Meny

Sveaas håper på Norske Skog-løsning tirsdag

Styreleder i Norske Skog Christen Sveaas jobber på overtid med et revidert forslag til redningsplan for selskapet. Den nye planen skal offentliggjøres tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Skog har nok en gang utsatt fristen for å finne en løsning på krisen i selskapet til tirsdag. Ifølge styrelederen har partene nærmet seg hverandre.

I en børsmelding mandag ettermiddag opplyser styreleder Christen Sveaas at mandagens frist er blitt forskjøvet til tirsdag.

Ifølge styrelederen jobber selskapet nå med et revidert forslag til redningsplan som vil bli offentliggjort før tirsdag kl. 17.

Driften av selskapets sju papirfabrikker vil fortsette som normalt uansett utfall av rekapitaliseringsprosessen, understreker han.

Tror på løsning

En plan om restrukturering for å redde selskapet fra konkurs ble lagt fram 18. september, men så langt har ikke selskapets eiere og långivere lyktes i å bli enige om planen. Opprinnelig var det satt en frist til fredag 29. september, men den har blitt forskjøvet flere ganger, sist til mandag kl. 17.

Les også: Norske Skog utsetter nok en gang fristen for en redningsplan

Nå har imidlertid partene nærmet seg, noe som er årsaken til at fristen igjen ble utsatt, sier Sveaas til Dagens Næringsliv.

Han håper at partene kan enes om et omforent forslag til løsning tirsdag.

– Det er det som er ønskelig og å foretrekke, men det gjenstår fortsatt diverse detaljer, skriver Sveaas i en epost til avisa.

Konkurs eneste alternativ

Den opprinnelige redningsplanen innebar blant annet å omgjøre to tredeler av gjelden på 9 milliarder kroner til aksjer til kreditorene. Det ville imidlertid gruppen av långivere som ikke har pant i selskapets fabrikker, ikke gå med på.

I stedet fremmet de et eget refinansieringsforslag der de kom bedre ut. Men det forslaget vendte den andre gruppen långivere, som har pant i Norske Skogs fabrikker, tommelen ned for.

Les også: Solide bonusutbetalinger til norske toppsjefer

Dersom partene ikke blir enige om en redningsplan, er konkurs eneste alternativ, ifølge styrelederen, som også er Norske Skogs største aksjonær med drøyt 11 prosent av aksjene.

En konkurs vil trolig bety en vanskelig og langdryg prosess som ender med at de sikrede kreditorene overtar alt.

Hvis partene blir enige, går planen videre til ekstraordinær generalforsamling, der den trenger støtte fra to tredeler av aksjonærene for å bli vedtatt.

Populært