Milliardgevinst til norsk Lebara-gründer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske Lebara-gründeren Rasiah R. Leon solgte seg i september ut av selskapet som ble priset til 1 milliard dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FINANSAVISEN: Rasiah R. Leon kom til Norge som flykning fra Sri Lanka i 1998. Etter et par års frustrasjon over høye ringepriser til utlandet, grunnla han mobilselskapet Lebara sammen med to andre. Det ble en gullgruve, skriver Finansavisen.

I september hadde selskapet over 3,5 millioner kunder.

I fjor mer enn doblet Leon formuen til 624 millioner kroner, fra 303 millioner kroner i 2015. Etter salget av Lebara i september, hvor gründeren eide en tredjedel av aksjene, vil formuen neste år mangedobles.

Les også: Ukjent Oljefond-topp tjente mest

Milliardgevinst

I 2008 ble Lebara i Norge solgt til Network Norway, og omdøpt til MyCall. Lebara-gruppen fortsatte imidlertid å vokse raskt i utlandet.

To år senere ble Lebara Group verdsatt til en milliard dollar av storbanken Royal Bank of Scotland. Da eide Rasiah R. Leons selskap en tredjedel av telekomkonsernet, skriver Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I september solgte de tre gründerne seg ut av Lebara, og det sveitsiske selskapet Palmarium overtok. Prisen er ikke kjent, men Finansavisen erfarer at verdsettingen på 1 milliard dollar er i nærheten av hva selskapet ble verdsatt til ved salget.

- Da vi fikk et tilbud vi var veldig fornøyd med, så slo vi til på det. Vi har hatt salget i tankene en stund, og har startet å gjøre andre investeringer. Leon Holding har hatt et overskudd på nesten en halv milliard mellom 2008 og i fjor, så vi har jobbet med mye annet også, sier adm. direktør Thor Erling W. Hansen i Leon Holding til finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Oppsigelse i prøvetiden etter kun 6 ukers ansettelse ble ikke akseptert av retten

- Vært heldige

Siden 2011 har selskapet foretatt større investeringer utenfor telekomindustrien. Leon Holding har blant annet investert i eiendomsprosjekter, hovedsakelig i næringseiendom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Fra 2008 har eiendomsinvesteringene gått veldig bra. Vi kjøpte en del i London i 2009 etter finanskrisen, som vi har vært heldige med. Vi ser at vi får høyere avkastning på eiendom i utlandet, og har blant annet investert i Sri Lanka og India, i tillegg til Storbritannia. Noe av verdiene er allerede realisert, men vi er også på vei til å realisere mer, sier Hansen til Finansavisen.

Saken ble først publisert på hegnar.no

Les også: Unge bytter mobil ofte - og foreldrene tar regningen

Fire av ti tror reiseforsikringen dekker skader på mobiltelefonen