Meny

Arne Hjeltnes i gang med nytt eventyr

Gründer Arne Hjeltnes og nyopprettede Norwegian Fish Company får statsgaranti på banklånet til å starte opp fiskeforedlingsbedrift i Mehamn i Finnmark. Arkivfoto fra 2014: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arne Hjeltnes & co er de første som får en ny statsgaranti for eksportrelaterte investeringer.

Arne Hjeltnes og nyopprettede Norwegian Fish Company får nå statsgaranti fra Giek til banklånet de trenger for å starte opp fiskeforedlingsbedriften de har kjøpt i Mehamn i Finnmark, skriver DN.

–Det har vært en lang prosess. Først skulle vi skaffe kunder, så få en opsjon på kjøp av fabrikken, finne investorer og så få på plass finansieringen. Selv om det er mange flott festtaler om at fisk er den nye oljen, er det ikke bare bare å skulle låne 60–70 millioner kroner for å starte fiskeforedling i en liten kommune i Finnmark. Så dette er enormt viktig for oss, sier Hjeltnes, som er en av initiativtakerne bak selskapet.

Thorbjørn Theie er med på laget sammen med Jørn-Gunnar Jacobsen. Eiendomsinvestorene Petter Neslein i Pecunia og Hans Thomas Knudtzon i Hanto er også inne i det nye selskapet.

Den nye garantien kan gis til alle banker som finansierer bedrifters investeringer i Norge. Forutsetningen er ifølge DN at investeringen direkte eller indirekte fører til eksport.

Artikkelen er opprinnelig publisert hos Hegnar.no

Les mer fra Hegnar.no:

Ringnes mister sin høyre hånd

Arne Fredly selger et av sine palass på Snarøya

Privatøkonomi
Populært