Marché legger ned alle restaurantene i Norge

E 18 ved Marché-restauranten i Holmestrand.
E 18 ved Marché-restauranten i Holmestrand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Restaurantskjeden Marché trekker seg ut av Norge og legger ned alle sine ti restauranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Restaurantkjeden trekker seg ut av Norge etter å ha prøvd i over ti år, men ikke fått det til å gå i pluss.

Ifølge kjedens regnskap har de tapt penger åtte år på rad. Marché hadde et samlet underskudd på over hundre millioner kroner i perioden 2009–2016. Derfor trekker de seg nå ut av det norske markedet.

– Vi beklager at vi nå planlegger å trekke oss ut av det norske markedet. De økonomiske rammevilkårene i Norge har ikke vært gunstige for konseptet vårt; derfor har vi ikke hatt økonomisk suksess, selv etter ti års tilstedeværelse på markedet gjennom våre filialer ved de norske motorveiene, sier Hermann Ircher, daglig leder i Marché International, til Drammens Tidende.

Marche har ti restauranter i Norge. På Kjellstad i Lier, Holmestrand, Vestby, Solli, Lillehammer, Kløfta, Skjetten, Espa og to på Rygge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ansatte ved de aktuelle restaurantene er informert om situasjonen. For øyeblikket er Marché International, i tråd med norsk lovgiving, i samtaler med representanter for arbeidstakerne.

Marché opplyser at de har til hensikt å drive de fleste restaurantene til utgangen av september 2018.

Marché eier ikke eiendommene hvor de har restauranter. De håper derfor at utleierne vil forsøke å trekke til seg nye personer til å drive restaurantene langs motorveiene.

Marché International har fortsatt virksomheter i Tyskland, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Singapore og Canada, og har samlet sett et positivt resultat.