Gründer krever 90 millioner kroner: – De har trådt langt over streken

<p>Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Morgan Kane-gründer kommer med nok et søksmål. Nå krever han 90 millioner og andre godtgjørelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gründeren av filmselskapet WR Entertainment, Gunnar Ryan Wiik, og hans mor Sissel Wiik, har gått til søksmål mot WR Films Entertainment Group, et heiled selskap av WR Entertainment. Det skriver E24.

– I utgangspunktet sa jeg til mine advokater at jeg ikke ønsket å gå til søksmål mot selskapet, men de som sitter med makten har trådt altfor langt over streken ved å manipulere aksjeeiere, noe de ikke kan fortsette med, sier Wiik til E24.

Les også: EU-advokat mener søksmål om asylkvoter må avvises

– Latterlig

Gründeren mener han har krav på produksjons- og skuespillergodtgjørelser, og påstår at hans ni år i selskapet er verdt minst 90 millioner kroner i lønnshonorarer.

– Dette er enda et grunnløst og urovekkende søksmål fra Wiik som er ute etter å angripe selskapet, dets ansatte og investorer. Han vil ikke få betalt 90 millioner kroner i lønnshonorarer, sier administrerende direktør i selskapet, Tasmin Lucia Khan til E24.

Den administrerende direktøren omtaler søksmålet som latterlig i en e-post. Hun påpeker at hun ser på søksmålet som et tydelig forsøk på å fjerne fokus vekk fra bedrageri-søksmålet, WB Entertainment har rettet mot Wiik.

Gunnar Ryan Wiik var tiltenkt å ha hovedrollen i den planlagte Morgan Kane-filmen. Han opplyser at han allerede har svart på bedrageri-søksmålet fra WR, og at det er innsendt til domstolen i Los Angeles.

Les også: Kjos inn i Morgan Kane-selskap

Kaos

WR Entertainment ble børsnotert i januar 2016 på Oslo Børs. Siden har de fått med seg blant annet Norwiegan-sjef Bjørn Kjos og skipsreder Anne Blystad på laget.

Kort tid etter børsnoteringen brøt det i fullt kaos i selskapet. Det ble full uenighet blant lederne i selskapet, og såpeoperaen har fortsatt med at «alle» har saksøkt hverandre.

WR Entertainment mener at Wiik har misbrukt tillit og kontroll, og han forsvant ut i kulden i sitt eget selskap. Før jul forsvant han fra alle vervene sine i selskapet.

Les også: Kina mobiliserer på grensen til Nord-Korea

Personvernpolicy