John Arne Riise tok opp ulovlig lån

Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet til tidligere fotballspiller John Arne Riise har gitt et ulovlig lån til Riise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet til den tidligere fotballproffen John Arne Riise, JA Riise, leverte nylig regnskap for 2016 til Brønnøysund.

Av regnskapet fremgår det at selskapet – som driver konsulent- og investeringsvirksomhet, samt kjøp, salg, og forvaltning av fast eiendom – har gitt lån til Riise på bortimot 900.000 kroner.

Lånet er i strid med aksjeloven, fordi selskapet ikke har tilstrekkelig fri egenkapital og det ikke er stilt betryggende sikkerhet for lånet.

Les også: Riise om ekskona: – Jeg gjorde bryllupet til en katastrofal opplevelse for henne

– Rettet opp igjen

Det er ikke første gang revisor påpeker at det er tatt ut ulovlig aksjonærlån fra selskapet. Tidligere i år skrev VG at selskapet i 2015 ga et lån i strid med aksjeloven til aksjonær Riise på drøyt 730.000 kroner.

– Alt dette har jeg tidligere kommentert til VG. Her finner du nok det du er på jakt etter, skriver Riises manager Erland Bakke i en epost til Kapital.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til VG kommenterte han det ulovlige aksjonærlånet på følgende måte:

– Det har vært tilnærmet ingen aktivitet i JA Riise. Det lille som har vært har blitt styrt «med venstrehånden». Revisor skrev at det manglet et bilag. Det ble fremskaffet i 2017 og rettet opp igjen da, uttalte Bakke.

Les også: Riise fikk grise-SMS av Siem

300.000 kroner

Da kom det også frem at Riise har skattet til India og Italia de siste årene, og at det derfor ikke finnes noen ligningstall på ham.

JA Riise omsatte for drøyt 300.000 kroner i 2016, som er 16.000 kroner mer enn i 2015. Resultat før skatt endte på 265.000 kroner i fjor, noe som er rundt 20.000 kroner mindre enn året før.

Den tidligere Liverpool-spilleren, som har åtte år bak seg i klubben, har nå begynt å jobbe som fotballagent for agentbyrået Global Finest Athletes. Tidligere i år ga han ut boken Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise . Riise blir ifølge TV2 også langrennsløper og lagkamerat med Øystein “Pølsa” Pettersen i Team BN Bank når vintersesongen starter.

Saken ble først publisert på Hegnar.no