Røde tall for komikerselskap: Stand up goes down

iStage Entertainment, huumorbyrået til Nils-Ingar Aadne, Dag Sørås og Terje Sporsem, leverer røde tall
iStage Entertainment, huumorbyrået til Nils-Ingar Aadne, Dag Sørås og Terje Sporsem, leverer røde tall Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hylende morsomme og prisnominerte stand up-komikere til tross. Humorbyrå leverer blodrøde tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Humorbyrået til Terje Sporsem, Nils-Ingar Aadne og Dag Sørås – som brøt ut av Stand up Norge og startet konkurrenten iStage Entertainment sammen med manager Stian Morten Pettersen i 2014 – leverer røde tall.

Av omsetningen på 15,4 millioner kroner i fjor endte selskapet med et underskudd på over én million. I 2015 var tilsvarende tall 15,9 millioner i omsetning og et overskudd på rundt 150.000 kroner. Mens eierne unnet seg et utbytte på 1,1 millioner i 2015, var det null i 2016. Selskapets egenkapital var minus 600.000 kroner ved utgangen av fjoråret.

– Regnskap er sjelden spesielt morsomt uansett, men det er så mye annet gøy hos oss at det går helt fint, skriver styreleder Nils-Ingar Aadne i iStage Entertainment i en e-post til Kapital.

Selskapets årsrapport antyder litt dårlig kontroll med økonomien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«2016 endte som et utfordrende år for selskapet. Styret sier seg ikke fornøyd med årsresultatet, men ser likevel bak tallene at dette har en rimelig forklaring. Styret har tatt dette på største alvor og anser nå å ha kontroll over situasjonen. Tettere dialog og oppfølging med nytt regnskapsbyrå er etablert», skriver styret i iStage Entertainment i årsrapporten.

– Vi har ikke mye kommentarer til dette. 2016 gikk som du sier, i minus. Det går opp og ned i vår bransje, i tillegg til at noe av dette var utenfor vår kontroll. Det er ikke viktig hva det var. Det er ryddet opp i, vi har omorganisert og gjør et betydelig bedre 2017, forteller Aadne.

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på hegnar.no