Nye forenklinger i næringslivet

Regjeringen fjerner kravet til årsberetning for selskaper med omsetning under 70 millioner. Her næringsminister Monica Mæland (H). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Regjeringen fjerner kravet til årsberetning for selskaper med omsetning under 70 millioner. Her næringsminister Monica Mæland (H). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen fjerner kravet til årsberetning for selskaper med omsetning under 70 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsminister Monica Mæland (H) varsler nye milliardinnsparinger for næringslivet, skriver Dagens Næringsliv.

Onsdag legges endringer i regnskapsloven fram i statsråd, som blant annet fritar foretak som har under 70 millioner kroner i omsetning fra å utarbeide årsberetning.

Ifølge Næringsdepartementet vil om lag 98 prosent av norske bedrifter omfattes av de nye bestemmelse.

Ifølge departementet betyr det at målsettingen om å redusere næringslivets årlige kostnader med 15 milliarder kroner i løpet av de seks siste årene er nådd.

Regjeringen anslår at fritaket fra årsberetningen for små og mellomstore bedrifter, som er den foreløpige siste stenen, er verdt én milliard kroner i innsparinger sammen med de andre forenklingene som foreslås.

– Vi har forenklet næringslivet for nesten ti milliarder kroner, og mener vi må være like ambisiøse i neste periode. Så får vi se på detaljene etter valgkampen, sier Mæland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden