Meny

Presseleder vil ha investor ut av PFU

Milliardær Øystein Stray Spetalen er blant investorene bak den nye nettavisen Resett og har også eierinteresser i flere andre medier. Dette mener lederen i Norsk Presseforbund gjør ham uegnet til å sitte som varamedlem i Pressens Faglige Utvalg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Lederen i Norsk Presseforbund mener investor Øystein Stray Spetalen ikke kan være medlem i Pressens Faglige Utvalg så lenge han har interesser i flere medier.

Leder Elin Floberghagen sier til Medier24 at Spetalen ikke kan ha bindinger til pressen så lenge han sitter som vara for en av tre medlemmer fra allmennheten i klageorganet.

Investoren ble i august i fjor omtalt som en av flere som puttet penger inn i nettavisen Resett. Tidligere har han også hatt eierinteresser i Klassekampen, Schibsted og Dagbladet. I 2014 ble han oppnevnt som vara for en av de tre faste representantene for allmennheten i klageorganet som også består av fire andre representanter fra pressen.

Les også:   Spetalen gir Trump full støtte

– PFU er pressens selvdømmeordning og skal ha fire representanter fra pressen og tre fra allmennheten. Da er det viktig at allmennhetens representanter ikke har bindinger til pressen, sier Floberghagen.

Hun forteller at spørsmålet kom opp etter at Spetalen ble medeier i Resett. Hittil har temaet kun vært en diskusjon, men det blir nå opp til styret å fatte en beslutning.

Privatøkonomi
Populært