Meny

Svensk næringslivsleder frikjent i Oslo tingrett for innsidehandel

Førstestatsadvokat Marianne Steensen Bender i Økokrim sier at påtalemyndigheten vil gå grundig gjennom dommen før de bestemmer seg for om de vil anke frifinnelsen av den svenske forretningsmannen Ola Rollen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Den svenske næringslivslederen Ola Rollén (51), som er sjef i det svenske teknologiselskapet Hexagon, er i Oslo tingrett frikjent for ulovlig innsidehandel.

Økokrim mente de ulovlige handlene ble gjort gjennom selskapet Greenbridge Partners Ltd. i det norske selskapet Next Biometrics ASA i oktober 2015, mens Rollén hele tiden har nektet å ha gjort noe ulovlig.

Tingretten konkluderer i sin dom med at «det er overveiende sannsynlig at Rollén ikke hadde innsideinformasjon da han på vegne av Greenbridge handlet aksjer i Next.»

Advokatene Christian B. Hjort og Knut Bergo uttaler i en pressemelding at Rollén hele tiden har vært sikker på at han ikke har gjort seg skyldig i noen innsidehandel.

– Tingrettens dom bekrefter at Økokrims tiltale mot Rollén var grunnløs og aldri skulle ha vært tatt ut. Tingretten gir Rollén medhold på alle punkter, slår advokatene fast.

Det var en anmeldelse fra Finanstilsynet som førte til at Økokrim startet etterforskningen i saken. I forkant av dette hadde også Oslo Børs varslet Finanstilsynet om det de mente var mistenkelige handler i Next Biometrics Group ASA.

– Påtalemyndigheten må nå gå nøye gjennom dommen og vurdere om vi skal anke den, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim i en kommentar til dommen.

Rollén ble lørdag 29. oktober 2016 varetektsfengslet i én uke i forbindelse med etterforskningen, men ble løslatt etter at varetektsfengslingen løp ut siden Økokrim ikke mente det lenger forelå noen bevisforspillelsesfare.

Rettssaken ble avsluttet i tingretten 30. november i fjor.

Privatøkonomi
Populært