Petter Stordalen: - Ansett unge NAV-ere

<p>Petter Stordalen mener NAV må modernisere seg: - NAV må bevege seg i takt med ungdommene, og i dag når vi dem på mobilen. De klarer jo å bruke alle de andre appene sine, hvorfor skulle de ikke klare å bruke en enkel NAV-app? sier han.</p>
Petter Stordalen mener NAV må modernisere seg: - NAV må bevege seg i takt med ungdommene, og i dag når vi dem på mobilen. De klarer jo å bruke alle de andre appene sine, hvorfor skulle de ikke klare å bruke en enkel NAV-app? sier han. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hotellkongen går nå ut og sier at hull på CV'en ikke bør telle negativt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Stordalen på Clarion Sign Hotel i Stockholm i forbindelse med EAT Stockholm Food Forum hvor kona Gunhild Stordalen skal åpne konferansen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Petter Stordalen på Clarion Sign Hotel i Stockholm i forbindelse med EAT Stockholm Food Forum hvor kona Gunhild Stordalen skal åpne konferansen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Petter Stordalen ansetter gjerne NAV-klienter med hull i CV-en - og utfordrer nå andre næringslivstopper til å gjøre det samme .

Utspillet kom under et seminar arrangert av arbeidsminister Anniken Hauglie på fredag.

Nordic Choice-hotellene ansetter om lag 200 personer via NAV-systemet hvert år, mens 600 får praksisplass via NAV. 50 prosent av de ansatte i bedriften er under 30 år.

Les også: Nav vil revurdere glutenstøtte

Ny prognose: Venter 8.000 færre ledige i år

– Hull i CV betyr ingenting

– Det betyr ingenting. Vi har flere hundre historier som beviser det i Nordic Choice, sier han til Dagbladet (bak betalingsmur).

Andelen helt arbeidsledige har falt fra 2,9 til 2,6 prosent de siste tolv månedene. Bare i mai ble det 1.900 færre arbeidsledige her i landet, ifølge Nav.

Ved utgangen av mai var 8.300 personer registrert med en arbeidssøkervarighet på under fire uker. Dette er 1.200 færre enn mai i fjor, og viser at det er langt færre nye som melder seg ledig nå.

Les også: Dobling i sykefraværet for arbeidstakere over 67 år

– Vårt samfunnsansvar

Ved utgangen av mai var det 49.400 helt ledige som hadde vært arbeidssøkere i under ett år. Det er 10.100 færre enn på samme tid i fjor.

- Høy ledighet blant unge er et problem for landet vårt, og det er faktisk en del av vårt samfunnsansvar som store bedrifter at vi ansetter flere unge. Jeg tror mange undervurderer ressursene som bor i unge NAV-klienter, og jeg vil gjerne utfordre toppene i næringslivet til å ta mer ansvar. Det er klart at det kommer til å koste litt å rekruttere på denne mtåen, men det er helt nødvendig, mener han.

Les også: Én av fem lever på penger fra Nav

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden