Orkanen Harvey gir norsk bensinhopp

<p>Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix</p>
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fra fredag øker Circle K bensinprisen med 20 øre per liter bensin og 10 øre per liter diesel. De økte drivstoffprisene kommer som følge av høyere innkjøpspriser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bensinselskapet Circle K øker prisen på disel og bensin, og årsaken oppgir de er orkanen Harvey som har stengt flere raffinerier i Texas der bensin og diesel lages av råolje. Det gir økt innkjøpspris både i Europa og USA.

Hos Circke K ,som her i Norge driver 473 bensinutsalg, øker prisen med 20 øre per liter bensin og 10 øre for diesel. Prishevingen trer i kraft fra fredag.

– Orkanen Harvey har økt innkjøpsprisen på ferdigraffinert drivstoff i det europeiske markedet, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K til E24.

En annen kjede som hever prisene, er St1 som har driften ved 1.200 bensinstasjoner i Norge, Sverige og Finland.

– Innkjøpspriser på produkter som bensin og diesel har økt. Disse baseres på verdensmarkedspriser som antas å ha økt på grunn av orkanen Harvey, sier Stefan Samuelsson, sjef for stasjonsdrift i St1, til E24.

Les også: Kjemisk anlegg har eksplodert i Texas

Det at veiledende pris øker, er ifølge Hansen ikke ensbetydende med at prisen ved pumpene øker.

– Det er flere steder lokalt med lave pumpepriser som følge av priskriger. Prisene du ser på pumpene bestemmes i stor grad av konkurransen i lokalt, sier Hansen som tror prisen vil falle når orkanen begynner å roe seg.

– På sikt ligger det en forventning fra vår side om at kostprisen skal ned, når Harvey roer seg og i og med at kjøresesongen i USA er på hell, sier Hansen.

Les også:

Her kan du kjøpe bil nesten helt uten avgift

Tyskeren som kusker seg selv

Diesel-krise: Kjempelager av usolgte biler

Personvernpolicy