Nye forhandlinger i jordbruksoppgjøret

Oslo 20170516.Merete Furuberg (t.v.), leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, og Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.
Oslo 20170516.Merete Furuberg (t.v.), leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, og Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag er blitt enige om å forhandle med staten om jordbruksoppgjøret. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag 16. juni sørget regjeringspartiene og Venstre for at årets havarerte jordbruksoppgjør sendes tilbake til regjeringen med føringer om at rammen økes fra det opprinnelige tilbudet på 410 millioner kroner til 625 millioner.

– Vi må følge stortingsvedtaket i et demokratisk land. Rammen vi skal fordele er på 625 millioner kroner. Det er ikke ordinære forhandlinger, det er fordelingsforhandlinger, seier Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, til Nationen.

Les også: – Underlig at Erna Solberg har godtatt dette fra landbruksministeren

Hun sier videre at det ikke er noen god følelse å rydde opp etter stortingsflertallet og Venstre.

– Målet vårt var å følge opp inntektsmålet Stortinget vedtok om at inntektsgapet skal reduseres. Med de rammene vi har nå øker gapet rett og slett, men vi skal gjøre jobben med å fordele den rammen Stortinget vil ha, sier Furuberg til avisen.

Leder i Norsk Bondelag, Lars Petter Bartnes, understreker at avklaringer for hvordan forhandlingene skal foregå videre er viktig for begge parter.

Les også: Stortinget sender jordbruksoppgjøret i retur