Meny

Paradise Papers: Trudeaus pengemann hjalp med overføringer til skatteparadiser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sentral rådgiver for Canadas statsminister Justin Trudeau skal ha plassert penger i skatteparadis og hjulpet andre med det samme, ifølge Paradise Papers.

Trudeau ble valgt blant annet nettopp for løftene om kamp mot skatteunndragelse, og for at folk skal betale en rettferdig andel skatt.

Dokumentlekkasjen Paradise Papers viser imidlertid at mannen som finansierte valgkampen hans, og har vært en av hans nærmeste arbeidere i kampanjen mot tvilsomme selskapskonstruksjoner, Stefen R. Bronfman, kanskje selv har hjulpet med å sende penger til skatteparadiser.

Ifølge flere medier som har hatt tilgang på lekkasjene eier Bronfman investeringsfirmaet Claridge, som har medvirket til å føre penger ut av USA, Canada og Israel.

Trudeaus advokat, William Brock, hevder imidlertid overfor TV-stasjonen CBC at det ikke er noe mistenkelig med transaksjonene.

– Mine klienter har alltid oppført seg ordentlig og etisk, blant annet gjennom å overholde alle lover og krav. Alle påstander om falske dokumenter, svindel, skjulte hensikter, skattefusk og lignende atferd er falske, sier han.

Det er ikke nødvendigvis ulovlig å eie selskaper som opererer i skatteparadiser, men ifølge canadisk lov skal det være en grunn til at selskapene er hjemmehørende der.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært