Meny

Solgte kjøpesenter til Thon - møtes snart i retten

Olav Thon. Foto Oliver Orskaug / Finansavisen
Saksøkt for 384 millioner kroner. 12 dager er satt av.

I fjor sommer ble det kjent at Carl Berg, hans selskap Invest Sør og Coop Sørvest saksøker Olav Thon Eiendomsselskap for i alt 384 millioner kroner.

Striden gjelder krav om oppgjør etter at Olav Thon Eiendomsselskap overtok Sørlandssenteret i 2007.

Les også: Olav Thon tjente rett under én milliard

Møtes i retten

Berg krever 269 millioner kroner, mens John Thunes krever 115 millioner kroner på vegne av Coop Sørvest.

I slutten av januar møtes partene i Oslo tingrett, og det er satt av 12 dager til saken, melder Estate Nyheter.

- Det ble inngått en avtale som denne tvisten er knyttet til. Tre saksøkere krever oppgjør i henhold til denne avtalen, mens Olav Thon nekter å betale. Utover det har jeg ingen kommentarer til søksmålet, sier saksøkernes advokat Peter Simonsen i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig Advokat til nettstedet.

Les også: Hegnar om SVs «idiotiske» forslag

Thons verste?

Kapital omtalte saken i juni i fjor, og Thon selv uttalte da at selger ifølge en del av avtalen skulle få en etterbetaling under forutsetning av at kjøpesenteret i fremtiden ga en viss avkastning.

- Dessverre har markedet vært vanskelig. Sørlandssenteret har mange ledige lokaler, og vi har ikke oppnådd den forrentningen som skulle være til stede for å betale ut bonus. Carl Berg har ingenting å kreve. Om noen skulle kunne kreve noe her, så er det jeg, sa han.

Thon investerte nærmere 1,5 milliarder kroner i senteret før den storstilte åpningen i 2013. Overfor bladet innrømmet han at investeringen er en av hans dårligste.

- Det påstås at vi er ganske flinke når det gjelder drift av kjøpesentre, men her har vi ikke fått til det vi ville. Det blir dessverre ikke til gull alt man tar i, sa han.

Les også: Bygger for 1,1 milliarder

Etteroppgjør

Advokat Simonsen bekreftet overfor Kapital den gang at tvisten gjelder et etteroppgjør av kjøpesummen for aksjer i Sørlandssenteret basert på en avtale inngått i 2007.

- Kravet i saken er basert på avtaler om oppgjøret inngått og signert av partene i 2015, hvor det kun gjensto å fylle inn endelige tallstørrelser per beregningstidspunktet 31/12.2015. Etter Carl Bergs oppfatning ville det ikke ha oppstått noen tvist om han hadde fått Olav Thon personlig i tale, også i sluttfasen, skrev han i en e-post til bladet.
Sørlandssenteret eies i dag 50/50 av Olav Thon Gruppen og DNB.

Vi gjør oppmerksom på at Olav Thon Gruppen ikke lenger er eid av Olav Thon personlig, men av stiftelsen som bærer hans navn.

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært