Meny

– Redselen for fremtiden er lett å forstå

Fredrik Winther er Oslo Innovation Week-general: – Det koster meg litt å gå opp på en scene, innrømmer 45-åringen. Foto: Eivind Yggeseth

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren er over for etablerte næringsstrukturer. Winther er på vei.

Det handler om angst.

Noen holder på å dø av den. Andre lever av den.

– Redselen for fremtiden er lett å forstå. Folk vil miste jobber og maktposisjoner. Foreløpig er det veldig få som med klarhet kan si hva vi er på vei inn i. Det eneste vi vet er at endringene går raskere. Og den største bremsen er ikke lenger teknologi. Det er mennesker, forteller Winther til Finansavisen.

Folk som møter Fredrik Winther blir enten skeptisk eller overbevist. Han sier ingenting med boblende engasjement. Han prater rolig, i en nesten kjølig tone. Om verden går tom for mimikk, ikke skyld på denne mannen. Han gjør heller ikke noe forsøk på å overbevise deg. Han slår ting fast. Du får tro om du vil.

Eksperimentmaskin

Det er nok av dem som tror. På mandag får han 10.000 gjester på besøk, til 50 ulike arrangementer. Hovedstaden skal koke under Oslo Innovation Week (OIW). Selv prøver han å unngå scener. Tobarnsfaren beskrives som introvert, men en fyr som skaper mye i det stille, og som har bidratt i stort monn til at Oslo er blitt en gründerby – et økosystem med 30 gründerhus rundt omkring i byen.

Formelt sett er han administrerende direktør i Oslo Business Region.

Fredrik Winther

Alder: 45 år.

Sivilstand: Skilt. To jenter på 9 og 11 år.

Stilling: Adm. direktør i Oslo Business Region.

Aktuell: Har bygget opp Oslo Innovation Week, som går av stabelen neste uke, med 10.000 deltagere.

Bakgrunn: Ledelseskonsulent og organisasjonsforsker. Doktorgrad fra Institutt for industriell økonomi ved NTNU.

Stortingets talerstol blir din, hvilken sak tar du opp? Jeg ville bedt Stortinget øke skattene på sekundærboliger og utleieprosjekter kraftig, og forsåvidt på alt som driver opp boligpriser og driver investeringer vekk fra utvikling og inn i død materie.

Hva bør Norge bruke mindre penger på? Norge bør bruke mye mindre penger på utvikling av dyr oljeproduksjon som ligger 10 til 15 år frem i tid. Både i nord og sør. Prisene på fornybar energi stuper eksponentielt. De store analysebyråene som IEA har tatt akkurat like feil hvert år, og har farlig utdaterte modeller. Energiprisene i verden kommer til å se helt annerledes ut om 15 år.

Hva er din dårligste investering? De tre årene jeg brukte på en av Norges dårligste videregående skoler.

Hvilken bok vil du gjerne lese om igjen? «Homo Deus – A Brief History of Tomorrow» av Yuval Harari. Jeg anbefaler denne til alle som ønsker å forstå hva slags tid verden er på vei inn i. Kort sagt, hvordan kan vi beskytte en skjør verden fra de destruktive kreftene mennesket besitter og som forsterkes vanvittig av ny teknologi.

Hvor drømmer du om å reise? Beirut og Libanon. Helt siden jeg leste om Beirut i Wallpaper på 90-tallet har jeg ønsket å dra dit. Det ble forsterket av møtet med politiske aktivister fra Beirut på Oslo Urban Arena denne uken.

– Jeg er kanskje ikke den som spretter opp på scene og tar ordet – og dominerer forsamlinger. Jeg liker bedre å skape resultater ved å jobbe gjennom andre, skape bra team. Men ofte må jeg jo opp der. Ja, jeg merker at det koster litt, sier Winther.

Det var en gang byens næringsråd besto av hedersmenn med lang fartstid fra shipping, med mahognimøblerte hjørne-kontorer og bilder av forgjengere på veggen. Winther har ikke en gang sko med fast såle.

Nå putter Oslo kommune og nabokommunene nærmere 20 millioner kroner hvert år i et råd ledet av en fyr i T-skjorte og joggesko. Ikke et par tilfeldig valgte joggesko, må sies, vi snakker om Nike, Kyrie Irving signature model . Dessuten har fyren i T-skjorte en doktorgrad.

– Vi ser på oss selv som en eksperimentmaskin. Skal man drive innovativ næringsutvikling, må man eksperimentere masse, sier Winther.

Les også: – Nå sies det i bransjen at selskapene tjener mer penger på 60 dollar enn på 100 dollar fatet

Angstfylte konsernsjefer

Hvis du skal eie fremtiden, må du forstå mytene. Myte nummer én: Det er de store selskapene som står for produksjon av nye jobber.

– Det er helt feil, og en myte som vi må knuse raskest mulig. Jobbskapingen kommer i akselererende grad i oppstartsselskaper. Tallene viser dette, men også handlingsmønstrene hos de etablerte selskapene. Digitaliseringen gjør at mange store avdelinger blir overflødige, businessmodeller endres, og selskapene nedbemanner. Stadig flere etablerte konsern kobler seg tett på oppstartsmiljøene, fordi de ser at de ikke greier å drive nok innovasjon raskt nok. Etablerte selskapsstrukturer er ikke satt opp for teknologiendringene vi nå ser. Det skaper markedsmuligheter for små, raske aktører.

Han viser til de tre store erklæringene som næringslivs-medier har omtalt siste år: Telenor nedbemanner, DNB-sjefen tror banken må halvere antallet ansatte og Schibsted har sagt rett ut at de ikke vet om de eksisterer om ti år. Også konsernsjefer har angst.

– Det har vært en eksponentiell utvikling i mengden nye selskaper, akseleratorprogrammer, inkubatorer og ikke minst i nye investeringer. Oslo er blitt det hurtigst voksende økosystemet for entreprenørskap i Norden. Dette utvikler seg ekstremt fort, men det har fortsatt ikke fått den oppmerksomheten det fortjener.

Han er sjefen for bekymringene, og det er en kunst han kan: Se litt bekymret ut.

– De nye jobbene dette representerer er foreløpig bare småtteri i forhold til hva vi skal erstatte av arbeidsplasser i de kommende årene.

Myte nummer to: Trondheim og Stavanger er de to store teknologibyene i Norge.

– Det er en vanskelig debatt å ta i Norge, men det er faktisk i Oslo det skjer. 10 av 11 investeringer på over 80 millioner kroner i nye teknologiselskaper – de selskapene som virkelig skalerer – har siste år skjedd i Oslo. Men vi trenger ikke engang ta den debatten, for det handler ikke om Oslo mot resten av landet. Det handler om hvor små vi fortsatt er i det globale bildet.

Les også: Republikanernes kamp mot Obamacare utsatt

(Saken fortsetter under)

– Innvandrerne er blitt skyteskiver for fremtidsangst. Vi mener de er løsningen, ikke problemet, proklamerer sjefen i Oslo Innovation Week. Foto: Eivind Yggeseth

– Store selskaper står i kø

Det startet i 2014. Det startet tungt. Få konsernsjefer var å se på den første utgaven av OIW. Og det kom færre journalister enn på en tredjedivisjonskamp. I basketball. Men det kom folk. De som kom var de trofaste, ansatte i virkemiddel-apparatet, folk som jobbet innen entreprenørskap og gründere selv. Nok til at innovasjonsuken overlevde sitt første år.

I 2017 er ikke OIW lenger en baby. Den er en bråkete ten-åring, den populære som alle vil være med.

– Nå opplever vi at store selskaper står i kø. Mange står midt i omfattende omstillingsprosesser og vil delta der fremtiden skapes. DNB og Deloitte bidrar massivt. Toppindustrisenteret bruker oss til å lansere sine satsninger, og de representerer mange av de tyngste bedriftene i Norge.

Når alle vil ha deg, da er tiden inne for å gjøre seg mer kostbar.

– Vi har stilt mye strengere krav til medarrangører i år. Vi har sagt at alle aktiviteter under OIW skal svare på minst ett av FNs bærekraftsmål. I tillegg har vi satt et krav om 70 prosents kvinneandel på scenen. Da blir det i praksis 50 prosent. Dessuten har vi krevd at alle medarrangører skal ha med en internasjonal partner. Vi har gjort nåløyet trangere – og det gir uken en tydeligere profil.

Trange nåløyer gjør at tråden henger på.

– Aldri før har så mange villet være med oss, sier han.

– Hvorfor vil dere gjøre OIW til et politisk arrangement?

– Teknologien er blitt politisk. Ny teknologi og entreprenørskap er svaret på de store, globale utfordringene: klima, energi, helse, utdanning, fattigdom, krig, rent vann – alt. Før kunne politikere lage nøytrale rammebetingelser og tro at markedet ordnet opp. Det holder ikke når markedet er politikk. I dag trenger vi en ny type samarbeid mellom politikk og næring, de gamle skillelinjene er utdatert. Vi står midt i den fjerde industrielle revolusjon, som vil endre de fleste kjente spilleregler.

Han vil være politisk.

– I Norge i dag ser man for eksempel en ulmende skepsis til innvandring. De er blitt en skyteskive for fremtidsangst. Vi mener de er løsningen, ikke problemet.

