Barker sammen i retten: Lykke krever minst 300 millioner

Trond Lykke. Foto: Håkon Sæbø/FA
Trond Lykke. Foto: Håkon Sæbø/FA

Heje-familien som produserer merkevarer som Mills, Delikat og Vita saksøkes av Bunnpris-eier Trond Lykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Finansavisen): Til hverdags selger dagligvareeier Trond Lykke kaviar fra Mills, frokostsalater fra Delikat og Melange margarin så billig som mulig i sin Bunnpris-kjede.

Men når Lykke og en håndfull andre investorer i Trøndelag Margarinfabrikk i fjor bestemte seg for å tre ut av næringsmiddelselskapene Mills og Forma, ville de helst selge eierandelene sine så dyrt som mulig.

Les også: Seadrill skyldte 20 milliarder dollar

Kjøpte ut Unilever

Siden partene ikke er blitt enige om prisen, har Trøndelag Margarinfabrikk nå gått rettens vei mot Mills for å få en rettslig beregning av verdien på næringsmiddel-giganten, ifølge Finansavisen.

Familien Heje kontrollerer nå Mills og Forma fullt og helt gjennom konsernet Agra, men tidligere var også den internasjonale varemerkegiganten Unilever en del av Agra med en eierpost på 32 prosent.

Da Heje-familien kjøpte ut Unilever i 2015, signaliserte Lykke og hans medinvestorer i Trøndelag Margarinfabrikk at de ville ut av Mills og Forma.

Les også: Boligprisfall setter bom for renteheving

Vil tredoble betalingen

Heje-familien har tilbudt rundt 100 millioner kroner for å få full kontroll i Mills og Forma, men den prisen mener Lykke og hans medinvestorer er for lav.

– Min klient mener den verdsettelse ikke representerer de reelle verdiene i de to selskapene, sier advokat Morten Foros Krohnstad i advokatfirmaet Schjødt til Finansavisen. Han representerer Trøndelag Margarinfabrikk.

Etter hva Finansavisen forstår krever Trøndelag Margarinfabrikk minst tre ganger så mye for sine eierandeler i de to selskapene. I fjor uttalte konsernsjef Knut G. Heje i Agra til Finansavisen at han var trygg på at familien ville komme til enighet med Lykke og hans medinvestorer, men noen enighet ble det aldri.

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden