Han bruker ti minutter på å hacke en toppsjef

Foto: NTB scanpix.
Foto: NTB scanpix.

Bedriftsledere er svært attraktive mål for datakriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn hver fjerde norske bedrift har opplevd å bli hacket, skriver DN.

– Vi profilerer lederne i en bedrift og bruker en kombinasjon av sosial manipulering og phishing til å få dem til å «åpne døren» til nettverket for oss. Det går som oftest forbløffende lett, ofte på noen minutter. Når vi tester en ledergruppe i en bedrift finner vi alltid en vei inn, sier John-André Bjørkhaug i it-sikkerhetsselskapet NTT Security, ifølge avisen.

Les også: Norske bedrifter rammet: – Hackere brukte amerikanske etterretningsverktøy til globalt dataangrep

Bjørkhaug er penetrasjonstester, en innleid hacker som skal utfordre norske bedrifters it-sikkerhet.

Ifølge Mørketallsundersøkelsen 2016 fra Næringslivets Sikkerhetsråd hadde 27 prosent av norske bedrifter uønskede sikkerhetsbrudd i løpet av 2016. Slike innbrudd kan få store konsekvenser for en bedrift, uansett størrelse, skriver DN.

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden