Nille legger ned samtlige 30 butikker i Sverige

Nille legger ned sine 30 svenske butikker til neste år. Illustrasjonsfoto.
Nille legger ned sine 30 svenske butikker til neste år. Illustrasjonsfoto. Foto: Knut Falch / NTB scanpix

Etter seks år i Sverige gir Nille opp og legger ned alle sine 30 butikker. Kjeden skal konsentrere seg om det norske markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De svenske butikkene stenger i januar neste år som en del av en større omstilling i lavpriskjeden, skriver Finansavisen.

– Vi har gjort et stort stykke arbeid internt, blant annet med merkevaren og sortimentsutvikling. I tillegg har vi jobbet for å gjøre butikkene mer kundevennlige og bli tydeligere i vår markedskommunikasjon, sier administrerende direktør Johan Åberg.

Beslutningen om å legge ned de svenske butikkene ble tatt etter at styrets årsberetning viste at det ville ta lengre tid og større investeringer enn først antatt å få den svenske virksomheten opp på akseptabelt lønnsomhetsnivå.

Etter 20 gode år siden grunnleggelsen i 1989, har Nille slitt siden 2009. I fjor ble hele styret byttet ut og en ny strategi implementert. I 2016, som styret kaller et overgangsår, ble resultatet 53 millioner i pluss før skatt, det første året med overskudd siden 2008.

Nille har 375 butikker i Norge og ønsker å øke antallet i 2018, blant annet med et nytt butikk-konsept på Karl Johans gate i Oslo.