Meny

Ville ha 45 millioner for prakteiendom - solgt for 16 millioner

Balders Hage i Larvik. Foto: Wikimedia Commons

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre år på markedet har endelig eiendomsinvestor Trygve Bøe klart å kvitte seg med Balders hage.

(Finansavisen:) I juni 2014 ble eiendommen lagt ut for salg med en prislapp på hele 45 millioner kroner, med det nå avviklede meglerhuset Eklund Oslo New York som formidlere. Vinteren etter ble prisen dumpet til 29 millioner kroner da ingen nappet.

Men likevel skulle det ta ytterligere tre år og 13 millioner i priskutt før eier Trygve Bøe fikk en kjøper på kroken, skriver Finansavisen.

Ifølge Østlands-Posten ble huset solgt i juni i år. I forrige uke kom tinglysningen som viser at det er kommuneoverlege i Larvik, Dorthe Huse, som harkjøpt Balders hage for 16 millioner kroner.

Les også: OBOS solgte 25 prosent på én kveld

Fikk ikke pengene

– Forhandlingene skjedde direkte mellom selger og undertegnede, og vi fant en god løsning for begge parter, sier Huse til Finansavisen.

Bøe ville ifølge avisen ikke kommentere boligsalget i går. Han skal ha kjøpt eiendommen i 2000 for 13 millioner kroner, for deretter å ha oppgradert hagen, skiftet deler av raket og fått bygget molo og brygge.

I november 2015 skrev imidlertid Finansavisen om «gigantrabatt» på Balders hage. Da hadde den danske forretningsmannen Flemming Albér fått tilslaget på 19 millioner kroner. Men pengene kom aldri, og salget ble kansellert da det viste seg at Albér ikke kunne gjøre opp for seg.

Les også:  Prisene stiger - salget går raskere

Slapp dok. avgift

Boligen har vært tinglyst på forrige eier, Hans Trond Svarstad Hansen, helt frem til nå ettersom Bøe kjøpte med et såkalt blankoskjøte, skriver Østlands-Posten. På denne måten slapp han å betale dokumentavgift.

Hansen betalte på sin side 10 millioner kroner for eiendommen i 1994, av Iver Bugges rederi. Rederfamilien, som i 1987 skal ha brukt 22 millioner kroner på å pusse opp, kjøpte «Balders hage» av Treschow-slekten på 1980-tallet, skriver Finansavisen.

Huset ble bygget i 1879, og bygningen het tidligere Fritzøe Villa.

Denne saken ble først publisert hos Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært