Meny

Follobane-entreprenør trues av konkurs

Follobanen tunnellboremaskin, jernbane Oslo Ski Tunnelboremaskin. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Det kan skape forsinkelser.

I sommer skyldte italienske Condotte Follobanens underentreprenører 100 millioner kroner. Nå er de nok en gang i økonomisk ruskevær. Ifølge Bygg.no kjemper italienerne mot konkurs, og dette kan skape trøbbel for utbyggingen av Follobanen i form av forsinkelser.

I dag skal Bane NOR i hastemøte med Condotte i Roma.

– Bane Nor skal ha et møte med entreprenørselskapet Condottes ledelse i Roma i morgen. Vi kan bekrefte at Condotte har hatt likviditetsutfordringer siden i sommer og de arbeider med refinansiering av morselskapet, skrev Follobaneprosjektets anskaffelsesleder Jan Vormeland i en epost til Bygg.no

Condotte har ifølge Bygg.no to kontrakter på Follobane-prosjektet til en samlet verdi på over tre milliarder kroner. Én for tunnelarbeid fra Mosseveien og inn til Ekerbergåsen og én for underbyggingsarbeider mellom Oslo S og Ekerbergåsen, skriver E24.

Les også:

Flere entreprenører har stanset arbeidet med Follobanen

Bane NOR anker dom om Follobane-tildeling

Østfoldbanen stengt for togtrafikk i helgen

Privatøkonomi
Populært