Oslo Business Region er i seg selv et eksempel på en ny type samarbeid.

– Innovasjon Norge og Oslo kommune legger inn rundt 2,5 millioner kroner. Gjennom å byggen en dugnadsmodell i samarbeid med over 100 selskaper, blir den totale produksjonen på rundt 30 millioner kroner. Vi mener det er en god gearing av offentlige tilskudd. Vi har som hovedregel at alle aktiviteter vi gjør, skal vi gjøre i samarbeid med de beste eksterne miljøene.

Les også: Norsk gründer har tjent 150 millioner på Wordfeud

Skepsis til nye miljøer

Oppstartsmiljøene trenger penger. Men ikke slik som mange tror. De trenger ikke 100 millioner kroner rett i lommen.

– I Norge har vi en kjempeutfordring. Vi mangler ikke kapital. Vi mangler kapital som kommer med nettverk og kunnskap om det å ekspandere raskt internasjonalt på nye teknologiområder. Den kompetansen tar det tid å bygge opp.

Det gir seg rare utslag.

– Stadig flere investeringsmiljøer viser interesse for entreprenørskapsmiljøene, det merker vi. Enten de kommer fra velstående familier, private equity-miljøer eller fra etablerte finansinstitusjoner. Men de opplever ofte at de ikke blir tatt inn i varmen. De dyktigste oppstartsselskapene ser forskjell på investorer som kan bidra og penger de ikke har bruk for. Mange opplever å bli avvist.

For vi er kommet dit at investeringsmiljøer vil være med på entreprenørskapsbølgen.

– Det store skiftet kom da Are Traasdahls Tapad ble solgt for 3 milliarder til Telenor. Da var det mange som våknet og skjønte at gründermiljøene ikke bare er hobbyprosjekter for drømmere.

Når det er sagt, mangler det ikke på skepsis til de nye miljøene. For budskapet deres er at de store kjempene skal falle. At gamle forretningsmodeller vil rase sammen. Men står de unge gründerne bare og henger ved bordtennisbordene sine uten utsikter til driftsoverskudd i overskuelig fremtid?

– Gründermiljøene er jo bygget på det bærende eventyret om den misforståtte gründeren. Geniet som må kjempe i motvind, som gjerne har hoppet av utdanning, og som ingen tar på alvor. Men som på tross av alt gjør stor suksess – til slutt. Denne historien gjør at mange som generelt føler seg misforstått trekker mot gründermiljøene. Men alle som føler seg som misforståtte genier er jo ikke potensielle suksessgründere. Det er klart at oppstartsverdenen også tiltrekker seg mange «weirdos». Det gjør det også enkelt å finne eksempler å kritisere.

Les også: XXL-gründerens milliardformue forsvant

Være åpen til det nye

Han var ledelseskonsulent. Senere ble han organisasjonsforsker. Så tok han en doktorgrad fra Institutt for industriell økonomi ved NTNU.

Nerden er det nye stjernen.

Han jobbet i Oslo Teknopol da muligheten dukket opp til å lede det nye initiativet Oslo Business Region. Nå er det økosystemer for alle pengene.

– Hvor er Torger Reve? Er klyngetekningen død?

– Han jobber jo nettopp nå med å se på økosystemene for entreprenørskap. Reve må se på næringsutvikling på en ny måte, og det er han i full gang med.

Når Oslo Innovation Week er over, reiser han til Singularity University i Silicon Valley for å ta et program der.

– Skal du bli en del av menigheten?

– Jeg har relativt mange år med utdanning, erfaring med kritisk tekning. Jeg har tenkt nøye gjennom dette. Noen ser jo på Singularity som en teknologifremelskende, nesten religiøst miljø. Men man må gå inn å se hva de egentlig representerer. De dyrker tvert imot den største åpenheten til ny teknologi, helt uten bånd til gamle fordommer. De står for en bunnsolid kunnskapsproduksjon, en av de beste i verden, med et nettverk av kritiske forskere verden rundt. Grunnlaget for å holde den posisjonen er å være fullstendig åpen til det nye. Det er det motsatte av en sekt.

Les også: – Den største faren sivilisasjonen vår står overfor

– Fremdeles mange dårlige arrangementer

Winther er vant til skepsis fra de etablerte.

– Fremtidsfrykt og usikkerhet utløser alltid behov for å rette dette ubehaget mot noe, ofte ved å skyte ned andre. Da er det lett å skyte på startup-klisjeene som representanter for det nye. De peker på gründermiljøene, manglende inntjening, mange mislykkede forsøk, bordtennisbord og hipsterskjegg, og sier at jaha, disse skal erstatte oljeinntektene, haha! Denne skepsisen vil ikke bli mindre ettersom store endringene skyller inn over norsk næringsliv.

