Prinsesse Märtha fikk ikke en krone

Prinsesse Märtha Louise - Foto: NTB scanpix.
Prinsesse Märtha Louise - Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elendig giverglede for Prinsesse Märtha Louises Fond - gavene uteble helt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

( Kapital:) Giverne står ikke akkurat i kø for å donere penger til Prinsesse Märtha Louises Fond, som støtter tiltak til glede for barn under 16 år med funksjonshemming, skriver Kapital.

I fjor ble det ikke donert en eneste krone i gave til fondet. I 2015 tikket det inn 20.500 kroner i gaver, mot 330.000 kroner året før. Kronprinsparets Fond sopte til sammenligning inn hele 6,7 millioner kroner i donasjoner fra næringslivet og privatpersoner bare i fjor.

Les også: Engle-prinsessen doblet formuen

Det sistnevnte fondet har også ifølge bladet fokus på ungdom, der handler det om å støtte tiltak for unge mennesker som risikerer å havne på utsiden av fellesskapet. Det utgangspunktet har i løpet av de siste seks årene resultert i samlede gaver på over 32 millioner kroner.

Tilsvarende fikk Prinsesse Märtha Louises Fond magre 600.000 kroner i samme periode.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ikke vært diskutert

Begge de to fondene ledes av et styre og en rådgivende komité, men mulighetene til å stimulere givergleden prioriteres tydeligvis annerledes.

På Kapitals spørsmål om hva som gjøres for å øke givergleden til prinsessens fond, får bladet nemlig dette svaret i en epost fra Slottets assisterende kommunikasjonssjef Svein Gj. Gjeruldsen:

- Det spørsmålet har ikke vært diskutert i styret.

Delte ut en halv mill.

I alt ble det delt ut 501.000 kroner til 41 prosjekter fra Prinsesse Märtha Louises Fond i 2016, det samme beløpet som året før. Blant tiltakene som har fått penger finner vi ifølge Kapital Ridderdagene ved Storedal Kultursenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Tildeling fra fondet skal gå til tiltak i regi av organisasjoner og institusjoner som stimulerer til egenaktivitet hos barna. Målgruppen er barn med funksjonshemming under 16 år. Det legges vekt på at midlene som deles ut skal komme barn direkte til gode og ikke brukes til dekning av vanlige driftsutgifter. Det tas sikte på å dekke behov som det ikke er en oppgave for det offentlige å bevilge midler til, skriver Gjeruldsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammenligning delte Kronprinsparets Fond ut 6,8 millioner kroner i 2016.

Begge de to fondene har imidlertid solid med penger på bok. Kronprinsparets Fond har en egenkapital på 22 millioner, mens Märtha Louises Fond har 15 millioner kroner, skriver Kapital.

Les også:
Prinsesse Märtha Louise falt av hesten og brakk foten Så mye tjente Märtha på engleskolen
Denne saken ble først publisert i Hegnar.no