner kroner til en konsesjon, så du må være rik fra før. Det beste er å kjøpe seg en datamaskin og starte som konsulent. Å begynne med produksjon er ikke mulig.

Les også: Nordmenn skal bygge gigantisk laksanlegg i USA

Sønnen har tatt over

Selv har han trappet gradvis ned de siste 10 årene. Sønnen har tatt over den daglige driften og styrer nye utviklingsprosjekt. I Svelgen, drøyt 50 kilometer nord for Steinvik, er det nettopp et landbasert oppdrettsanlegg de satser på. De neste fem-seks årene er planen å investere 600 millioner kroner.

– Det prosjektet har du jobbet hardt og lenge med, skyter Olaug inn.

Kaffen og hjemmelagde lefser har kommet på bordet.

– I 10 år har han jobbet med å finne en god lokalitet. Han er utrolig flink til å planlegge. Det må du skrive.

Mannen hennes vrir seg litt i sofaen. Smilet er likevel på lur.

Oppretteren har også en fortid i byggebransjen. Huset har han bygget selv, med tømmer fra skogen bak. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen
Oppretteren har også en fortid i byggebransjen. Huset har han bygget selv, med tømmer fra skogen bak. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

– Er du enig?

– Jeg vet ikke. Nå er det i hvert fall Alex som styrer med det.

Sønnen bor i nabohuset, der Inge Helge selv vokste opp. Familien levde av gården med rundt 60 dekar dyrkbar mark og sauer, kyr og griser. Inge Helge fortsatte med gårdsdriften i noen år, men avviklet den da han startet i oppdrettsnæringen.

– I dag er det for smått til å leve av. De fleste rundt fjorden her har lagt ned gårdsdriften.

Faren hans var smed. Hvis bøndene i området måtte fikse landbruksredskaper var det han de kom til. Den ene bestefaren var tømrer og den andre snekker. Inge Helge hadde mange å lære av. 10 år gammel fikk han ti hummerteiner av den ene bestefaren. Klokken halv fem om morgenen gikk han ned til fjorden for å sette ut teinene. Deretter gikk han til skolen. Hjemme igjen gikk han tilbake for å hente fangsten og sette teinene ut på ny.

– Det var mye hummer her på den tiden og prisen var god. Jeg fikk rundt 30 kroner kiloen, som vel er 400 kroner i dag.

– Hva gjorde du med pengene?

– Jeg satte dem i banken. Da jeg begynte å studere, finansierte jeg det selv. Det var ikke noe som het Lånekassen den gangen, i hvert fall benyttet ikke jeg meg av det.

Glad det ble slutt på hjortejakta

Olaug har fått fyr i peisen. Flammene biter tak i veden, mens kveldsmørket er ferd med å senke seg utenfor. En lysekrone henger majestetisk ned fra taket. Panelet på veggene er sagd til i samme rommet som vi sitter. De giftet seg i 1962. Han var 20 år, hun 16. De har levd et liv der fritid er kjedelig og ferier brukes til ulike prosjekter. Olaugs hageprosjekt ligger gjemt under snøen, men om noen uker drar de til feriestedet i Frankrike. Der har hun en annen stor hage hun kan jobbe med. For Inge Helge er det jakt som er den store lidenskapen. Før jaktet han hjort i skogen i hjemtraktene, men de siste årene har han dratt utenlands for å jakte de store trofeene.

– Det er en Guds velsignelse at det stort sett ble slutt på hjortejakta hjemme. På det meste hadde Inge 18 løyver og tre stappfulle frysere med hjortekjøtt, sier Olaug med trykk på tallet.