– Apropos OIW, en av innvendingene mot de nye miljøene er inflasjonen i alle mulige typer arrangementer?

– Før var det ett arrangement i uken, i dag er det blitt flere events hver eneste dag. Mange tenker nok at dette er en boble som ikke kan vare. Men gründere er avhengig av disse møteplassene, for å få ny kunnskap, holde seg faglig oppdatert, gjøre seg synlig, dyrke nettverket sitt og gi tilbake. Vi ser heldigvis en profesjonalisering av arrangementer. Men det er fortsatt mange dårlige arrangementer der ute, sier Winther.

Så får vi håpe han ikke blir en introvert elefant i glasshus.

Les også: Lytter til gründerdrømmen

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:47 Henriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43 Elevenes klimastreik er i gang09:30 Lover troskap til EØS i Brussel09:15 Generalforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14 Hongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14 Politiet etterforsker flere muligheter08:40 Kristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50 Harald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49 Dødstallet stiger etter syklonen Idai07:49 To amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42 Rekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37 Fortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31 Mener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17 Norske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16 Moxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50 Dette skjer i dag05:44 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41 Fredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36 Måling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30 Dette skjedde i natt05:30 Mannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20 Frp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05 – Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00 20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56 Kinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54 FpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28 Indonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07 CCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05 Sp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17 Oljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10 Minst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49 Brexit er utsatt – britene får to valg02:28 Resett.no oppe igjen etter antatt dataangrep01:55 Økt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51 To millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23 Luftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34 EU går med på å utsette brexit00:04 VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44 EU går med på å utsette brexit23:36 Sayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12 Juan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03 Hazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46 USA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:30 Rekordgammelt instrument funnet i skipsvrak22:16 Svak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55 Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53 Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03 Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00 Betydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32 Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59 Brasils ekspresident Temer pågrepet19:28 Ajer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20 Politiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04 Eksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01 Slår tilbake mot nazihets: – Et nytt bunnivå fra Frp18:45 Brexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 – Debatten om Huawei er helt utrolig14:40 Mosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Boeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35 – Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25 Mays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24 Pogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18 Utrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06 Frp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50 Kvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07 18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57 Skrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56 Levi Strauss børsnoteres for andre gang10:50 USA utplasserer B-52-fly i Europa10:43 Ny studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39 McCain er død, men Trump hogger videre10:33 NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05 Norges Bank setter opp styringsrenten
Siste nytt
09:47SportHenriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43NorgeElevenes klimastreik er i gang09:30PolitikkLover troskap til EØS i Brussel09:15NorgeGeneralforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14VerdenHongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14NorgePolitiet etterforsker flere muligheter08:40SportKristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50PengerHarald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49VerdenDødstallet stiger etter syklonen Idai07:49VerdenTo amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42PolitikkRekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37VerdenFortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31PolitikkMener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17NorgeNorske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16PolitikkMoxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50NorgeDette skjer i dag05:44NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41VerdenFredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36NorgeMåling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeMannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20NorgeFrp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05Verden– Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00Norge20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56VerdenKinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54NorgeFpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28VerdenIndonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07VerdenCCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05NorgeSp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17NorgeOljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10VerdenMinst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49VerdenBrexit er utsatt – britene får to valg02:28NorgeResett.no oppe igjen etter antatt dataangrep01:55NorgeØkt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51VerdenTo millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23NorgeLuftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34VerdenEU går med på å utsette brexit00:04NorgeVG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44VerdenEU går med på å utsette brexit23:36VerdenSayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12PolitikkJuan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03SportHazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46PolitikkUSA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:30VerdenRekordgammelt instrument funnet i skipsvrak22:16PolitikkSvak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55PolitikkStatsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53VerdenFacebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03PolitikkPresseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00NorgeBetydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32PolitikkAp-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59VerdenBrasils ekspresident Temer pågrepet19:28SportAjer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20NorgePolitiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04NorgeEksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01PolitikkSlår tilbake mot nazihets: – Et nytt bunnivå fra Frp18:45PolitikkBrexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10VerdenStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52Politikk– Debatten om Huawei er helt utrolig14:40VerdenMosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenBoeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35Verden– Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25PolitikkMays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24SportPogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18VerdenUtrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06PolitikkFrp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50NorgeKvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07Norge18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57SportSkrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56PengerLevi Strauss børsnoteres for andre gang10:50VerdenUSA utplasserer B-52-fly i Europa10:43Helse og livsstilNy studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39PolitikkMcCain er død, men Trump hogger videre10:33SportNSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05PengerNorges Bank setter opp styringsrenten
Populært