Falsk arving må betale 32 millioner kroner

Morten Wilhelm Wilhelmsen er en norsk skipsreder. Han tilhører fjerde generasjon hovedeiere og ledere i rederiet Wilh. Wilhelmsen. Bildet er tatt i 2005. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .
Morten Wilhelm Wilhelmsen er en norsk skipsreder. Han tilhører fjerde generasjon hovedeiere og ledere i rederiet Wilh. Wilhelmsen. Bildet er tatt i 2005. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .

Ved å late som han var sønn av skipsreder Wilhelm Wilhelmsen klarte Geir Jøran Wilhelmsen å svindle til seg over 30 millioner kroner, mener Økokrim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Bærumsmannen Geir Jøran Wilhelmsen (57) må belage seg på 4,5 år i fengsel og å betale 32 millioner kroner etter grovt bedrageri og økonomisk utroskap.

Ved å late som han var sønnen til skipsreder Wilh. Wilhelmsen klarte Geir Jøran Wilhelmsen å lure til seg flere titalls millioner kroner, ifølge en fersk dom fra Oslo tingrett.

«Wilhelmsen skal dømmes for fire grove bedragerier, økonomisk utroskap og selvvask. Bedrageriene utgjør til sammen nærmere 35 millioner kroner», heter det i dommen som ble avsagt torsdag i forrige uke.

Bærumsmannen skal blant annet ha sagt at han hadde fri tilgang til penger i London, i tillegg til at han i flere eposter viste til familieforhold til skipsrederfamilien og skipsrederfaren, skriver Finansavisen. Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste fra 2017 har familien til sammen en formue på rundt 8,5 milliarder kroner.

I mer enn ni år, fra februar 2006 til april 2015, skal han ha lurt sin tidligere samarbeidspartner Sigurd Steen for 26 millioner kroner. Pengene skulle angivelig brukes blant annet til å investere i et bilfergeprosjekt mellom Norge og Tyskland, samt overtagelse av en kjemikalievirksomhet i Romania. Ifølge Finansavisen skal Wilhelmsen også ha fått ut over syv millioner kroner fra Sigurd Steens bror Sverre, ytterligere en privatperson og en bank.

– Ettersom dommen ikke er forkynt for tiltalte ennå, ønsker vi ikke å kommentere den, sier politiadvokat Joakim Ziesler Berge i Økokrim til Finansavisen.

Heller ikke Wilhelmsens forsvarer Benedict de Vibe vil kommentere saken, ettersom han i går ettermiddag ikke hadde vært i kontakt med sin klient. Wilhelmsen har to uker på seg til å anke dommen.

Les også: Fredriksen slår tilbake - ny avtale løfter aksje

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden