«Vippser» for å redde Sykkelforbundet: – Det koker

<p><i>Sykkel-VM i Bergen ble</i> publikumsmessig <i>en stor suksess.<br></i></p>
Sykkel-VM i Bergen ble publikumsmessig en stor suksess.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Arrangøren av sykkel-VM i Bergen går mot underskudd. Nå får sykkelforbundet hjelp fra norske sykkelentusiaster for å unngå konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykkel-VM ble avsluttet søndag, og gjennomføringen av mesterskapet gikk smertefritt.

Mandag meldte NRK at arrangementet går mot et dundrende underskudd og i verste fall konkurs for Sykkelforbundet. Et underskudd for mesterskapet kan gå kraftig utover Norges Cykkelforbund som har hundre prosent eierskap i Bergen 2017 AS.

Mandag kveld startet folket en pengeinnsamling for å redde Sykkelforbundet. Arrangørene av sykkel-VM la ut følgende beskjed på sin egen Facebook side:

Responsen har vært stor. President i Norges Cykkelforbund, Harald Tiedemann Hansen, forteller at pengene har strømmet inn.

– Det er helt overveldende. Jeg er utrolig takknemlig. Det koker på sosiale medier, og det er til å bli ydmyk av, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Sykkelpresidenten fikk hjerteinfarkt av VM-stresset

– De har gått i luksusfella

Sykkelpresidenten forteller at de har fått inn 250.000 kroner før klokken ni tirsdag morgen. De fleste bidragene ligger på mellom 100 og 500 kroner. Han avfeier spekulasjonene om at Norges Cykkelforbund kan gå konkurs.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Nei, det vil det ikke gjøre. Det er snakk om et underskudd. Foreløpig vet vi ikke hvor mye. Det vil ta noen dager å få helt oversikt. Det er snakk om manglende elementer. Valuta, veikostnader og sikkerhet har vært belastende for arrangementet, sier Tiedemann Hansen.

Onsdag morgen opplyser Tiedemann Hansen til ABC Nyheter at de så langt har mottatt 2,3 millioner.

Daglig leder for Oslo Klassikerne og leder for Norges Sykkelrittforening, Arild Salte, sa til NRK i går at styrene i Sykkelforbundet og Bergen 2017 AS har gjort store økonomiske tabber.

– De har vært altfor lite kritiske og gått rett i den klassiske luksusfella. De har ikke hatt kontroll, mente Salte.

Les også: Sykkel-VM får ikke fritak fra bompenger

Har fått tolv millioner ekstra

Salte jobber til daglig som økonomisk rådgiver.

– Han er ingen økonomisk rådgiver, sier Harald Tiedemann Hansen til ABC Nyheter.

Staten skal ikke ha stilt underskuddsgaranti for mesterskapet i Bergen. Tiedemann Hansen håper på hjelp hvis det blir et kraftig underskudd.

Men det er langt fra sikkert at Sykkelforbundet får mer finansiell hjelp.

– Sykkel-VM var et strålende arrangement. Det foreligger ikke noen søknad nå, men jeg vil minne om at sykkel-VM allerede har fått 52 millioner fra staten, sist fikk de ti millioner før sommeren. Det samlede beløpet er 12 millioner mer enn de opprinnelig søkte om, skrev Bård Folke Fredriksen i Kulturdepartementet i en SMS til NRK i mandag.

Les også: Trøblete sponsorjakt for sykkel-VM

Personvernpolicy