Selger Stressless hos Alibaba

Ekornes, Sykkylven. Foto hentet fra ekornes.no.
Ekornes, Sykkylven. Foto hentet fra ekornes.no.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekornes slår på stortromma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekornes har vært i det kinesiske markedet siden 2007, og opprettet eget salgskontor der i 2015.

Stressless er i dag til stede i 50 fysiske butikker, men nå lanserer selskapet med hovedkontor i Sykkylven på Sunnmøre sin egen offisielle Stressless flagship store i nettbutikken Tmall.com, går det frem av en pressemelding.

Les

– Et digitalt skifte

Dermed blir premium-møblene også tilgjengeliggjort i Kinas (og Asias) største nettbutikk.

– Møbelindustrien har vært lite digital moden sammenlignet med andre bransjer, men vi ser nå mange indikasjoner på et digitalt skifte. Allerede i 2013 viste GE Capital Study at 81 prosent av kjøperne av premiumprodukter gjorde research på internett, sier Ekornes-sjef Olav Holst-Dyrnes i en kommentar.

– Forbrukerne er raske med å tilegne seg ny teknologi. Det gjør at vi også må tilpasse oss ny kjøpsatferd i samarbeid med forhandlerleddet, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fredriksen-aksje får bank

– Uredde kinesere

Verdens største land har 1,4 milliarder innbyggere, og Kina markerer seg ifølge Ekornes-sjefen også som verdens største marked for e-handel.

Tmall.com er Asias største B2C retail-plattform (business to consumer), med en markedsandel på 56,6 prosent i Kina alene (2016), og flere hundre millioner aktive brukere.

Eieren av Tmall.com, Alibaba-konsernet håndterte gjennom sine virtuelle markedsplasser allerede i 2014 flere transaksjoner enn Amazon, eBay og PayPal til sammen.

– At kineserne er uredde for å handle på nett, det vet vi. Via Tmall.com får vi et fantastisk utstillingsvindu ut mot millioner av kinesere, avslutter Holst-Dyrnes.

Saken er først publisert på Hegnar.no