Den neste utfordringen var å få plass til alle de utstoppede dyrene. Hun er glad i det store hjortehodet som henger i stuen, og bjørnen i etasjen under. Men det fikk også holde. Inge Helge bygde dermed et eget rom for å få plass til alt sammen. Der er Marco Polo-sauen har skjøt i Tadsjikistan. Maralhjorten han skjøt i Kazakhstan, som med 182 centimeter fra spiss til spiss på geviret var verdensrekord. Den som derimot ikke er der, er brunbjørnen på 450 kilo han skjøt i Kroatia. Den var så stor at de ville ha den på museum. Det hadde uansett kostet 40.000 euro å få den med seg hjem igjen.

– Det var enda godt den endte på museum, mener Olaug.

I etterkant ringte journalister fra Moskva. De ville høre om jaktsuksessen i Kroatia.

– Russland er et fantastisk land å jakte i. Canada og England er også bra, skryter Inge Helge.

– Noe idiotisk må jeg gjøre

Men han jakter over hele verden, og han velger fra øverste hylle. Den beste organiseringen. De beste guidene. Alt skal ligge best mulig til rette for at trofeene blir med hjem.

– Jeg bruker noen hundre tusen på jakt i året. Noe idiotisk må jeg også gjøre.

Hvert år fyrer han også av rundt 3.000 skudd for å trene. Dyret blir ikke skutt av seg selv.

– Du skyter på refleks. Det må være like naturlig som å gå.

Snart kommer sju trofeer på døren, fra forrige jakttur i England.

Inge Helgen har gjort karriere i en næring som har utvikling seg mye. Rå muskelkraft er i mange sammenhenger byttet ut med teknologiske nyvinninger. I starten balanserte han på landgangen ut til merdene med fóret i en sekk på ryggen. På vinteren var det med livet som innsats. Nå er det kameraer som følger med all fisken og registrerer hvem som trenger mat. Foret ligger i en forsyningsflåte ute ved merdene.

– Før tok det tre til fire år før fisken var slakteklar. Nå ligger snittet på 18 måneder. Det er bedre kvalitet på både smolt og fór, og fisken har bedre plass i merdene, sier Inge Helge.

Protesterer ikke på alle beskyldninger

Han har også gjort karriere i en næring som har slitt med dårlig omdømme. Det har vært sykdommer og parasitter, forurensing og rømming. Og ikke minst lusa, som det kanskje er mest fokus på i dag.

– Næringen er litt tilbakelent. Vi protesterer ikke på alle beskyldningene vi får, mener han.

– Lusa på fisken er ikke noe som kom med oppdrettsnæringen, den har alltid vært der. Vi prøver også hele tiden å finne tiltak som bekjemper den. Kjemikaliene virker ikke lenger, så nå prøver vi med termisk behandling. Vi produserer også rognkjeks, som spiser lusa. Lusebekjempelse er den største utgiftsposten vi har, med 15 millioner kroner i året.

I løpet av de godt over 30 årene han har holdt på har det også kommet noen skikkelige knyttnever i magen. I 1991 gikk Fiskeoppdretternes salgslag konkurs etter en periode med prisfall og kredittilstramming fra bankene. Steinvik Fiskefarm var den største kreditoren og mistet halvparten av egenkapitalen på 20 millioner kroner. I ettertid dekte staten fem millioner av tapet.

– Uten FOS-konkursen hadde vi nok vært enda større i dag, mener oppdretteren selv.

På begynnelsen av 2000-tallet fikk bedriften sine verste år, da lakseprisen for det meste lå mellom 10 og 22 kroner kiloen. I tre sammenhengene år tapte de én million kroner i måneden. For 2018 spår Norges Sjømatråd en pris på 52 kroner per kilo.

– Vi får ikke mer enn det markedet betaler, men priser på det nivået er bra for oss.

Familiebedrift

I Steinvik regner det visstnok 4.000 millimeter i året. Tallet er troverdig, for utenfor ser det ikke ut til at regnværsskyene har tenkt seg noe sted. Fra stuevinduet ser vi også rett på huset til Alex, som fører familiebedriften videre.

– Har dere tenkt på å selge?

– Vi er dyktige på oppdrett. Det er ikke sikkert vi er like gode på å forvalte penger, humrer Inge Helge.

– Drømmen din er vel at bedriften blir i familien i flere generasjoner fremover, legger Olaug til.

De vet i hvert fall hvor de skal være. I huset i Steinvik, eller i ferieboligen i Frankrike. Med stadig nye prosjekter, så pensjonisttilværelsen ikke blir kjedelig.

– Det blir nytt kjøkken og innendørs svømmebasseng på baksiden her, sier Olaug og smiler til mannen sin.

Inge Helge smiler tilbake. Han sier ikke nei.

Saken er først publisert i Finansavisen lørdag 27. januar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:15 En person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04 Telenor gransker svindel i pakistansk bank23:54 Mané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53 TikTok dropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing23:30 Mané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen22:47 Abraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45 Fire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44 Åtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30 Rashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40 Mann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14 Norsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00 Stor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58 Mann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44 200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33 Kolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57 Tybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21 Raserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02 Isbre-dramaet på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48 Passasjerer satt to timer i mørkt tog18:42 EØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31 Trump mener riksrettsrapporten er en vits18:21 Fourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18 Julie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57 Blodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53 Person funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38 Stein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53 Trump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33 Kjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26 Fengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51 EU og Norge bommer på miljømål14:42 Fotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41 Veske med millionverdier stjålet på Arlanda14:10 Kulde på vei etter regnværet14:08 Trump og Erdogan møtes én til én14:07 Over 200 personer i 31 land er pågrepet for hvitvasking av penger13:45 Telenors mobilsvar kunne hackes og avlyttes i årevis13:41 En person pågrepet - mistenkt for drap på Emilia (20)13:17 Nye tall: CO2-utslippene vokser saktere13:08 Christiansen klar for finale i svømme-EM12:34 Regjeringen fikk klar beskjed om EUs trygderegler i 201712:25 Russiske diplomater utvises etter drap i Berlin12:01 Dramatisk økning i antall førere som blir tatt for ruskjøring11:56 – Sjelden har vi sett et så velfungerende boligmarked11:25 Syklist dømt for å ha syklet i kollektivfelt11:24 Knutby-pastor Helge Fossmo kan løslates i 202110:36 Massiv tilskuerflukt fra Lerkendal10:30 Macron står ved Nato-kritikken10:28 Uendret tilstand for de to skadde jentene fra Tromsø10:24 Frp skaper Ropstad-trøbbel: – Godhetsprofitørene skaffer seg de rareste kampsaker10:18 Nå får ofre for trygdeskandalen gratis rettshjelp10:17 Nato-ledere filmet mens de ser ut til å vitse om Trump10:12 Resultatløst søk etter savnet kvinne (85)09:30 Elever i Narvik bes holde seg hjemme i uværet09:28 Frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen09:22 Svensk langrennsprofil om skade: – Jeg brøt sammen08:47 Én av tre vil foretrekke Vedum framfor Støre ved regjeringsskifte08:45 Kim Jong-un rir igjen08:43 Manchester-avis: Pochettino åpen for United-tilbud08:16 – Europa tåler ikke økonomisk vekst07:53 Rivingen av Y-blokka starter ikke før jul07:50 Venter opptil 100 millimeter regn: Ber 30.000 holde seg innendørs07:43 Økning i selvmord blant menn07:27 – Gir begrenset økning i one night stands07:26 Vegvesenet ikke lenger ansvarlig – frykter utenlandske vogntog07:26 286 narkotikadødsfall i 201807:17 Lungekreft-dødsfall på vei ned for menn – men ikke for kvinner07:15 Herrem og Røsberg Jacobsen hedrer fedrene i VM07:11 Halvparten dør av kreft og hjerte- og karsykdommer07:08 Kongressmedlemmer i USA vil straffe Kina for forfølgelse av uigurene06:44 Aske fra Australia-brannene regner over Sydney06:41 Brann i russisk tråler i Båtsfjord slukket06:30 Bø hviler seg i form – men avviser at han merker alderen06:10 Petroleumstilsynet gransker oljelekkasje fra Statfjord A06:01 Mor tok norskprøve kort tid før drukningsdød06:00 – Vi har all kunnskap vi trenger for å stanse videre klimaendringer05:51 Av-og-til ut mot Vinmonopolets spritkalender05:51 Dette skjer i dag05:30 Årets fredsprisvinner møter ikke pressen i Oslo05:30 Flere afghanere frykter for sin personlige sikkerhet05:29 Dette skjedde i natt05:20 Flere døde etter tyfon på Filippinene – nær en halv million mennesker måtte evakuere05:04 Fregatt-TV ble seersuksess05:03 Ti arrestert etter dødelig skytedrama i Mexico04:40 Polfarere forsøker å nå Ousland og Horn - har to dager med mat igjen04:30 15 land har innført reiseforbud for Maduro og hans allierte03:55 Italia gir grønt lys for to skip med migranter03:51 Zuccarello-scoring da Wilds snudde tap til seier03:33 Fagforening frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen02:57 NRK: Eritrea kontrollerer norsk innvandrerorganisasjon02:45 Jill Biden: Velgerne føler «avsky» over Trumps Ukraina-innblanding02:13 Elon Musk forsvarer «pedo»-uttalelse01:38 Ansatte i Operaen blir syke av scenerøyk01:27 Ytterligere ni kvinner anklager Epstein for overgrep01:24 Saudi-Arabias konge inviterer Qatars emir til toppmøte01:01 Nye tall: CO2-utslippene vokser saktere00:59 Nordmann valgt inn i FN-panel for internt fordrevne00:42 Elleve vindkraftkonsesjoner kan bli inndratt00:14 Sian-leder kan få fengselsstraff for koranbrenning23:45 Juklerød scoret i cupdrama23:38 Lie raskest på utfortrening i Canada
Siste nytt
00:15NorgeEn person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04NorgeTelenor gransker svindel i pakistansk bank23:54SportMané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53VerdenTikTok dropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing23:30SportMané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen22:47SportAbraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45NorgeFire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44VerdenÅtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30SportRashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40NorgeMann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14NorgeNorsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00NorgeStor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58VerdenMann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44Penger200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33PengerKolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57NorgeTybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21NorgeRaserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02VerdenIsbre-dramaet på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48NorgePassasjerer satt to timer i mørkt tog18:42PolitikkEØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31VerdenTrump mener riksrettsrapporten er en vits18:21SportFourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18NorgeJulie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57VerdenBlodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53NorgePerson funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38PengerStein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53VerdenTrump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33NorgeKjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26NorgeFengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51NorgeEU og Norge bommer på miljømål14:42SportFotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41VerdenVeske med millionverdier stjålet på Arlanda14:10NorgeKulde på vei etter regnværet14:08VerdenTrump og Erdogan møtes én til én14:07PengerOver 200 personer i 31 land er pågrepet for hvitvasking av penger13:45Helse og livsstilTelenors mobilsvar kunne hackes og avlyttes i årevis13:41VerdenEn person pågrepet - mistenkt for drap på Emilia (20)13:17VerdenNye tall: CO2-utslippene vokser saktere13:08SportChristiansen klar for finale i svømme-EM12:34PolitikkRegjeringen fikk klar beskjed om EUs trygderegler i 201712:25VerdenRussiske diplomater utvises etter drap i Berlin12:01MotorDramatisk økning i antall førere som blir tatt for ruskjøring11:56Penger– Sjelden har vi sett et så velfungerende boligmarked11:25NorgeSyklist dømt for å ha syklet i kollektivfelt11:24VerdenKnutby-pastor Helge Fossmo kan løslates i 202110:36SportMassiv tilskuerflukt fra Lerkendal10:30VerdenMacron står ved Nato-kritikken10:28NorgeUendret tilstand for de to skadde jentene fra Tromsø10:24PolitikkFrp skaper Ropstad-trøbbel: – Godhetsprofitørene skaffer seg de rareste kampsaker10:18PengerNå får ofre for trygdeskandalen gratis rettshjelp10:17VerdenNato-ledere filmet mens de ser ut til å vitse om Trump10:12NorgeResultatløst søk etter savnet kvinne (85)09:30NorgeElever i Narvik bes holde seg hjemme i uværet09:28NorgeFrykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen09:22SportSvensk langrennsprofil om skade: – Jeg brøt sammen08:47PolitikkÉn av tre vil foretrekke Vedum framfor Støre ved regjeringsskifte08:45VerdenKim Jong-un rir igjen08:43SportManchester-avis: Pochettino åpen for United-tilbud08:16Verden– Europa tåler ikke økonomisk vekst07:53KulturRivingen av Y-blokka starter ikke før jul07:50NorgeVenter opptil 100 millimeter regn: Ber 30.000 holde seg innendørs07:43NorgeØkning i selvmord blant menn07:27Helse og livsstil– Gir begrenset økning i one night stands07:26MotorVegvesenet ikke lenger ansvarlig – frykter utenlandske vogntog07:26Norge286 narkotikadødsfall i 201807:17NorgeLungekreft-dødsfall på vei ned for menn – men ikke for kvinner07:15SportHerrem og Røsberg Jacobsen hedrer fedrene i VM07:11Helse og livsstilHalvparten dør av kreft og hjerte- og karsykdommer07:08VerdenKongressmedlemmer i USA vil straffe Kina for forfølgelse av uigurene06:44VerdenAske fra Australia-brannene regner over Sydney06:41NorgeBrann i russisk tråler i Båtsfjord slukket06:30SportBø hviler seg i form – men avviser at han merker alderen06:10NorgePetroleumstilsynet gransker oljelekkasje fra Statfjord A06:01NorgeMor tok norskprøve kort tid før drukningsdød06:00Verden– Vi har all kunnskap vi trenger for å stanse videre klimaendringer05:51Helse og livsstilAv-og-til ut mot Vinmonopolets spritkalender05:51NorgeDette skjer i dag05:30NorgeÅrets fredsprisvinner møter ikke pressen i Oslo05:30VerdenFlere afghanere frykter for sin personlige sikkerhet05:29NorgeDette skjedde i natt05:20VerdenFlere døde etter tyfon på Filippinene – nær en halv million mennesker måtte evakuere05:04NorgeFregatt-TV ble seersuksess05:03VerdenTi arrestert etter dødelig skytedrama i Mexico04:40NorgePolfarere forsøker å nå Ousland og Horn - har to dager med mat igjen04:30Verden15 land har innført reiseforbud for Maduro og hans allierte03:55VerdenItalia gir grønt lys for to skip med migranter03:51SportZuccarello-scoring da Wilds snudde tap til seier03:33NorgeFagforening frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen02:57NorgeNRK: Eritrea kontrollerer norsk innvandrerorganisasjon02:45PolitikkJill Biden: Velgerne føler «avsky» over Trumps Ukraina-innblanding02:13VerdenElon Musk forsvarer «pedo»-uttalelse01:38NorgeAnsatte i Operaen blir syke av scenerøyk01:27VerdenYtterligere ni kvinner anklager Epstein for overgrep01:24VerdenSaudi-Arabias konge inviterer Qatars emir til toppmøte01:01VerdenNye tall: CO2-utslippene vokser saktere00:59VerdenNordmann valgt inn i FN-panel for internt fordrevne00:42NorgeElleve vindkraftkonsesjoner kan bli inndratt00:14NorgeSian-leder kan få fengselsstraff for koranbrenning23:45SportJuklerød scoret i cupdrama23:38SportLie raskest på utfortrening i Canada
Populært