Doblet pengene på noen timer

Karl Oscar Strøm - Foto: Finansavisen
Karl Oscar Strøm - Foto: Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Miraklenes tid er ennå ikke forbi for Norske Skog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fristen for å finne en løsning for skadeskutte Norske Skog har som kjent blitt forlenget til 18. august. Den datoen nærmer seg raskt.

I går hoppet Norske Skog-aksjen utrolige 90,48 prosent da det ble kjent at Christen Sveaas har kjøpt 13 prosent av selskapet. Det har skjedd samtidig som Blackstone-selskapet GSO har brukt de siste dagene til å selge seg helt ut av selskapet.

I skrivende stund omsettes aksjen for 0,95 kroner, opp ytterligere 18,75 prosent. Tidligere i dag var aksjen oppe i 1,21 kroner, mens mandagens sluttkurs var på 0,42 kroner.

Selv om de siste dagene har vært preget av en viss optimisme, minner vi om at aksjen på dagens nivå er ned 66,55 prosent siden nyttår og 99,55 prosent siden toppnoteringen.

Verre kan det nesten ikke bli.

Les også: Sveaas vil ikke røpe planen med Norske Skog-kjøpet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karl Oscar Strøm i Pareto Securities sier til Hegnar.no at skogsindustrien alltid har hatt en viktig posisjon i Norge. Det gjelder bare å få organisert det riktig, og ha forretningsmodeller som er tilpasset både dagens situasjon, og den overskuelige fremtiden.

Han understreker at Pareto ikke har noen formell analysedekning på Norske Skog, og ønsker derfor ikke å ha noen offisiell mening om selskapet, verken på gjelds- eller egenkapitalsiden.

Strøm minner om at kan være gode verdier bak en del av gjelden som handles i markedet, men denne varierer selvsagt med graden av sikkerhet.

- I aksjen er det et stort spørsmål om det er noen verdi i det hele tatt, men miraklenes tid er ennå ikke forbi, og særlig i et valgår. Vi ser at profilerte investorer posisjonerer seg i aksjen, men det har vi sett før og da var det flere tall foran komma i aksjekursen enn nå, avslutter Strøm.

Han innrømmer at Norske Skog er et vanskelig case slik det for øyeblikket er skrudd sammen.

Les også: Norske Skog-aksjen mer enn doblet på få dager

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no