Kjendistur med blakk Skiens-mann

Anita Valen, Finn Schøll og Egil Drillo-Olsen kjendisene som står på Eventmakeriets reiselivsliste. Foto: NTB Scanpix
Anita Valen, Finn Schøll og Egil Drillo-Olsen kjendisene som står på Eventmakeriets reiselivsliste. Foto: NTB Scanpix

Inkassosakene renner inn. Likevel ville norske kjendiser la Skiens-mannen Tom Kjetil Olsen ta seg av høstens store kjendisturer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballtreneren, turguiden og nattevakten Tom Kjetil Olsen har sett en forretningsmulighet. I høst vil han invitere hele Norge med på kjendistur.

I oktober kan du lukte på blomstene på Costa Blanca sammen med Finn Schjøll. I november kan du svette deg oppover bratte, spanske åssider med sykkelrytter Anita Valen.

Folk som heller vil se det som ikke synes, kan oppdage Spanias spirituelle sider sammen med Lilli Bendriss, som er stjerne fra TVN-favoritten «Åndenes Makt».

Og vi må ikke glemme Egil «Drillo» Olsen, som er satt opp med VIP-camp i Altea i januar 2018. Den store turen er med 80-tallshelten Pat Sharp, som ifølge en stor britisk kåring hadde 1980-tallets absolutt verste hårfrisyre. I konkurranse med mange andre.

Bak all denne glamouren står Tom Kjetil Olsen. Han eier Eventmakeriet, som ikke har levert regnskaper for 2016 innen fristen. Og i det siste har inkassosakene begynt å hagle inn. Det er riktignok snakk om små beløp, totalt bare 50.000 kroner over 12 inkassosaker. Men ratingbyrået Bisnode fraråder å gi kreditt, til selskapet som reiselystne nå betaler penger inn til.

Grensesprengende med Petter Pilgaard

Finansavisen har vært i kontakt med flere av småkreditorene, som ikke ønsker å kommentere saken.

Mer alvorlig er det at Eventmakeriet ikke er medlem av Reisegarantifondet. Alle som arrangerer pakkereiser i Norge må stille en lovpålagt garanti. Etter at Finansavisen sjekker saken med Reisegarantifondet tar de kontakt med Tom Kjetil Olsen.

I en Youtube-video annonserer også Eventmakeriet for en «Grensesprengende tur med Petter Pilgaard». I videoen lokker Pilgaard selv folk med på tur. I kjent, snobbete stil:

«Heisann, jeg heter Petter Pilgaard og jeg har veldig lyst til å ha med deg på en actionfylt uke i solfylte Benidorm. Jeg synes det er helt på sin plass at du får teste dine egne grenser. Også skal vi selvsagt belønne oss selv ved å lage litt drinker og drikke champagne», sier Pilgaard og peker på kamera. Turen skal nå være avlyst. Vi har ikke lykkes i å få en kommentar fra den ene halvdelen av Norges for tiden mest omtalte kjærestepar.

Klarsynte Lilli Bendriss leser ikke regnskaper, men stoler på det hun har sett og hørt.

– Slik jeg forstår det har Eventmakeriet arrangert turer i mange år til Spania, innenfor sport og fritid. Jeg skal være med på en tur der jeg skal gjøre mine spirituelle ting.

– Hva skal de reisende få oppleve?

– Hva har du med det å gjøre? Jeg har full tillit til menneskene bak Eventmakeriet. Du må kontakte dem.

Les også:

«Vanlig med kanselleringer»

På sine egne hjemmesider skriver Tom Kjetil Olsen at han siden 1993 har organisert turer og arrangementer, historiske vandringer og omvisninger på Klosterøya i Skien. Han har holdt over 200 foredrag om øl og har også vært fotballtrener i en årrekke.

Tom Kjetil Olsen satser stort på kjendisene, samtidig som inkassosakene renner inn. Her fotografert i en butikkjobb for mange år siden. Foto: NTB Scanpix
Tom Kjetil Olsen satser stort på kjendisene, samtidig som inkassosakene renner inn. Her fotografert i en butikkjobb for mange år siden. Foto: NTB Scanpix

Olsen opplyser at han er lite tilgjengelig på telefon denne uken, fordi han jobber nattskift. Han hevder at regnskapene for 2016 nå er levert. Videre opplyser han at selskapet har hatt startproblemer grunnet noe gjeld, uforutsette utgifter og et amputert turprogram for våren 2017.

Ifølge Olsen er det vanlig i bransjen at rundt halvparten av de oppsatte turene blir kansellert, gjerne på grunn av manglende påmelding.

Les også: Volkswagen bruker 10-talls milliarder på elbiler

«Storm i et vannglass»

På spørsmål om hva som har skjedd med pengene som de påmeldte har betalt inn skriver han følgende:

«Vi ønsker ikke å risikere noe med kundenes penger, så depositum betales direkte inn til fly og hotell, restbeløpet går til å dekke selve oppholdet og transport, innhold og provisjon til reiseleder. Etter reisen vil vi kunne se hva som er igjen til oss. Så dette blir jo mest for moro, og vi kjemper jo i et marked som er dominert av de store kjedene.»

Olsen påpeker at det bare er snakk om tre til fire turer denne høsten, med 40 til 70 reisende. Han har en ordinær jobb på siden, og vil nå vurdere om han skal satse videre på tematurer.

Skiensmannen skriver i en epost at han synes det er å lage storm i et vannglass å ta opp selskapets økonomi i Finansavisen. Han kan ha et poeng. Kjendiser selger ikke alltid så godt.

Les også: Palm Beach er en spøkelsesby etter Irma

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden