To personer tiltalt for underslag av 49 millioner kroner i Gartnerhallen

Økokrim har tatt ut tiltale mot to personer for å ha underslått 49 millioner kroner fra Gartnerhallen gjennom ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Underslagene skal ifølge tiltalen ha pågått fra mai 2007 til mai 2017, ifølge NRK. Den ene tiltalte er regnskapsfører i Gartnerhallen, mens den andre er en bonde som har vært leverandør til Gartnerhallen.

– Det er en regnskapsfører som via manipulering av regnskapene har klart å utbetale dette beløpet, sier aktor i Økokrim, Geir Kavlie til NRK.

Totalt skal det være underslått 49.005.112 kroner, hvorav drøyt tre millioner har gått til den ansatte og over 45 millioner har gått til leverandøren og hans kreditorer.

Ifølge tiltalen skal den ansatte ha overført pengene til leverandøren etter «overtalelser og/eller press», og ifølge Kavlie vil detaljene omkring dette komme fram i retten.

Gartnerhallen ble etablert i 1930 og er en norsk produsentorganisasjon for frukt, bær og grønnsaker. Gartnerhallen eies av rundt 1.150 gartnere og potetdyrkere.

Gartnerhallen satte i gang egne undersøkelser da en ansatt tidligere i år meldte fra om at det kan ha blitt gjennomført urettmessige overføringer av store summer ut fra samvirkeorganisasjonen gjennom en årrekke.

Saken skal opp for retten i februar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden