Meny

Skandinaviske SAS-flygere danner felles fagforening

De fire skandinaviske fagforeningene for SAS-flygere danner ny felles fagforening. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De fire fagforeningene som i dag organiserer SAS' skandinaviske flygere, etablerer ny felles fagforening for å styrke flygernes posisjon overfor selskapet.

– SAS forsøker å splitte oss. Derfor går vi sammen, basert på mottoet om at samhold styrker, sier René Arpe, leder for Dansk Pilotforening, til bransjenettstedet check-in.dk.

Den nye foreningen får navnet SAS Pilot Group. Ønsket om å danne felles skandinavisk fagforening har dukket opp etter at SAS etablerte sitt irske datterselskap som blant annet står for en rekke flyginger fra London Heathrow og Malaga til Skandinavia.

– Vi blir spilt ut mot hverandre i alle forhandlinger. SAS har i det siste begynt å bruke tilstanden i sitt irske datterselskap som målestokk for hvor mange flytimer vi skal produsere i Skandinavia, sier Arpe.

Til nå har flygerne i de tre skandinaviske landene vært fordelt på fire fagforeninger: Dansk Pilotforening (DPF), Svensk Pilotförening (SPF) og de to norske, Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF).

De fire fagforeningene representerer til sammen 1.400 flygere. Medlemmene i de fire fagforeningene får automatisk medlemskap i den nye foreningen.

Privatøkonomi
Populært