Heineken legger fram rekordtall

Toppsjef i Heineken, Jean Francois van Boxmeer, og økonomisjef Rene Hooft Graafland tar et glass øl for å feire de solide tallene for første halvår. Foto: Toussaint Kluiters/Reuters/NTB scanpix
Toppsjef i Heineken, Jean Francois van Boxmeer, og økonomisjef Rene Hooft Graafland tar et glass øl for å feire de solide tallene for første halvår. Foto: Toussaint Kluiters/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det varme været skaper solid resultat for Heineken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nederlandske bryggerigiganten Heineken levert mandag et resultatet for første halvår som viser en økning i fortjenesten på 48,6 prosent.

Det varme været over hele Europa har skapt en enorm etterspørsel etter øl, og Heinekens nye zero-øl har vist seg å være en publikumsfavoritt.

Fortjenesten økte til drøyt 8,1 milliarder kroner mot i underkant av 5,5 milliarder kroner i samme periode i fjor.

– Vi leverer et sterkt resultatet for første halvår, der alle sektorer bidrar solid, sier administrerende direktør Jean François van Boxmeer.

Heineken er verdens nest største bryggerikonsern etter AB InBev, som verdens største, kjøpte opp SABMiller i 2015. Det var den gang verdens tredje største industrioppkjøp noensinne.

Den nederlandske bryggerikonsernet ble dannet på 1800-tallet og selger i dag over 250 ølmerker, blant dem Desperados, øl med tequilasmak, Sol og sideren Strongbow. Konsernet har over 80.000 ansatte og har avleggere i 70 land rundt på kloden.

Personvernpolicy