– OPEC enige om tak på oljeproduksjonen i Nigeria

Foto: NTB scanpix

Komiteen av land som overvåker OPECs kuttavtale fra november, skal være enige om et tak på oljeproduksjonen i Nigeria, melder E24.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nigeria og Libya har vært unntatt vedtaket om å sette et tak på hvor mye olje OPEC-landene produserer. Også Russland har sluttet seg til avtalen, som skal hindre at oljeprisen synker.

Ifølge E24 førte nyheten til at oljeprisen steg mandag. Et fat nordsjøolje kostet mandag formiddag på 48,47 dollar fatet, noe som var en oppgang på 1,36 prosent.

Nigeria har siden i fjor økt sin produksjon med 11 prosent til 1,73 millioner fat per dag. Taket settes nå på 1,8 millioner fat per dag. Beslutningen skal ha blitt tatt i samråd med nigerianske myndigheter.

Nigeria og Libya fikk i første omgang unntak fra avtalen for at de skulle få økonomien på fote etter flere år med krig og uro.

Saudi-Arabia ba mandag OPECs medlemsland om raskt å rette seg etter avtalen om produksjonskutt, melder nyhetsbyrået Reuters.

Landet deltok mandag på et møte i St. Petersburg sammen med Russland, Kuwait, Venezuela, Algerie og Oman, som alle sitter i komiteen som skal overvåke at landene begrenser oljeproduksjonen. Komiteen har makt til å foreslå tiltak som de andre landene må gjennomføre.

Kuttene førte i januar til at oljeprisen steg til over 58 dollar fatet, men den har siden falt til en pris på 45-50 dollar fatet ettersom det har tatt lenger tid enn ventet å tømme oljelagre.

I tillegg har økt oljeproduksjon som følge av USAs oljesandproduksjon samt økende oljeproduksjon i Nigeria og Libya presset oljeprisen nedover.

Personvernpolicy