Stordalen med sugerør i Sarpsborgs pengemaskin

Petter Stordalen. Foto: Finansavisen
Petter Stordalen. Foto: Finansavisen

Petter Stordalen og Egil Stenshagen sitter blant andre på aksjeposter i trolig Norges mest lønnsomme IT-selskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

396 millioner kroner i omsetning og 133 millioner kroner i resultat før skatt, var fasiten da Compusoft sendte årsrapporten for 2016 til Brønnøysundregistrene tidligere i år.

Tallene er imponerende, men ikke uvanlig, for østfoldselskapet med hovedsete i Sarpsborg, skriver Finansavisen. De ti seneste årene har marginene stort sett ligget mellom 26 og 38 prosent.

595 millioner kroner har selskapet skuffet inn i resultat før skatt i denne tiårsperioden, og 400 millioner er blitt utbetalt som utbytte til eierne.

Kjendistungt

Via Home Capital har Petter Stordalen ifølge avisen kommet seg inn på eiersiden i Compusoft. Det samme gjelder Stenshagen Invest, som er investeringsselskapet til investor og mangemilliardær Egil Stenshagen og hans to barn.

Mens Stordalen har fått hånd om 3,8 prosent av aksjene og Stenshagen 3 prosent, kontrollerer også Wilhelmsen-familien 5,7 prosent av aksjene.

Gründerbrødrene Jan og Øivind Lindstad er de største aksjonærene, og kontrollerer samlet rundt 40 prosent av Compusoft-aksjene, skriver Finansavisen.

Jan Lindstad sitter i Compusoft-styret og er selskapets finansdirektør. Både han og broren mottok i fjor et utbytte på rundt 9 millioner kroner.

Lindstad ønsker ikke å kommentere tallene eller hvordan bedriften har lykkes med å være et av Norges mest lønnsomme IT-selskaper år etter år.

«Det passer dårlig å stille til et intervju. For informasjon om selskapet viser vi til selskapets hjemmeside samt årsregnskap,» skriver han i en e-post.

Les også: Stordalen med kraftig formueshopp

96 millioner fra Nederland

Det er via sine 24 datterselskaper, hovedsakelig i Nederland, at Compusoft genererer store overskudd.

Sist tilgjengelige årsrapport viser at Compusoft Nederland bidro med et utbytte på 96 millioner kroner til konsernet, skriver Finansavisen.

Les også: Stenshagen selger Holmenkollen-villa

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden