Amazon får skatteregning i milliardstørrelse

Amazons senter i Rheinberg i Tyskland avbildet fra utsiden av et piggtrådgjerde. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Amazons senter i Rheinberg i Tyskland avbildet fra utsiden av et piggtrådgjerde. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

EU-kommisjonen fortsetter sitt hardkjør mot internettgigantene og beordrer nå Amazon til å betale nærmere 2,4 milliarder kroner i skatt til Luxembourg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sin danske konkurransekommissær Margrethe Vestager i spissen har EU-kommisjonen gått knallhardt til verks for å tvinge Silicon Valley-selskapene til å betale mer skatt i Europa.

Nå har Amazon fått en regning på 250 millioner euro i skatt som må betales til vesle Luxembourg.

– Luxembourg ga ulovlige skattefordeler til Amazon. Som et resultat av det ble tre firedeler av Amazons inntekter ikke beskattet, sier Vestager.

I fjor ble Apple beordret til å betale 13 milliarder euro – tilsvarende 122 milliarder kroner – i skatt til Irland. Over ett år etter EUs bot har Irland ikke krevd inn pengene. EU-kommisjonen besluttet derfor onsdag å sende saken til EU-domstolen.

– Vi forstår at noen saker kan være mer komplekse enn andre, men for å gjenskape konkurransen må medlemslandene gjøre nødvendige framskritt, sier Vestager.

– Vi er ekstremt skuffet, og avgjørelsen er unødvendig, svarer irske myndigheter i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært